AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
HJK
4-3-3

01

(0-0)

Yleisöä 7822

FC Honka
4-4-2
vko.24 // 18.6.2019

Ennakko: HJK-FC Honka

Ennakko: HJK-FC Honka

Telia 5G Areenalla nähdään keskiviikkona HJK:n ja FC Hongan välinen Metroderby.

Keskiviikon ainoa Veikkausliigan ottelu on pääkaupunkiseudun paikalliskamppailu eli Metroderby, jossa ovat vastakkain HJK ja FC Honka.

Honka on Veikkausliigan viidennellä sijalla. Juuri ennen maaottelutaukoa kirvelevän 0-1-tappion KPV:lle kärsineet keltamustat ovat keränneet kymmenestä pelaamastaan ottelusta seitsemäntoista pistettä. Keltamustien paras maalintekijä on kuudesti osunut Borjas Martin, joka löytyy myös koko Veikkausliigan maalipörssin toiselta sijalta.

Honka valmistautui keskiviikon derbyyn mm. pelaamalla harjoitusottelun virolaista Nomme Kaljua vastaan. Joel Perovuo iski ottelun 1-0-voittomaalin keltamustille.

HJK löytyy sarjataulukosta sijalta kaksi. Sinivalkoiset ovat keränneet pisteen enemmän kuin Honka, mutta myös pelanneet kaksi ottelua enemmän. HJK:ssa maalintekovastuu on alkukaudella jakautunut monelle eri pelaajalle, eikä yhtä selvää maalikuningasta Hongasta poiketen ole. Elderson, Evans Mensah, Lassi Lappalainen, sekä Riku Riski ovat kaikki osuneet kahdesti. Kerran verkkoja ovat heiluttaneet Marco Bueno, Rafinha, Akseli Pelvas, Daniel O'Shaughnessy ja Sebastian Dahlström.

HJK:n ja päävalmentajana toimineen Mika Lehkosuon tiet erosivat heikkojen tulosten myötä noin kuukausi sitten. Lehkosuon tilalle RoPS:sta tulleen Toni Koskelan johdolla helsinkiläiset ovat päässeet takaisin hyvään vireeseen, ja kahdesta liigakamppailusta on tullut täydet kuusi pistettä.

Honka ja HJK kohtasivat huippujännittävässä trillerissä Suomen Cupin lohkovaiheessa. HJK johti ottelua jo 2-0, mutta Honka esitti huikean nousun. Borjasin 78. minuutilla iskemä 2-1 kavennus antoi alkutahdit, ja Juha Hakola toi keltamustat tasoihin muutamaa minuuttia myöhemmin. Illan kruunasi Robert Ivanovin puskema voittomaali minuutti ennen täyttä aikaa.

Hongan alkukauden maalitykki Borjas Martin odottaa kahden kärkijoukkueen kohtaamisesta tiukkaa kamppailua.

- Ottelu on varmasti vaikea. Olemme vieraskentällä ja vastassa on hallitseva Suomen mestari. Uskon, että meillä on kuitenkin hyvät mahdollisuudet voittaa. Se olisi tärkeää, jotta pystymme nousemaan sarjataulukossa, hyökkääjä kommentoi.

HJK oli viime kaudella ainoa joukkue, jota Honka ei pystynyt Veikkausliigassa kaatamaan. Borjaksen mukaan se tuo lisää motivaatiota keskiviikolle.

- Totta kai meidän täytyy onnistua voittamaan heidät myös liigassa. Olemme saaneet heistä voittoja Suomen Cupissa, mutta se on kuitenkin eri kilpailu.

Borjas on valittu kahdesti peräkkäin Veikkausliigan kuukauden joukkueeseen. Hän korostaa henkilökohtaisten saavutusten sijaan kuitenkin joukkueen esityksiä.

