AC Oulu FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HJK IFK Mariehamn Ilves KTP KuPS SJK VPS
IFK Mariehamn
4-3-3

10

(1-0)

Yleisöä 985

VPS
4-5-1
vko.20 // 25.5.2019

Ennakko: IFK Mariehamn-VPS

Ennakko: IFK Mariehamn-VPS

IFK Mariehamn isännöi VPS:ää sunnuntaina.

Suomen Cupin välierässä vähän aikaa sitten kohdanneet IFK Mariehamn ja VPS iskevät sunnuntaina yhteen Maarianhaminassa.

IFK Mariehamn isännöi Vaasan Palloseuraa molempien joukkueiden kauden yhdeksännessä ottelussa. Mariehamn on tällä hetkellä sarjassa seitsemäntenä, ja VPS on viiden pisteen päässä sijalla yksitoista.

IFK Mariehamn pelasi viime pelissään maalittoman tasapelin Ilvestä vastaan.

- Saimme sen tuloksen Ilvestä vastaan, jonka ansaitsimme. Koska voitimme VPS:n Suomen cupin semifinaalissa, voimme varmasti voittaa nytkin, kuten silloin, IFK:n puolustaja Lassi Järvenpää pohti.

VPS on Järvenpään mielestä muuttunut jonkin verran viime vuodesta, mutta joukkueen mentaliteetti on sama kuin aiemminkin: "Vepsu" tykkää pitää palloa.

Järvenpää uskoo myös IFK:n parantavan edellisestä Ilves-pelistä.

- Peli on nyt luonnonnurmella, joten se on vähän outoa ja erilaista. Jos voimme rakentaa peliä kuten viimeksi Ilvestä vastaan ja prässimme toimii, hyvin se menee.

IFK kukisti VPS:n Suomen Cupin välierässä 3-1-lukemin Vaasassa ja pelaa sen myötä kotikentällään cupin finaalissa 15.6. Ilvestä vastaan.

Vepsu taipui Rovaniemen Palloseuralle kotikentällään maanantaina lukemin 0-1. Raidalla oli vaikeuksia hyökkäyspelinsä kanssa varsinkin ottelun ensimmäisellä puoliajalla. Ottelun loppupuolella VPS loi voimakasta painetta rovaniemeläisten maalille, mutta kovaa yritystä ei palkittu tasoitusmaalilla.

Viime viikon kirvelevä Suomen Cup -semifinaalitappio IFK Mariehamnia vastaan on vielä tuoreessa muistissa. Raita tekee nyt vastavierailun saarelle ja joukkue on täynnä revanssihenkeä. Peli on Vepsulle oiva mahdollisuus korjata kauden kurssi takaisin raiteilleen. Joukkue on harjoitellut tällä viikolla Palosaarella, jotta luonnonnurmi ja kentän pienempi koko tulisivat tutuiksi.

- Olemme harjoitelleet Palosaarella luonnonnurmella ja kenttä on siellä suunnilleen samankokoinen kuin Maarianhaminassa. Pelasimme heitä vastaan Suomen Cupissa ja siitä jäi kyllä paljon hampaankoloon. Välierätappio menee minun piikkiini. Nyt meidän pitää tehdä parempi peli, kertoi VPS:n päävalmentaja Petri Vuorinen.

Päävalmentaja uskoo, että Maarianhaminassa nähdään erilainen peli kuin Vaasassa. Olosuhteet tulevat vaikuttamaan huomattavasti ottelun luonteeseen.

- Peli tulee olemaan erilainen kuin Vaasassa, koska siellä pelataan pienemmällä luonnonnurmikentällä. Siellä korostuu yleensä eri asiat. Ahvenanmaalla pelissä tulee erilaisia tilanteita kuin täällä. Myös erikoistilanteita tulee jonkin verran enemmän, Vuorinen totesi.

IFK:lta on pitkäaikaispotilas Gustaf Backalidenin lisäksi varmuudella sivussa myös Tarik Hamza. Myös toisen topparin Robin Buwaldan pelaaminen on hyvin epävarmaa. Rick Ketting sen sijaan palaa toppariosastolle pelikieltonsa jälkeen. Myös Daniel Sjölund saattaa olla sunnuntaina jälleen kokoonpanossa.

Jerry Voutilainen puolestaan palaa sunnuntaina Vepsun kokoonpanoon kärsittyään pelikieltonsa RoPS-ottelussa. Aatu Kujanpää, Jesper Engström, Juho Lähde ja Kostas ovat sivussa sunnuntain ottelusta.


IFK Mariehamn-VPS Wiklöf Holding Arenalla sunnuntaina 26.5. klo 18.30. Ottelua voi seurata suorana lähetyksenä Ruudussa.