AC Oulu FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HJK IFK Mariehamn Ilves KTP KuPS SJK VPS
HJK
3-4-3

22

(1-0)

Yleisöä 3392

SJK
4-3-3
vko.18 // 10.5.2019

Ennakko: HJK-SJK

Ennakko: HJK-SJK

HJK koittaa palata voittokantaan lauantaina kotikentällään, kun SJK saapuu Telia 5G Areenalle.

Maalittoman tasapelin aiemmin tällä kaudella pelanneet HJK ja SJK kohtaavat lauantaina Helsingissä.

SJK on Veikkausliigassa tällä hetkellä toisena. Kärkikolmikolla, eli Ilveksellä, SJK:lla ja KuPS:lla on kasassa 12 pistettä. Ilves on kärjessä parhaimman maalieron turvin, se on myös pelannut yhden ottelun vähemmän. Kolmikon takana pisteen päässä neljäntenä on SJK:n lauantain vastustaja HJK, joka on pelannut yhden ottelun SJK:ta enemmän. Lauantain peli on siten kärkikamppailu.

Molemmat joukkueet pelasivat edelliset ottelunsa kirvelevästi tasan, johdettuaan otteluitaan ihan viime hetkille asti. HJK:lla palautumisaika on pelin jälkeen ollut hieman lyhyempi, sillä lauantaina edellisestä ottelusta on kulunut neljä päivää. SJK:n edellisestä pelistä on kuusi päivää.

SJK ja HJK kohtasivat jo aiemmin huhtikuussa Seinäjoella ja silloin pisteet tasattiin 0–0-tuloksella.

- Edelliseen otteluumme verrattuna, meillä on nyt paljon enemmän tuoreita jalkoja joukkueessa. Olemme myös pelanneet jo kerran HJK:ta vastaan, joten tiedämme millainen joukkue tulee vastaan. Tietenkin tiedämme myös, että se on erilainen tällä kertaa ja siellä on nyt joukkuekin hieman erilainen, johtuen heidän pelikielloista, SJK:n päävalmentaja Alexei Eremenko sanoo.

- Olemme edelleen sarjan kärjessä, emme halua luopua siitä ja haluamme jatkaa siellä. Haluamme saada kolme pistettä. En näe syytä, miksi emme voisi ottaa kolmea pistettä, sillä joukkueemme on otteluun valmis, niin mentaalisesti kuin fyysisestikin. Meillä on hyvä henki joukkueen sisällä, hyvä yhdessä työntekemisen henki. Pelaajia on tullut takaisin ja meillä oli tänään treeneissä täysi pelaajaryhmä. Osa toki vielä harjoittelee vain osan harjoituksista, mutta heidänkin paluunsa tapahtuu tänä viikonloppuna tai seuraavan. Eli meillä on täysi pelaajaryhmä ja on minun päänsärkyni valita niistä paras mahdollinen kokoonpano, jolla saamme parhaan mahdollisen tuloksen juuri tästä ottelusta.

SJK on ollut vuosien saatossa suotuisa vastustaja Klubille. Helsinkiläiset ovat hävinneet SJK:lle viimeksi Veikkausliigassa syyskuussa 2015: alla on kymmenen tappiotonta kohtaamista. Historian saatossa keskinäisiä pelejä on ollut 16, joista HJK on voittanut 12 ja kahdesti on päädytty pistejakoon.

Pelikiellot tuovat oman mausteensa lauantain kohtaamiseen. Näiden myötä HJK:lta ovat sivussa Faith Obilor, Sebastian Dahlström, Kaan Kairinen sekä Elderson. Loukkaantumisista toipuvien Riku Riskin ja Akseli Pelvaksen kuntoutumiset ovat vielä kesken.


HJK-SJK Telia 5G Areenalla lauantaina 11.5. klo 15. Ottelua voi seurata suorana lähetyksenä Ruudussa.