- Ei sillä ole minulle niin paljon merkitystä. Totta kai on hienoa saada tunnustusta, mutta paljon tärkeämpää on, että joukkue menestyy. Tavoittelemme paikkaa Eurooppaan ja sen saavuttaaksemme meidän täytyy onnistua joukkueena.

Hongalta ottelusta varmasti sivussa ovat loukkaantunut Jonas Levänen, sekä pelikieltoaan kärsivä Duarte Tammilehto. Henri Aallon, Javi Hervasin ja Konsta Rasimuksen pelikunto on vielä epävarma.

HJK vetäytyi maajoukkuetauolle hyvässä vireessä. Toni Koskelan pesti sinivalkoisten päävalmentajana alkoi erinomaisesti ja joukkue nappasi voitot molemmista otteluista. Ensin Klubi kaatoi kotonaan KPV:n lukemin 3-1 ja tämä jälkeen pisteet irtosivat Rovaniemeltä maalein 1-0.

Helsinkiläisten edellinen peli oli toukokuun viimeinen päivä, joten Koskelalla ja kumppaneilla on ollut hyvin aikaa hioa kuvioita kuntoon joukkueen kanssa. HJK kohtasi maajoukkuetauolla myös norjalaisen Vålerengan harjoitusottelussa. Kamppailu päättyi norjalaisten voittoon 4-1.

Klubi on vahvistunut maajoukkuetauon aikana, kun Erfan Zeneli ja William Parra liittyivät joukkueeseen. Zeneli on valmennuksen käytettävissä jo keskiviikkona, kun taas Parra on edustuskelpoinen vasta siirtoikkunan auettua 10.7.

Koskela saa keskiviikkona mieluisan palaajan kokoonpanoon, kun Faith Friday Obilor on kärsinyt kuuden ottelun pelikieltonsa ja on jälleen edustuskelpoinen. 28-vuotias puolustaja pelasi edellisen kerran huhtikuun lopulla, kun hän sanoi punaisen kortin FC Interiä vastaan Turussa.

Klubi on 12 ottelun jälkeen sarjataulukossa neljäntenä, kun kasassa on 18 pistettä. Sarjataulukon piikkipaikalla on 20 pisteen myötä Inter. Sarjataulukko on kuitenkin erityisesti kärkipään osalta erittäin tasainen: sijat 1-6 ovat kolmen pisteen sisällä.

Kotikentällä HJK on ollut hyvässä iskussa. Kuuden kotipelin saldona on kolme voittoa ja tasapeliä. Klubi on hävinnyt edellisen Veikkausliiga-pelin kotikentällään viime vuoden toukokuussa. Nyt alla on 20 tappiotonta peliä putkeen Töölössä.

HJK ja Honka kohtasivat helmikuussa Suomen Cupin lohkovaiheessa. Tuo kamppaili päättyi espoolaisten loppukirin myötä Hongan voittoon maalein 3-2. Joukkueet mittelivät viime kaudella Veikkausliigassa pisteistä kolmesti. Klubi voitti näistä kaksi ja lisäksi sesongin viimeisessä kamppailussa päädyttiin maalittomaan pistejakoon.

Veikkausliigan historian aikana joukkueet ovat kohdanneet 25 kertaa. HJK on vienyt nimiinsä yhdeksän keskinäistä ottelua, ja tasapeliin on päädytty niin ikään yhdeksästi. Seitsemän kohtaamista on päättynyt espoolaisten juhliin. Näiden pelien maaliero on Klubin eduksi 30-23.

Töölössä HJK on ollut niskan päällä. Klubi on isännöinyt Honkaa 12 kertaa Veikkausliigassa ja voittanut kuudesti sekä kolmesti on päädytty tasapeliin. Kolmesti täysi pistepotti on matkannut Espooseen.


HJK-FC Honka Telia 5G Areenalla keskiviikkona 19.6. kello 18.30. Ottelua voi seurata suorana lähetyksenä Ruudussa.

Lähde: HJK:n verkkosivut, FC Hongan verkkosivut