AC Oulu FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HJK IFK Mariehamn Ilves KTP KuPS SJK VPS
FC Inter
3-4-3

31

(1-0)

Yleisöä 2077

FC Honka
4-4-2
vko.28 // 20.7.2019

Ennakko: FC Inter-FC Honka

Ennakko: FC Inter-FC Honka

FC Inter ja FC Honka taistelevat sunnuntaina tärkeistä pisteistä Veikkausliigan sarjataulukon kärkikahinoissa.

Interin edellisestä liigaottelusta on kulunut jo reilut kaksi viikkoa. Lukemin 2-0 päättyneen FC Lahti -ottelun jälkeen joukkue pelasi Eurooppa-liigan karsintaottelut tanskalaista Brøndby IF:ia vastaan. Ensimmäisen osaottelun synkkien minuuttien vastapainoksi torstaina Veritas Stadionilla nähtiin erinomainen kunnianpalautus, jossa Inter voitti Tanskan suurseuran selvästi 2-0 ja sai vielä aikaan todellisen taistelun jatkopaikasta.

Hienon peliesityksen vastapainoksi Brøndby-ottelu toi Interille huomattavasti vastustajaa lyhyemmän palautumisajan sunnuntain otteluun. Interin päävalmentaja Jose Riveiron mukaan sillä ei kuitenkaan ole väliä, koska henkisesti hyvä peliesitys ja voitto oli joukkueelle niin tärkeä.

– Otteluiden välissä meillä on vain kahdet harjoitukset. Tavallisesti europelien jälkeen vaikeinta on kuitenkin palautua henkisesti. Siinä mielessä edellisen ottelun tulos on hyvin tärkeä, että karsiutumisesta huolimatta meille jäi ottelusta hyvä maku. Uskon siis, että viime torstain ottelu auttaa meitä olemaan henkisesti valmiita ja kun olet henkisesti valmis, et tunne väsymystä samalla tavalla, espanjalaisvalmentaja painottaa Interin verkkosivuilla.

Inter ja Honka kohtasivat edellisen kerran huhtikuun lopulla Tapiolan Urheilupuistossa. Varsin keväisessä kunnossa olleella kentällä isäntien Borjas Martin ja Interin Mika Ojala osuivat vuoron perään kahdesti. Lopulta ottelun ratkaisseen 3-2-voittomaalin teki 81. minuutilla Robert Ivanov. Riveiron mukaan kevään ottelu ei kuitenkaan kerro kummastakaan joukkueesta paljoakaan.

– Tuossa vaiheessa alkukautta muutimme pelaamistamme hieman ja muistaakseni juuri siinä ottelussa pelasimme ensimmäistä kertaa kolmella topparilla. Peli oli silloin tasainen, eikä kumpikaan joukkue pystynyt kontrolloimaan sitä kunnolla kentän kunnon takia. Honka oli kuitenkin parempi erikoistilanteissa ja otti kolme pistettä. Kolmen kuukauden kuluessa molemmat joukkueet ovat kuitenkin kehittyneet pelaamisessaan.

– Honka pelaa Veskun (päävalmentaja Vesa Vasaran) alaisuudessa edelleen samalla tavalla kuin ennenkin ja heillä on selkeä pelifilosofia. Joukkueet tietysti muuttuvat vähän ja sen mukana yksityiskohdissa tapahtuu pientä hienosäätöä. Joukkueina tunnemme toisemme sen verran hyvin, että uskoisin molempien tietävän mitä odottaa sunnuntain ottelulta, Riveiro kertoo.

Honka lähtee otteluun tosiaan takataskussaan viimeviikkoinen 3-0 kotivoitto HIFK:sta. Vahvan esityksen jälkeen tulleen voiton jälkeen itseluottamus on keltamustassa leirissä ollut korkealla. Puolustaja Robert Ivanovin mukaan harjoitukset ovat sujuneet kuluneella viikolla hyvin ja Honka on varmasti valmis sunnuntaina.

- HIFK-ottelun jälkeen meillä on ollut hyvä treeniviikko. Myös sitä peliä edeltävällä viikolla saimme varmasti otteluun etua hyvällä ja kokonaisella treeniviikolla. Se on ollut aikaisempaan verrattuna suurin juttu, että olemme nyt päässeet treenaamaan kokonaisia viikkoja, eikä koko ajan ole ollut vain edellisestä pelistä palautumista, hän kommentoi.

Brøndbyn voittaminen saattaa Ivanovin mukaan tuoda sinimustille lisää itseluottamusta sunnuntaille.

- On sillä varmasti jonkin verran vaikutusta. Fyysisesti se on heille rasite, mutta hyvällä tuloksella he saavat varmasti paljon itseluottamusta sunnuntaille, Ivanov analysoi.

Hongan varma poissaolija on Jonas Levänen. Viime ottelussa sivussa ollut Mikko Sumusalo on kärsinyt pelikieltonsa ja palaa joukkueen vahvuuteen.


FC Inter-FC Honka Veritas Stadionilla sunnuntaina 21.7. klo 17. Ottelua voi seurata suorana lähetyksenä Ruudussa.

Lähde: FC Interin verkkosivut, FC Hongan verkkosivut