KuPS
4-4-2
vko.19 // 17.5.2019

FC Interille neljäs perättäinen voitto (FC Inter-KuPS 1-0)

FC Inter otti jo neljännen perättäisen voittonsa Veikkausliigassa kaatamalla perjantaina KuPS:n Turussa maalein 1-0 (1-0).

Inter otti neljännen peräkkäisen voiton perjantaina Veritas Stadionilla KuPS:aa vastaan pelatussa Veikkausliigan ottelussa. Ottelun voittoon riitti lopulta ensimmäisellä jaksolla syntynyt Daan Klinkenbergin maali.

Kotijoukkue meni ottelussa johtoon yhdeksännellä minuutilla. Maalista vastasi uransa ensimmäisellä Veikkausliigamaalilla hollantilaistoppari Klinkenberg. Syöttöpisteen merkkautti itselleen pallon maalille toimittanut Mika Ojala.

Inter antoi KuPS:n pitää palloa, keskittyen itse nopeisiin vastahyökkäyksiin, mistä se sai luotua monta hyvää paikkaa. Pahimpana tuhlaajapoikana kunnostautui Philip Valencic, joka hukkasi kaksi puolittaista läpiajoa ja yhden vapaan laukaisupaikan.

Paljon polemiikkia herätti kuopiolaisten maaliin päättynyt hyökkäys 39. minuutilla. Petteri Pennasen ja kumppaneiden riemu oli kuitenkin ennenaikaista, sillä maalin hylättiin lopulta aiheellisesti erotuomariston keskustelun jälkeen paitsiona.

Ottelun toinen jakso pysyi hyvin Interin kontrollissa, vaikka KuPS saikin pidettyä palloa, pakottaen Interin puolustamalla lähellä omaa maalia. Aati Marttinen sai kuitenkin olla maalillaan melko rauhassa.

Vaarallisin tilanne Inter-maalilla nähtiin noin vartti ennen loppua, kun Pennanen pelasi itsensä läpi seinäpelillä. Inter-vahti Marttinen oli kuitenkin hereillä ja esti vastaantulollaan tilanteen synnyn.

Oman haasteen Interin pelin loppuhetkien pelaamiseen toi pienet vammat, jotka pakottivat joukkuetta muuttamaan kenttäkoostumusta. Suurella sydämellä taistellut ryhmä kesti kuitenkin lopulta helposti johtonsa.

HIFK - FC Inter lauantaina 25.5. klo 17.00 Telia 5G Areenalla ja KuPS – Ilves perjantaina 24.5. klo 18.30 Savon Sanomat Areenalla. Otteluita voi seurata suorana lähetyksenä Ruudussa.