4-4-2
vko.25 // 30.6.2019

IFK Mariehamn nousi kahden maalin takaa tasapeliin (IFK Mariehamn-FC Honka 2-2)

IFK Mariehamn ja FC Honka tasasivat pisteet sunnuntaina Maarianhaminassa 2-2-tuloksella.

FC Honka iski kahdesti ensimmäisellä puoliajalla. Abel Suarez vei espoolaiset 32. minuutilla 1-0-johtoon ja Borjas Martin iski 44. minuutilla FC Hongan 2-0-johtoon. IFK Mariehamn kavensi 62. minuutilla lukemiksi 1-2. Maalintekijänä Keaton Isaksson. Kotijoukkueen takaa-ajo palkittiin 86. minuutilla, kun Amos Ekhalie tasoitti ottelun 2-2:een.

Molemmat joukkueet loivat avausjaksolla hyviä maalipaikkoja. Kolmannella peliminuutilla Simon Silverholtin laukaus suuntautui vain hieman Honka-maalin ohitse. Hongan avausmaali oli lähellä 20 minuutin kohdalla. Joel Perovuon laukaus kolahti maalin tolppaan. Hetkeä myöhemmin Silverholt pääsi kokeilemaan huippupaikasta, mutta laukoi jälleen ohitse.

Ottelun avausmaali syntyi 32. minuutilla Juha Hakola lähetti millintarkan keskityksen, ja aivan vapaaksi takatolpalle hiipinyt Abel Suarez pääsi puskemaan kauden avausmaalinsa aivan vapaasti. Honka siirtyi kahden maalin johtoon vielä ennen taukoa. Gideon Baah jatkoi Suarezin kulmapotkun maalille, ja Borjas Martin viimeisteli kauden seitsemännen osumansa. Tauolle siirryttiin näin ollen keltamustien 0-2 vierasjohdossa.

IFK Mariehamnin kiri käynnistyi 61. minuutilla. Keaton Isaksson toi maarianhaminalaiset maalin päähän rangaistuspotkusta. Muutamaa minuuttia myöhemmin Riku Sjöroos laukoi lähietäisyydeltä, ja vain Tim Murrayn jalkatorjunta piti lukemat muuttumattomina.

IFK Mariehamn tuli tasoihin viitisen minuuttia ennen päätösvihellystä, kun Amos Ekhalien laukaus upposi Honka-maalin alakulmaan. Enempää osumia ottelussa ei nähty, joten tuloksena yksi piste molemmille.

RoPS-IFK Mariehamn lauantaina 6.7. klo 17.00 Rovaniemen Keskuskentällä ja FC Honka-KuPS lauantaina 6.7. klo 17.00 Tapiolan Urheilupuistossa. Otteluita voi seurata suorana lähetyksenä Ruudussa.

Lähde: FC Hongan verkkosivut