AC Oulu FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HJK IFK Mariehamn Ilves KTP KuPS SJK VPS
RoPS
2-2-0

00

(0-0)

Yleisöä 3112

KPV
1-2-1
vko.25 // 28.6.2019

Ennakko: RoPS-KPV

Ennakko: RoPS-KPV

RoPS ja KPV kohtaavat myöhään lauantaina yöttömän yön spesiaalissa.

RoPS toimii isäntäjoukkueena lauantaina klo 22.15 alkavassa yöttömän yön spesiaalissa ja saa vastaansa nousijajoukkue KPV:n.

Lauantaina pelataan hyvin erityinen Veikkausliigaottelu, jossa KPV pelaa Rovaniemellä RoPS:n vieraana.

Joukkueiden välinen kamppailu alkaa vasta kello 22.15. Kamppailu on yöttömän yön otteluksi, koska se pelataan Napapiirin keskiyön auringon alla.

RoPS:lla on tällä hetkellä 14 pistettä ja se on sarjataulukossa kymmenentenä. KPV:lla pisteitä on kuusi ja se on sarjajumbona. Voitolla kokkolalaiset nousisivat lähemmäs muita joukkueita, sillä 14 pisteessä on RoPS:n lisäksi myös kolme muuta joukkuetta.

Uudessa komennissa Niko Kalliokosken alaisuudessa KPV tosin vaikuttaa aiempaa aktiiviselta. Jarmo Korhosen aikaan KPV tyytyi pelaamaan tyypillistä altavastaajajalkapalloa puolustaen matalalta ja vastahyökkäyksiin keskittyen. RoPS:n päävalmentaja Pasi Tuutti odottaakin huomisillan kohtaamista.

- Mielenkiintoinen ottelu on tulossa kahdestakin syystä, Tuutti kertoo.

- Kalliokoski on tuonut heidän pelaamiseensa muutamia nyansseja lisää, jonka lisäksi Patrick Byskata on tehnyt paluun ja oli heillä jo edellisessä ottelussa avauksessa.

RoPS:n osalta Pasi Tuutti odottaa näkevänsä huomenna niitä asioita, joita hän on Mikko Lignellin kanssa viime viikkojen aikana joukkueelleen korostanut.

- Meidän on oltava vaarallisempia niissä hetkissä, kun luomme etuja vastustajan kenttäpuoliskolla, RoPS-luotsi tiivistää.

- Mutta on myös mukava nähdä, miten KPV lähestyy meitä. Tulevatko he puolustamaan, vai hakevatko korkeaa prässiä ja haastavat meidän alakertaa.

Huomisesta ottelusta KPV:lta puuttuu pelikiellon vuoksi tärkeä keskikentän palanen Hendrik Helmke.

RoPS:n miehistössä Agnaldo Moraes Jr on huomenna jälleen mukana kokoonpanossa.

KPV johti tiistaina kahteen otteeseen Ilveksen vieraana, mutta joutui lopulta taipumaan maalein 2-4. Ottelussa täyttyi myös Hendrik Helmken korttitili, joten saksalaistaituri on pelikiellossa lauantaina. Muutoin Vihreä pääsee otteluun pitkästä aikaa hyvästä kokoonpanotilanteesta, sillä sivussa ovat vain pitkäaikaispotilaat El-Hadji Gana Kane sekä Isaac Shaze.

Lyhyt palautuminen ja erikoinen alkamisajankohta ovat luonnollisesti olleet isossa roolissa Vihreän valmistautuessa toiseen tärkeään reissupeliin viiden päivän sisään.

- Iso peli ja hieno ottelutapahtuma tulossa. Pientä haastetta tuo alkamisaika, jotta kaikilla pelaajilla onnistuu vireystilan säilytys myöhäisiltaan, KPV:n valmennuksesta vastaava Niko Kallikoski pohtii ottelun alla.

- Pikkuisen avaus ja pelimuoto muuttuu, kun vastassa vähän erityylinen joukkue.


RoPS-KPV Rovaniemen Keskuskentällä lauantaina 29.6. klo 22.15. Ottelua voi seurata suorana lähetyksenä Ruudussa ja klo 22 alkaen tv-kanava Jimiltä.

Lähde: RoPS:n verkkosivut, KPV:n verkkosivut