4-2-4
vko.18 // 12.5.2019

HIFK ja KuPS tasapeliin (HIFK-KuPS 1-1)

HIFK ja KuPS tasasivat pisteet sunnuntaina Telia 5G Areenalla 1-1-tasapelillä.

Helsingin IFK:n ja KuPSin välinen Veikkausliigan seitsemännen sarjakierroksen ottelu käynnistyi sunnuntai-iltana Telia 5G-Areenalla melkoisen varovaisesti. Kumpikaan joukkue ei hakenut maalipaikkaa ihan ottelun alkuun, vaan odotteli rauhassa tilaisuuttaan. KuPS sai ensimmäisen maalipaikan viiden minuutin täyttyessä, mutta kotijoukkueen maalivahti Arnold Origi ei ollut yllätettävissä. Palloa tavoiteltaessa kumpikaan ei arkaillut, vaan tilanteisiin mentiin täysillä ja tosissaan.

KuPS pääsi yrittämään kulmapotkusta maalia 16. minuutin täytyttyä, mutta yritys jäi sille tielleen. Kuopiolaiset saivat heti perään toisenkin maalipaikan, mutta viimeistely ontui vieläkin. HIFK:n ensimmäinen maalintekopaikka avautui Nikolas Sairalle parinkymmenen minuutin jälkeen, mutta Otso Virtanen onnistui torjumaan tämän, kuten myös jatkoyrityksen. Hetken päästä Virtanen hieman haparoi, mutta sai kuitenkin pidettyä maalinsa koskemattomana.

36. minuutin täyttyessä HIFK:n yritys tuotti toivotun tuloksen, kun Jakob Dunsby pääsi huudattamaan kotiyleisöä 1-0-maalin muodossa. Dunsby puski pallon ohi Virtasen Erikson Carlosin keskityksestä. KuPS onnistui kuitenkin tasoittamaan ottelun vain muutamaa minuuttia myöhemmin, kun Babacar Diallo pääsi puskemaan pallon voimattoman Origin ohi paikalle saapuneiden KuPS-kannattajien riemuksi. Kolmisen minuuttia ennen puoliaikaa HIFK vaihtoi Hannu Patrosen pois kentältä ja Tuukka Andberg tuli hänen tilalleen. Puoliajan loppu tarjosi lähinnä erikoistilanteita, joten tasalukemista 1-1 poistuttiin tauolle.

KuPS aloitti toisen puoliajan väkevästi saaden kaksikin kulmapotkua, mutta viimeistely jäi kummallakin kerralla torsoksi. KuPS päätti hakea toisen puoliajan alkajaisiksi lisää voimaa miehistöönsä vaihtamalla Ruben Ayarnan Saku Savolaiseen. Tämän jälkeen KuPS sai ensimmäisen vapaapotkun toiselle puoliajalle, kun Tobias Vibe sai varoituksen rikottuaan kuopiolaispelaajaa. Yritys kilpistyi kuitenkin punapaitojen puolustukseen ja peliä jatkettiin tasalukemista.

59. minuutilla HIFK suoritti omalta osaltaan puoliajan ensimmäisen pelaajavaihdon, kun Jukka Halme teki tilaa Xhevdet Gelalle. Tämän jälkeen kumpikaan ei maalintekopaikoilla loistanut, vaikka yrityksestä se ei jäänytkään kiinni. KuPS vaihtoi 85. minuutin kohdalla nuoren Rasmus Karjalaisen kentältä pois ja Tommi Jyryn hänen tilalleen. HIFK seurasi esimerkkiä ja vaihtoi samaan syssyyn Kevin Larssonin maalin alustaneen Erikson Carlosin tilalle.

KPV-HIFK maanantaina 20.5. klo 18.30 Keskuskentällä ja FC Inter-KuPS perjantaina 17.5. klo 18.30 Veritas Stadionilla. Otteluita voi seurata suorana lähetyksenä Ruudussa.