AC Oulu FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HJK IFK Mariehamn Ilves KTP KuPS SJK VPS
IFK Mariehamn
4-3-3

02

(0-1)

Yleisöä 1405

HJK
4-5-1
vko.25 // 24.6.2019

Ennakko: IFK Mariehamn-HJK

Ennakko: IFK Mariehamn-HJK

IFK Mariehamn ja HJK kohtaavat tiistaina ottelussa, jossa kumpikin hakee voittoa pysyäkseen sarjataulukon kärjen tuntumassa.

IFK Mariehamnin peli on hiukan ailahdellut etenkin tuloksellisesti, mistä kertoo sekin, että kotikentältä on irronnut voittoja, mutta myös tappioita, eikä ainoatakaan tasapeliä. Edessä on jälleen iso haaste.

- HJK on tietysti Suomen suurin seura ja taatusti tulee kova ottelu, Grönvitt-laituri Robin Sid ennakoi.

- HJK:lla on taitavia pelaajia joka pelipaikalla. Me tiedämme kuitenkin aika hyvin, miten he pelaavat ja pyrimme iskemään heidän heikkouksiinsa.

HJK ja IFK Mariehamn ovat kohdanneet tällä kaudella jo kertaalleen, kun Klubi kuittasi täydet pisteet toiselta kierrokselta. IFK johti kamppailua aivan viime hetkille asti, mutta helsinkiläiset nousivat rinnalle ja ohi.

Tiistaisen pelin kuva on Sidin mukaan ennakkoon pieni kysymysmerkki. Wiklöf Holding Arenan nurmi on joka tapauksessa erinomaisessa kunnossa ja antaa mahdollisuudet hyvään pelaamiseen.

- Täällä kotona olemme hallinneet otteluita, mutta myös HJK on tottunut hallitsemaan palloa. Voi tulla ihan hauskaa nähtävää. Meidän on pystyttävä kuitenkin tekemään maaleja, jos siinä onnistumme, niin uskon että hyvä tulee, Sid viittasi myös Suomen Cupin finaaliin, jossa IFK jäi nollille useasta hyvästä maalipaikasta huolimatta.

HJK:n tuore päävalmentaja Toni Koskela antoi jo Honkaa vastaan minuutteja hiljalleen joukkueeseen liittyneelle Erfan Zenelille, joka pääsi irti toisella puoliajalla. Evans Mensah pelasi ensimmäiset minuuttinsa toukokuun alun jälkeen, mutta hänen ottelu päättyi ennenaikaisesti ulosajon myötä ja laituri on tiistaina pelikiellossa. Pelikieltonsa sovittanut Faith Friday Obilor pelasi niin ikään ensimmäistä kertaa huhtikuun lopun jälkeen ja oli jälleen totutun varma puolustuslinjan selkäranka.

Klubi lähti kamppailuun 4-4-2 -ryhmityksellä ja Roni Peiponen oli ensimmäistä kertaa tällä kaudella avauskokoonapanossa. Myös vuonna 2002 syntynyt Santeri Väänänen kellotti ensimmäiset minuuttinsa kuluvan sesongin aikana, kun nuorukainen otettiin kentälle ottelun lopussa.

Kotijoukkue IFK:lta on varmuudella sivussa vielä toipilaana oleva Gustaf Backaliden sekä pelikieltoaan sovittava Dylan Murnane.

Klubin loukkaantumistilanteeseen on saatu sikäli helpotusta, että Marco Bueno on jälleen valmennuksen käytettävissä. Sen sijaan pelikiellossa ovat Nikolai Alho varoitustilin täyttymisen myötä ja Evans Mensah edellisessä ottelussa saadun punaisen kortin vuoksi. Kuntoutusohjelmiensa loppusuoralla ovat edelleen Joonas Vahtera, Harmeet Singh, Akseli Pelvas ja Ivan Tarasov.


IFK Mariehamn-HJK Wiklöf Holding Arenalla tiistaina 25.6. klo 18. Ottelua voi seurata suorana lähetyksenä Ruudussa.

Lähde: IFK TV, HJK:n verkkosivut