AC Oulu FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HJK IFK Mariehamn Ilves KTP KuPS SJK VPS
IFK Mariehamn
4-3-3

30

(1-0)

Yleisöä 1280

KPV
5-4-1
vko.27 // 13.7.2019

Ennakko: IFK Mariehamn-KPV

Ennakko: IFK Mariehamn-KPV

IFK Mariehamn saa sunnuntaina vieraakseen KPV:n ja kumpikin hakee toista perättäistä voittoaan.

IFK Mariehamnilla on alla 2-1-vierasvoitto RoPS:sta ja kesäkuussa vaivannut tehottomuus tuntuu olevan takana päin, sillä kahdessa edellisessä ottelussa Grönvitt on kummassakin tehnyt kaksi maalia.

KPV pääsee kamppailuun niin ikään voitto alla, kun edellisessä äärimmäisen tärkeässä kamppailussa kaatui VPS niin ikään lukemin 2-1.

Joukkueet kohtasivat jo huhtikuun lopulla ja tuolloin voittajasta ei jäänyt juuri epäselvyyttä IFK:n taottua taululle lukemat 4-0. Tuo ottelu pelattiin Seinäjoella ja KPV on toki ehtinyt myös vaihtaa päävalmentajaa tuon ottelun jälkeen. Liikoja johtopäätöksiä tuosta tuloksesta tuskin kannattaakaan tehdä.

- He taistelevat hyvin ja ovat hyviä erikoistilanteissa. Sen lisäksi he ottivat viimeksi tärkeän voiton ja ovat varmasti saaneet siitä lisää uskoa, joten emme odota mitään helppoa ottelua, Grönvitt-luotsiPeter Lundberg sanoo.

KPV lähti vierasreissulle jo lauantaina aamupäivällä. Alla on siis kauden toinen voitto ja tuikitärkeät kolme pistettä. Ahvenanmaalle Pallo-Veikot lähtee täysi pistepotti mielessään.

- Alla iso voitto Vepsusta ja edessä pitkä reissu Ahvenanmaalle. Harjoitusviikolla koitettu käydä läpi tulevaa vastustajaa ja saada lisää variaatioita ja yhtenäisyyttä liikkeisiin, jotta saadaan luotua enemmän maalipaikkoja, KPV:n valmentaja Niko Kalliokoski pohtii ottelun alla.

IFK:lta on varmuudella sivussa vain reisivammasta kärsivä kapteeni Daniel Sjölund.

KPV:n kokoonpanosta puuttuu vahvan pelin VPS:a vastaan pelannut Adam Vidjeskog korttitilin täyttymisen vuoksi. Lisäksi puolisen kymmentä pelimiestä on telakalla erilaisten loukkaantumisten vuoksi. Tämä luonnollisesti avaa erinomaisen mahdollisuuden näytönpaikoille vähemmän peliaikaa saaneiden pelaajien kohdalla.

- Muutamia poissaoloja on loukkaantumisten ja pelikieltojen takia, mutta odotan että sunnuntaina nousee uusia vastuunkantajia ja pystytään tekemään ehjä peli, Kalliokoski sanoo.


IFK Mariehamn - KPV Wiklöf Holding Arenalla sunnuntaina 14.7. kello 18.30. Ottelua voi seurata suorana lähetyksenä Ruudussa.

Lähde: Nya Åland, KPV:n verkkosivut