Yleisöä 1102

3-5-2
vko.18 // 12.5.2019

FC Inter haki pisteet Maarianhaminasta (IFK Mariehamn-FC Inter 1-2)

FC Inter anasti pisteet sunnuntaina IFK Mariehamnin kotipesästä voittolukemin 2-1 (2-0).

Inter meni johtoon 36. minuutilla, kun Timo Furuholm vei vieraat 1-0-johtoon. Filip Valencic lisäsi johdoksi 2-0 juuri ennen taukovihellystä. IFK Mariehamn kavensi 83. minuutilla 1-2:een Aristote Mboman maalilla.

Inter oli vahva pelin alussa. Se pystyi haastavissa olosuhteissa pitämään palloa IFK:n kenttäpuoliskolla, eikä kotijoukkueella ollut mitään asiaa Interin maalille. Inter-hallinnasta huolimatta lähimpänä maalia oli ensimmäiseksi IFK. Aati Marttinen sai venyttyä kuitenkin Aapo Mäenpään laukauksen ylärimaan.

Ottelu ratkesi lopulta avausjakson viimeisen kymmenen minuutin aikana, jolloin Inter sai pallon kahdesti Oskari Forsmanin vartioimaan maaliin. Avausmaalista vastasi Timo Furuholm 36. minuutilla. Minuutti ennen taukoa Filip Valencic karkasi läpiajoon, eikä erehtynyt.

Ottelun toinen jakso oli kummaltakin joukkueelta melkoista taistelua. IFK haki vimmatusti tasoitusta, Interin keskittyessä oman maalinsa varjeluun. Varsinkin pelin viimeinen kymppi oli yleisöön menevää pelaamista puolin ja toisin.

Kotijoukkueen Rick Ketting oli lähellä maalia 80. minuutilla, mutta Mikko Kuningas blokkasi uhrautuvasti kovan laukauksen.

Timo Furuholmilla oli oma paikkansa ratkaista ottelu 83. minuutilla, mutta Forsman peitti 1v1-tilanteen hyvällä vastaantulolla.

Minuutti Furuholmin tilanteen jälkeen pallo oli Inter-maalissa. Maalista vastasi tarkalla sijoituksella suoraan syötöstä Aristote Mboma.

Inter sai huokaista kotijoukkueen painostuksen alla hetken, kun IFK-toppari Ketting hölmöili itsensä ulos toisen varoituksen seurauksena viisi minuuttia ennen loppua.

Vajaalla pelaamisesta huolimatta kotijoukkue sai painettua pelin Inter-päätyyn väkisin. Varsinaisen peliajan viimeisellä minuutilla Robin Sid laukoi pallon vapaapotkusta kohti yläkulmaa. Marttinen Inter-maalilla venyi tilanteen kuitenkin kulmaksi.

Inter kuitenkin kesti lopulta kaikki IFK:n hyökkäykset ja nousi voitosta saadun kolmen pisteen turvin sarjataulukossa toiseksi.

Ilves-IFK Mariehamn maanantaina 20.5. klo 18.30 Tammelan stadionilla ja FC Inter-KuPS perjantaina 17.5. klo 18.30 Veritas Stadionilla. Otteluita voi seurata suorana lähetyksenä Ruudussa.