Ilves
4-5-1
vko.21 // 31.5.2019

Ilves nousi Veikkausliigan kärkeen (FC Inter-Ilves 2-3)

Ilves nousi perjantaina Veikkausliigan kärkeen kaatamalla FC Interin vieraissa 3-2. Tiemoko Fofana, Tatu Miettunen ja Ilari Mettälä osuivat Ilvekselle, Timo Furuholm ja Niilo Mäenpää Interille.

Ottelun alku oli Interille synkkä. Pelikello ei ollut ehtinyt kuin kuudennelle minuutille, kun Aati Marttinen sai kaivaa pallon maalistaan. Avausosumasta vastasi komean kuljetuksen päätteeksi Tiemoko Fofana.

Inter oli lähellä kuitata Ilveksen johtomaalin heti perään, mutta Timo Furuholm ei saanut päätään väliin Niko Markkulan keskitykseen.

Ilves sitä vasten jatkoi tehokasta peliään menemällä johtoon kymmenennellä minuutilla kulmapotkusta. Pallon puski alakulmaan Inter-pelaajien keskeltä Tatu Miettunen.

Oman pallollisen pelin kanssa tuskaillut Inter pääsi peliin mukaan 19. minuutilla syntyneen kavennuksen myötä. Maalista vastasi Niko Markkulan keskityksestä kapteeni Timo Furuholm.

Markkula oli pohjustamassa myös Interin tasoitusmaalia 34. minuutilla hankkimalla joukkueelleen kaukolaukauksella kulmapotkun. Tasoituksen survoi lopulta kulmapotkun jälkitilanteesta maaliin Niilo Mäenpää.

Inter jatkoi painostustaan toisella jaksolla. Maali oli lähellä 47. minuutilla, kun Filip Valencic vapautti Mika Ojalan. Ilves-vahti Mika Hilander oli kuitenkin valppaana ja torjui upeasti Ojalan yrityksen jalallaan.

Toinen jakso noudatti pitkälti samaa kaavaa, missä Inter yritti saada murrettua Ilveksen koko joukkueen tiivistä puolustusta. Lähimmäs maalia se pääsi 79. minuutilla, kun Mikko Kuningas laukoi pallon tolpan sisäreunaan.

Lähes seuraavasta hyökkäyksestä onnistui Ilves. Illan viidennestä ja samalla voittomaalista vastasi kotijoukkueen puolustuksen keskeltä Ilari Mettälä.

Interillä kesti hetken toipua takaiskumaalista, eikä kunnon kiriä tasoitusmaaliin tuntunut syntyvän. Pelin viimeisellä minuutilla kotijoukkue pääsi lopulta hyökkäykseen, mikä päättyi vaihdosta kentälle tulleen Elias Mastokankaan ylärimalaukaukseen.

Kauden ennätysyleisön 3607 harmiksi ottelu päätyi lopulta Ilveksen 2-3 voittoon. Kaikesta huolimatta Veritas Stadionilla olleet katsojat näkivät jälleen vauhdikkaan ja tilannerikkaan Veikkausliigaottelun.

KPV-FC Inter Kokkolan Keskuskentällä sunnuntaina 16.6. kello 18.30 ja Ilves-KPV Tammelan stadionilla tiistaina 25.6. kello 18.30. Otteluita voi seurata suorana lähetyksenä Ruudussa.