AC Oulu FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HJK IFK Mariehamn Ilves KTP KuPS SJK VPS
HJK
3-4-3

22

(1-0)

Yleisöä 3392

SJK
4-3-3
vko.18 // 11.5.2019

HJK nousi lopussa tasoihin (HJK-SJK 2-2)

HJK nousi lopussa tasoihin (HJK-SJK 2-2)

HJK nousi viime hetkillä 2-2 -kotitasapeliin SJK:ta vastaan. Marco Bueno vei HJK:n johtoon, mutta Mehmet Hetemaj ja Serge Atakayi käänsivät pelin hetkeksi SJK:lle. HJK:n Lassi Lappalainen viimeisteli loppulukemat erotuomarin määräämällä lisäajalla.

Ottelu lähti vauhdikkaasti käyntiin ja Klubi onnistui luomaan ensimmäisen kympin aikana parikin hyvää keskityspaikkaa. Lassi Lappalaisen vapaapotku tavoitti takatolpalta Henri Toivomäen, jonka jatko tavoitti maalinedustalta Marco Buenon, mutta meksikolaisen jatko painui maalipotkuksi.

HJK prässäsi hyvin ja SJK oli vastaanottavana osapuolena. Vieraiden pelinrakentelu oli hankalaa, eikä SJK onnistunut juurikaan pääsemään HJK:n kenttäpuoliskolle kontrolloidusti.

Reilun 20 minuutin pelin jälkeen Eetu Vertaista rikottiin vapaapotkun arvoisesti hyvältä etäisyydeltä maalista. Pallon taakse asettunut Nikolai Alho ampui tulisesti kierteisen vedon, mutta SJK-vahti Jesse Öst venyi pallon tielle.

Jakso eteni väkevästi loppua kohti Klubin hallinnassa, ja aivan lopussa hallinta tuotti tulosta. Käynnissä oli 44. peliminuutti, kun Bueno onnistui jatkamaan Joonas Vahteran kulmapotkun verkon perukoille, siirtäen isännät ansaittuun johtoon kauden avausmaalillaan.

SJK onnistui vielä jakson lopussa saamaan kulmapotkun, mutta tauolle siirryttiin HJK:n johdossa. Ensimmäinen nelivitonen oli selkeästi Klubin hallussa, ja suoraviivainen peli tuotti isännille lukuisia kulmapotkuja, josta lopulta johtomaali myös syntyi. SJK ei onnistunut luomaan tekopaikkoja, ja Maksim Rudakov saikin olla maalillaan melko rauhassa.

Toinen jakso alkoi vauhdikkaasti, ja vierasjoukkue SJK sai luotua ensimmäisen vetopaikkansa. Denys Oliinykin laukaus painui kuitenkin Rudakovin näppeihin. Heti perään Vertainen pääsi kokeilemaan kuljetuksen päätteeksi, mutta viimeistely-yritys tuli suoraan Östin syliin.

SJK:n peli-ilme oli täysin erilainen kuin ensimmäisellä nelivitosella. Tunnin pelin kohdalla Mosa vapautti erinomaisella syötöllä Mehmet Hetemaj'n nokikkain Rudakovin kanssa, ja SJK:n keskikentän moottori iski pelin tasoihin.

Takaiskun jälkeen nähtiin ensimmäinen vaihto, kun Ivan Tarasov tuli Henri Toivomäen tilalle. Samalla HJK:n alakerta muuttui kolmen topparin linjasta perinteisempään neljän puolustajan linjaan.

Toinen nelivitonen muuttui edetessään melko katkonaiseksi, eikä kumpikaan joukkue selvästi hallinnut. Hyökkäyksiä nähtiin molempiin suuntiin, mutta huippupaikat olivat kortilla.

Ottelun viimeinen kymppi oli käynnissä, kun SJK onnistui katkaisemaan Klubin pelinrakentelun. Serge Atakayi eteni pallon kanssa vapaasti boksin reunalle ja laukoi pelivälineen tulisesti alakulmaan ohi Rudakovin, siirtäen vieraat johtoasemaan.

HJK reagoi tappioasemaan toisella vaihdolla ja Roni Peiponen tuli Vahteran tilalle.

Ottelu oli jo lisäajan puolella, kun Klubi rakensi laadukkaan hyökkäyksen vasemmalta puolelta. Harmeet Singh tarjosi älykkään noston linjan taa, ja paikalle rynnännyt Tarasov nosti pelivälineen maalinedustalle. Paikalla täysin vapaana ollut Lappalainen jatkoi pallon rinnallaan varmasti verkkoon, sinetöiden loppulukemiksi 2-2.


FC Lahti-HJK Lahden Stadionilla maanantaina 20.5. klo 18.30 ja SJK-FC Honka OmaSp Stadionilla lauantaina 18.5. klo 16. Otteluita voi seurata suorana lähetyksenä Ruudussa.