AC Oulu FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HJK IFK Mariehamn Ilves KTP KuPS SJK VPS
FC Inter
4-2-3

11

(1-0)

Yleisöä 3227

VPS
5-3-2
vko.25 // 24.6.2019

Ennakko: FC Inter-VPS

Ennakko: FC Inter-VPS

Veikkausliigan osalta juhannus on lopullisesti ohitse tiistaina, kun sarjassa pelataan liki täysi ottelukierros. FC Inter isännöi Veritas Stadionilla Vaasan Palloseuraa tuttuun tapaan kello 18.30 alkavassa ottelussa.

Inter pääsee lähtemään otteluun Veikkausliigan kärkipaikalta Honkaa paremman maalieron turvin. VPS:n kohdalla tilanne on taas päinvastainen, sillä vaasalaiset ovat sarjan häntäpäässä yhdessä KPV:n kanssa jääneet muista seuraavista joukkueista jo kahdeksan pisteen verran. Vain kokkolalaisia parempi maaliero pitää VPS:n poissa liigan viimeiseltä sijalta.

Interin päävalmentaja Jose Riveiron mukaan VPS:n voittaminen vaatii täyttä keskittymistä koko joukkueelta.

– Jos emme kunnioita VPS:aa sillä tavalla kuin heitä kuuluu kunnioittaa, meillä ei ole mitään mahdollisuuksia voittaa. He ovat nyt hävinneet otteluita, mutta he ovat toisaalta saaneet pisteen Tampereelta ja Tapiolasta. Jos aliarvioit VPS:n kaltaisen joukkueen, heillä on kyllä kykyä voittaa. Heillä on muutamia hyviä yksilöitä, mutta heidän vahvuutensa on pelin kehittämisessä kollektiivina. Kukaan ei ole kuitenkaan voittanut heitä useammalla maalilla, vaan ottelut ovat olleet tasaisia, espanjalaisvalmentaja muistuttaa Interin verkkosivuilla.

Veikkausliigassa joukkueet kohtasivat heti huhtikuun alussa ja Inter oli siinä ottelussa parempi lukemin 2-1. Erityisesti Veritas Stadionilla VPS on kuitenkin ollut Interille hankala vastus viime vuosina, sillä Interin edellisestä kotivoitosta tuli sunnuntaina kuluneeksi viisi vuotta. Sen jälkeen pelatuista kuudesta liigakohtaamisesta VPS on voittanut kolme ja kolmesti joukkueet ovat päätyneet tasatulokseen. Joukkueetkin ovat tosin vaihtuneet vuosien varrella paljon ja esimerkiksi pelkästään viime vuoden VPS:n voitto-ottelusta kummankin kokoonpanoista yli puolet pelaajistosta on jatkanut matkaansa.

Riveiron mukaan vierasjoukkueet ovat päässeet Turussa tuntemaan olonsa kentällä liian mukavaksi.

– VPS:n kaltaiset joukkueet viihtyvät täällä hyvin: meillä on fantastinen kenttä ja hyvät olosuhteet. Tehtävämme on tehdä heidän olostaan kentällä epämukavaa. Jos heistä tuntuu, että heillä on mukavaa ja he voivat dominoida ottelua täällä, he tulevat käyttämään sen tunteen hyväkseen. Niin kuin monissa aiemmissa otteluissamme, Veritas Stadionin täytyy olla jälleen sellainen paikka, ettei vastustaja tunne pystyvänsä selviytymään täällä. Toivottavasti saamme jälleen samanlaisen kannatuksen kuin edellisissä otteluissamme, koska se on pelaajille todella tärkeää ja se työntää meitä eteenpäin, Riveiro kertoo.

Pelaajistossa Inter saa kokoonpanoonsa takaisin viime ottelussa pelikieltoaan kärsineen Miro Tenhon sekä pienen kolhun takia sivussa olleen Mikke Louhelan. Sen sijaan viime ottelusta puuttuneet Joona Järvistö, Eero Tamminen ja Lassi Viholainen eivät ole huomenna käytettävissä. Pidempään poissa olleiden Albion Ademin ja Alvaro Munizin kohdalla edetään Riveiron mukaan rauhallisesti.

– Albion toivottavasti saa kuntoutusohjelmansa valmiiksi tällä viikolla. Näillä näkymin haemme hänelle kuitenkin täyden pelin reservijoukkueesta keskiviikkona ennen edustusjoukkueen kokoonpanoon paluuta. Alvaro ei ole vielä sataprosenttisen valmis, vaikka onkin jo lähellä sitä. Pelaamme tässä tapauksessa kuitenkin varman päälle, koska kyseessä ei ollut mikään vitsi vaan vakava tapaus, Riveiro perustelee.

VPS-leirissä riittää uskoa kärkijoukkueen kaatamiseen.

- Olemme ennenkin hakeneet Turusta pisteitä ja pääsimme siellä Cupissa jatkoon. Se vaatii paljon onnistumisia omassa pelaamisessa, asenteessa ja ottelusuunnitelmassa. Se vaatii paljon, se on fakta. Mutta turha sitä murehtia, koska olemme pystyneet pelaamaan hyviä pelejä hyviä joukkueita vastaan tänä vuonna aiemminkin. Sarjataulukko näyttää jotain ja joku voi ajatella, että tässä ei ole mahdollisuuksia. Se on päinvastoin. Kaikki pelit ovat olleet tiukkoja ja meillä on kaikki mahdollisuudet, VPS:n päävalmentaja Petri Vuorinen pohtii seuransa verkkosivuilla.

Vepsun pelaajatilanne on hyvä Turkuun lähdettäessä. Loukkaantumisista kärsineet Jesper Engström ja Kostas ovat todennäköisesti kokoonpanossa ja vain muutama pelaaja jää Vaasaan kolhujen takia.

- Pelaajatilanne on erittäin hyvä. Kaikki penkillä olevat pelaajat eivät pysty vielä pelaamaan täyttä peliä, mutta kaikki ovat käytettävissä. Vain kaksi pelaajaa jää kokoonpanon ulkopuolelle. Tänään pystyttiin pelaamaan 11 vastaan 11 harjoituksissa. Meillä on todella hyvä tilanne pelaajien kanssa, VPS-luotsi kehuu.


FC Inter - VPS tiistaina 25.6. kello 18.30 Veritas Stadionilla. Ottelua voi seurata suorana lähetyksenä Ruudussa.