FC Honka
4-3-3
vko.19 // 18.5.2019

FC Honka rynni loppuhetkillä voittoon (SJK-FC Honka 1-2)

SJK siirtyi päivän ainoassa Veikkausliigan ottelussa kotijohtoon Dani Hatakan maalilla. Borjas Martin toi FC Hongan tasoihin ja Mikko Sumusalo 87. minuutilla ohi. Loppulukemiksi kirjattiin siis 2-1 espoolaisille.

Ottelun ensimmäinen maalipaikka tuli kahdeksannella minuutilla, kun Lucas Kaufmann keskitti oikealta maalin eteen Martin Salinille, mutta nuorukaisen ohjaus meni ohi maalin.

Honka hallitsi palloa, mutta SJK pystyi luomaan muutamia maalipaikkoja ensimmäisellä puoliajalla. Ensimmäinen tuli Sergei Eremenkon ja Dani Hatakan järjestämänä Serge Atakayille, mutta tulosta ei tullut. Vähän myöhemmin sen sijaan tuli. Hongan puolustuksessa kommunikointi ei oikein toiminut, ja SJK pääsi pallonriistoon.

SJK sai pidettyä paineen Hongan päässä, ja lopulta Denys Oliinyk keskitti hyvän taustanousun tehneelle Dani Hatakalle, joka laukoi pallon maaliin. Maalit ovat harvinaista herkkua Hatakalle, mutta hän ei tyylikkäänä pelaajana tuulettanut maalia kasvattajaseuraansa vastaan.

SJK oli lähellä 2–0-maalia hetkeä myöhemmin, mutta Serge Atakayi ei aivan ehtinyt Denys Oliinykin syöttöön niin, että olisi saanut suunnattua laukauksensa kohti maalia. Lähellä oli myös Hongan tasoitus 26. minuutilla. Juha Hakola sai pallon linjan taakse ja pääsi Jesse Östin kanssa nokikkain. Hakolalla oli aikaa asetella pallo, mutta viimeistely karkasi yli maalin.

Sergei Eremenkolla oli kaksi vetopaikkaa reilun puolen tunnin kohdalla. Ensimmäinen kilpistyi omaan pelaajaan ja toinen meni ohi maalin. Myös Denys Oliinyk pääsi laukomaan, laukaus oli kova, mutta suuntautui päin Tim Murrayta.

SJK oli vaikeuksissa Lucas Kaufmannin keskityksissä. Martin Salin ja Mikko Sumusalo eivät kuitenkaan saaneet suunnattua jatkojaan maaliin.

Toisella puoliajalla SJK ei oikein saanut pidempiä pallonhallintajaksoja, vaan Honka hallitsi ottelua selvästi. SJK antoi Hongalle kulmapotkun tunnin pelin kohdalla, ja Honka rankaisi. Javi Hervasin kulmapotku tuli Borjas Martinille, joka sai puskea pallon parista metristä maaliin. Maali oli Borjas Martinille kauden kuudes ja hän on tasoissa FC Interin Filip Valencicin kanssa maalipörssin kärkipaikalla.

Toisella puoliajalla SJK-kannattajien ainoat ilonaiheet olivat Billy Ionsin ja Maximo Tolosen tulo kentälle. Honka hallitsi toista puoliaikaa selvästi ja onnistui tekemään lopussa voittomaalin. Hongan nopea pallonsiirtely avasi lopulta tilan Mikko Sumusalolle, joka laukoi pallon takakulmaan ottelun 87. minuutilla.

SJK rakensi heti aloituksesta suoraviivaisesti hyökkäyksen, joka päättyi Billy Ionsin puskuun, joka meni yli maalin. SJK sai lopussa annettua vielä painetta Hongan puolustukselle, mutta varsinaisia tasoituspaikkoja ei enää tullut.

RoPS-SJK Rovaniemen keskuskentällä lauantaina 25.5. klo 17 ja FC Honka-FC Lahti Tapiolan Urheilupuistossa maanantaina 27.5. klo 18.30. Otteluita voi seurata suorana lähetyksenä Ruudussa.