AC Oulu FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HJK IFK Mariehamn Ilves KTP KuPS SJK VPS
VPS
4-5-1

01

(0-0)

Yleisöä 1876

RoPS
4-5-1
vko.20 // 20.5.2019

RoPS haki pisteet Vaasasta (VPS-RoPS 0-1)

RoPS haki pisteet Vaasasta (VPS-RoPS 0-1)

RoPS haki maanantaina pisteet Vaasasta.

RoPS otti maanantaina 1-0-vierasvoiton VPS:n kustannuksella Vaasassa. Pelin ainokaisesta vastasi toisen jakson alussa Youness Rahimi.

VPS oli tehnyt muutoksia ryhmitelmäänsä RoPS-otteluun. Aiemmin keskikentän pohjalla pelannut Jonas Häkkinen oli tiputettu kolmanneksi toppariksi. Muutos näytti toimivan ottelun ensiminuuttien aikana ja VPS onnistui pitämään palloa sekä avaamaan peliä näyttävästi. Vierasjoukkue näytti kuitenkin pallon saadessaan vaaralliselta. RoPS hyökkäsi suoraviivaisesti ja laukoi hanakasti. Vierasjoukkue sai laukausten seurauksena useita kulmapotkuja ensimmäisen kymmenminuuttisen aikana, mutta VPS puolusti tilanteet hyvin.

Vepsulla oli vaikeuksia rovaniemeläisten tiiviin puolustusmuodon murtamisessa. VPS ei päässyt myöskään nopeisiin hyökkäyksiin, joissa joukkue on ollut vaarallinen kauden aiemmissa otteluissa. Erikoistilanteet osoittautuivat VPS:n parhaaksi keinoksi päästä maalipaikoille. Pelikellossa oli 25 minuuttia, kun Momodou Sarria rikottiin noin 30 metrin päässä RoPS-maalista. Kapteeni Sebastian Strandvallin laukaus seuranneesta vapaapotkusta oli kova, mutta suuntautui liian keskellä ja Antonio Reguero torjui laukauksen helposti.

Martin Kompalla pääsi esittelemään torjuntataitojaan ensimmäistä kertaa puolentunnin kohdalla. Eetu Muinonen lähetti rangaistusalueen rajalta kovan laukauksen kohti takayläkulmaa, mutta saksalaisvahti venyi komeaan torjuntaan. VPS:n hyökkäyspelin takkuaminen jatkui koko ensimmäisen jakson ajan. RoPS loi vielä muutamia hyviä tilanteita, mutta Kompalla piti VPS-maalin puhtaana ja puoliajalle lähdettiin maalittomassa tasatilanteessa.

Ottelu jatkui samanlaisena myös toisen puoliajan alussa. VPS ei päässyt RoPS:n muodon sisään ja vierasjoukkue jatkoi suoraviivaista peliään. Rovaniemeläisten aktiivinen peli tuotti tulosta 50. minuutin kohdalla. Pallo tippui noin 20 metrissä Youness Rahimille, jonka volley yllätti Kompallan ja painui maalin perukoille. VPS tuntui heräävän heti RoPS:n maalin jälkeen. Sarrilla ja Strandvallilla oli mahdollisuudet kuitata vierasjoukkueen maali lähes heti, mutta RoPS-puolustus ja maalivahti Antonio Reguero selvittivät tilanteet.

Seuraava paikka siunaantui Sarrille, joka oli päästä läpiajoon. Reguero tuli kuitenkin rohkeasti ulos maaliltaan ja pysäytti Sarrin etenemisen. RoPS tuntui tyytyvän johtoasemaansa ja VPS sai pyörittää peliä rauhassa vierasjoukkueen kenttäpuoliskolla. Vaihdosta kentälle tullut Samu Alanko väläytteli nopeuttaan ja aiheutti ongelmia rovaniemeläisten puolustukselle. Laatu jäi kuitenkin puuttumaan Vepsun viimeisistä ratkaisuista.

Pelikellossa oli 70 minuuttia, kun Strandvall pääsi antamaan vapaapotkun hyvältä paikalta. Reguero oli kuitenkin jälleen kovan laukauksen tiellä ja RoPS selvisi tilanteesta säikähdyksellä. Vierasjoukkue pyrki hidastamaan pelin tempoa ja kulutti sekunteja kellosta aina, kun se oli mahdollista. Vepsulla oli tästä syystä vaikeuksia oman kirivaiheensa käynnistämisessä. Ottelun lopun lähestyessä paine alkoi kuitenkin kasvamaan vierasjoukkueen maalilla.

RoPS-maalilla oli useita tiukkoja tilanteita VPS:n kulmapotkujen ja pitkien rajaheittojen seurauksena. Pallo ei kuitenkaan suostunut pomppimaan vaasalaisille ja vierasjoukkue selvitti puolittaiset tilanteet.


IFK Mariehamn-VPS Wiklöf Holding Arenalla sunnuntaina 26.5. klo 18.30 ja RoPS-SJK Rovaniemen Keskuskentällä lauantaina 25.5. klo 17. Otteluita voi seurata suorana lähetyksenä Ruudussa.

Lähde: VPS:n verkkosivut