AC Oulu FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HJK IFK Mariehamn Ilves KTP KuPS SJK VPS
HIFK
4-4-2

10

(1-0)

Yleisöä 2103

RoPS
4-5-1
vko.28 // 20.7.2019

Ennakko: HIFK-RoPS

Ennakko: HIFK-RoPS

HIFK saa sunnuntaina vastaansa Rovaniemen Palloseuran, jota vastaan helsinkiläiset pelaavat toista kertaa tällä kaudella. Toukokuun alussa RoPS oli Napapiirillä parempi lukemin 1-0, ja nyt HIFK siis hakee revanssia tästä Stadissa sunnuntaina kello 17 alkaen.

RoPS on ennen sunnuntain kohtaamista tasapisteissä HIFK:n kanssa, molempien joukkueiden saavutettua 15 pistettä tähän mennessä. Siinä missä HIFK on viimeisten kierrosten aikana tuskaillut tappioiden kanssa, on RoPS niin ikään pelannut kolme edellistä sarjaotteluaan ilman voittoa. Sekä HIFK että RoPS voittivat edelliset ottelunsa samana päivänä, eli 18.6. HIFK:n voittaessa SJK:n ja RoPSin puolestaan kukistaessa FC Lahden. Paljon tasaisempia lähtökohtia tähän kamppailuun on jo vaikea löytää.

Veikkausliigan lisäksi RoPS on pelannut myös europelejä, joihin se sai pääsyn viimekautisen Veikkausliigan kakkossijansa ansiosta. UEFA Eurooppa-liigan ensimmäisellä karsintakierroksella vastustajaksi tuli skotlantilainen Aberdeen Football Club, joka kotikentällään kaatoi rovaniemeläiset vastustajansa viime viikolla lukemin 2-1. RoPS onnistui siis tekemään vierasmaalin Skotlannissa, muttei kuitenkaan pystynyt kaatamaan skotlantilaisia kotikentällään. Aberdeen haki torstaina voiton Rovaniemeltä samoin lukemin kuin edellisviikollakin, joten RoPSin tämänkesäiset europelit päättyivät siis tähän.

Joukkueen palautumisaika jäi lyhyeksi. Tasan 48 tuntia toisen osaottelun päättymisen jälkeen pelaajat ja taustat hyppäsivät jo Helsingin yöjunaan. Päävalmentaja Pasi Tuutti oli kuitenkin lauantaina levollinen. Joukkue oli valmistavien harjoitusten perusteella valmis sunnuntain otteluun.

- Pelaajat ovat huolehtineet itsestään erittäin hyvin myös sen ajan, jolloin he eivät ole olleet harjoituksissa, Tuutti kiitteli.

- Mietimme etukäteen päämme puhki erilaisia vaihtoehtoja, mutta lopulta näyttäisi siltä, että yksikään pelkäämämme kauhuskenaario ei toteutunut. Lukuun ottamatta pelikiellossa olevia meillä on huomenna käytössä kaikki pelaajat.

Pasi Tuutin päävalmentajakauden aikana RoPS on toistaiseksi pelannut kuusi Veikkausliigaottelua sekä kaksi europeliä, ja näistä on siis saldona yksi voitto, kaksi tasapeliä sekä viisi tappiota. Joukkue on viihtynyt – ainakin tuloksellisesti – paremmin vieras- kuin kotikentällä, sillä se on 15 pisteestään ottanut peräti 10 vieraskentällä. HIFK puolestaan on tällä kaudella ollut sarjan kuudenneksi paras kotijoukkue.

– Meidän täytyy tasata tilit RoPSia vastaan, ja kuitata toukokuinen tappio heitä vastaan. Olemme saaneet hyviä uutisia loukkaantuneiden pelaajien rintamalta, sillä Tero Mäntylä on toipunut pelikuntoon ja tämä on meille erittäin tärkeä juttu, sillä Hannu Patronen on sivussa pelikiellon takia. Myös uusi pelaajamme Macario Hing-Glover pääsee irti, ja näyttää siltä, että hän sopii pelisysteemiimme hyvin. Macarion liittyminen joukkueeseen mahdollistaa myös Riku Selanderin peluuttamisen hieman ylempänä, jolloin hän pääsee entistä enemmän käyttämään hyökkäyspelin vahvuuksiaan, kommentoi päävalmentaja Tor Thodesen HIFK:n sivuilla.

RoPS:n pelikiellossa olevat pelaajat ovat edellisessä Veikkausliigaottelussa varoitustilinsä täyttäneet Atte Sihvonen ja Mohamadou Sissoko. Tämän johdosta kutsun edustusjoukkueeseen saivat reservijoukkueen puolustajat Simo Majander sekä Samuel Olabisi.


HIFK-RoPS Telia 5G Areenalla sunnuntaina 21.7. kello 17. Ottelua voi seurata suorana lähetyksenä Ruudussa.

Lähde: HIFK:n verkkosivut, RoPS:n verkkosivut