Yleisöä 1915

4-3-3
vko.26 // 6.7.2019

KuPS nousi sarjataulukon kärkeen (FC Honka-KuPS 1-2)

KuPS haki lauantaina 2-1 (1-0) -voiton FC Hongasta ja nousi ainakin hetkeksi sarjataulukon kärkipaikalle.

Ville Saxman vei KuPS:n johtoon ja Ilmari Niskanen tuplasi johdon toisella jaksolla komealla laukauksella. Luis Silvan kavennus rangaistuspotkusta jäi lopulta laihaksi lohduksi Hongalle.

KuPS oli avausjaksolla joukkueista vahvempi. Yhdentoista minuutin kohdalla Luis Rangel kokeili saksipotkua, mutta pallo pysähtyi Gideon Baahin rintaan.

Ottelun avausmaali nähtiin 23. minuutilla. Saku Savolainen pääsi Tim Murrayn avaukseen väliin, ja Ville Saxman pääsi viimeistelemään lukemiksi 0-1.

37 minuutin pelin jälkeen Honka loi avausjakson parhaan paikkansa. Juha Hakolan pusku Borjas Martinin keskityksestä suuntautui kuitenkin maalin ohitse. Enempää maaleja ei avausjaksolla nähty, joten tauolle mentiin vieraiden 0-1 johdossa.

KuPS oli lähellä lisätä johtoaan heti toisen nelivitosen alkuminuuteilla. Murray venytti kuitenkin Ilmari Niskasen laukauksen tielle.

Kymmenisen minuuttia myöhemmin Niskanen kuitenkin onnistui maalinteossa. Laitahyökkääjä leikkasi keskelle, ja laukoi komealla kudilla pallon aivan Honka-maalin yläkulmaan.

Viimeiseksi puoleksi tunniksi Honka sai kirivaihteen päälle, ja peli siirtyi suurilta osin KuPS:n päätyyn. Todelliset maalipaikat jäivät kuitenkin vähiin.

Honka tuli 84. minuutilla maalin päähän rangaistuspotkusta, jonka Luis Silva ampui vastustamattomasti maalin perukoille.

Muutamasta puolittaisesta paikasta huolimatta enempää maaleja ottelussa ei nähty. Näin ollen koko kolmen pisteen potti matkasi tällä kertaa Kuopioon.

FC Honka - HIFK Tapiolan urheilupuistossa lauantaina 13.7. kello 13.00 ja KuPS - IFK Mariehamn sunnuntaina 21.7. kello 17.00 Savon Sanomat Areenalla. Otteluita voi seurata suorana lähetyksenä Ruudussa.

Lähde: FC Hongan verkkosivut