AC Oulu FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HJK IFK Mariehamn Ilves KTP KuPS SJK VPS
VPS
4-3-3

12

(0-2)

Yleisöä 2003

KuPS
4-3-3
vko.24 // 17.6.2019

KuPS haki pisteet Vaasasta (VPS-KuPS 1-2)

KuPS haki pisteet Vaasasta (VPS-KuPS 1-2)

KuPS vei maanantaina pisteet Kuopioon.

KuPS otti maanantain ainoassa Veikkausliigan ottelussa 2-1-vierasvoiton VPS:sta.

VPS tuli otteluun nälkäisenä ja kuopiolaiset olivat ongelmissa kotijoukkueen aktiivisen pelin kanssa. Pallo liikkui nopeasti ja vastustajia haastettiin ennakkoluulottomasti. Alain Ebwelle aloitti ottelun sähäkästi ja pääsi laukomaan tempokuljetuksensa päätteeksi. KuPS:n maalia vartioitunut Otso Virtanen kuitenkin torjui matalan laukauksen varmasti. Pian tämän jälkeen kamerunilainen "puikotti" Kalle Taimen rangaistusalueen sisällä. Komea suoritus sai aikaan kovat suosionosoitukset yleisöltä, mutta Ebwellen syöttö maalille blokattiin.

20 minuutin pelin jälkeen vierasjoukkue onnistui luomaan painetta "Vepsun" maalille, mutta Eero-Matti Auvisen erinomainen liukutaklaus pysäytti Lucas Rangelin maalintekoaikeet. Pian tämän jälkeen Rangel puski pallon Martin Kompallan taakse, mutta erotuomari Mattias Gestranius tuomitsi tilanteen paitsioksi keskusteltuaan linjatuomarin kanssa.

Myös VPS pääsi pöllyttämään maaliverkkoja, kun Momodou Sarr vapautettiin rangaistusalueen sisällä. Sarr laukoi pallon maaliin Virtasen jalkojen välistä, mutta Gestranius vihelsi jälleen pilliinsä paitsion merkiksi.

Peliä oli pelattu hieman yli puoli tuntia, kun KuPS pääsi iskemään. Ville Saxman ja Tommi Jyry pelasivat hyvin yhteen, ja Jyry nosti pallon maalin edustalle. Brasilialainen Rangel ehti palloon ensimmäisenä ja viimeisteli akrobaattisella tavalla. Pallo meni kuitenkin maaliin VPS-puolustaja Martti Haukiojan jalasta.

Ensimmäistä kertaa tällä kaudella VPS:n avauksessa ollut Juho Lähde oli lähellä kuitata avausmaalin välittömästi, mutta Virtanen torjui Lähteen kovan laukauksen. VPS sai lisää kylmää vettä niskaansa vielä ensimmäisen jakson lopussa. Pallo pomppasi onnekkaasti Saxmanille, joka sai jalkansa vapaaksi Vepsun boksissa ja laukoi painavan vedon kohti etukulmaa. Kompalla ei ylettänyt palloon ja KuPS tuplasi johtonsa. Puoliajalle lähdettiin 0-2 -lukemissa.

KuPS aloitti myös toisen puoliajan vahvasti ja sai muutamia puolittaisia paikkoja. Steven Morrissey oli kuitenkin hereillä, kun KuPS-puolustaja pelasi löysän palautuksen maalivahdilleen. Jamaikalainen varasti pallon ja pääsi läpiajoon, jonka päätteeksi Virtanen rikkoi Morrisseyta rangaistuspotkun arvoisesti. Kymppipaita asteli itse pallon taakse ja sijoitti pelivälineen vuorenvarmasti oikeaan alakulmaan.

Vepsu sai virtaa kavennusmaalistaan, mutta varsinaisia maalipaikkoja jouduttiin odottamaan 64. peliminuutille saakka. Ebwelleä rikottiin noin 20 metrin päässä KuPS-maalista ja Haukioja asettui vapaapotkun taakse. Laitapakin laukaus suuntautui maalin etukulmaa kohti, mutta Virtanen venyi torjuntaan. Timi Lahti pääsi vielä laukomaan reboundista, mutta kova veto blokattiin KuPS-puolustuksen toimesta.

KuPS teki muutamia vaihtoja, joiden avulla kuopiolaiset onnistuivat laskemaan pelin tempoa. Kotijoukkue ei kuitenkaan luovuttanut. Kotiyleisö kannusti tasoitusmaalia jahtaavaa Raitaa hienosti ja VPS pääsi vyöryttämään hyökkäyksiään. Kuopiolaiset kuitenkin puolustivat tiiviisti ja VPS joutui kierrättämään palloa paljon KuPS:n muodon ulkopuolella. Useista puolittaisista paikoista paras siunaantui Hindrek Ojamaalle, jonka ohjaus suoraan ilmasta päätyi kuitenkin Virtasen käsiin. Painostuksesta huolimatta VPS ei enää päässyt huippupaikoille ja kaikki kolme pistettä lähtivät Kuopioon.


FC Inter-VPS Veritas Stadionilla tiistaina 25.6. klo 18.30 ja KuPS-FC Lahti Savon Sanomat Areenalla tiistaina 25.6. klo 18.30. Otteluita voi seurata suorana lähetyksenä Ruudussa.