Yleisöä 849

4-5-1
vko.18 // 11.5.2019

VPS:n huima tasapeliputki sai jatkoa (FC Honka-VPS 1-1)

VPS pelasi jo kuudennen peräkkäisen tasapelinsä Veikkausliigassa. FC Hongan kanssa pelattu 1-1 -tulos tietää sitä, että VPS nousi jakamaan peräkkäisten tasapelien pääsarjaennätystä yhdessä Reippaan, MP:n ja IFK Mariehamnin kanssa. Martin Salin teki ottelussa Hongan ja Mamodou Sarr VPS:n maalin.

Tapiolan urheilupuiston luonnonnurmi oli huonossa kunnossa ja heti ensiminuuteista alkaen oli selvää, että pelialusta tulisi vaikuttamaan kenttätapahtumiin suuresti. VPS aloitti pelin kuitenkin hyvin ja onnistui pitämään palloa hienosti, vaikka epätasainen nurmi asetti pelaajille lisähaasteita. 10 minuutin kohdalla Jerry Voutilainen pelasi Steven Morrisseyn hyvään paikkaan, mutta jamaikalaisen veto blokattiin. Pelikellossa oli 14 minuuttia, kun kenttä teki tepposet VPS:lle. Eero-Matti Auvinen syötti pallon Martin Kompallalle. Saksalainen oli valmistautunut ottamaan pallon haltuunsa, mutta peliväline pomppasi VPS-maalivahdin jalan yli. Pallo tippui suoraan FC Hongan Martin Salinille, joka sai pistää pallon tyhjään maaliin.

Epäonnekkaan takaiskumaalin jälkeen Vepsulla oli vaikeuksia päästä takaisin peliin kiinni. Honka hallitsi peliä ja loi muutamia vaarallisia tilanteita. Kompallalle ei kuitenkaan ollut jäänyt traumoja avausmaalista ja saksalainen torjui kotijoukkueen yritykset varmasti. Puolen tunnin pelin jälkeen VPS näytti taas vaarallisuutensa nopeissa hyökkäyksissä. Morrissey sai pallon VPS:n kenttäpuoliskolla ja lähetti Momodou Sarrin läpiajoon komealla pystysyötöllä. Sarr oli nokikkain Hongan maalivahdin, Tim Murrayn, kanssa ja tsippasi pallon kohti takakulmaa. Sarrin laukaus meni ohi maalista, mutta tilanteeseen noussut Jerry Voutilainen ehti palloon ensimmäisenä ja käänsi pelivälineen takaisin maalille. Laukaustaan hyvin seurannut Sarr ehti tilanteeseen ennen puolustajia ja ohjasi pallon maaliin reidellään.

VPS koki harmittavan takaiskun pian tasoitusmaalinsa jälkeen, kun Voutilainen jouduttiin vaihtamaan kentältä loukkaantumisen takia. Kotijoukkue sai vielä ensimmäinen puoliajan viimeisillä hetkillä kaksi mahdollisuutta siirtyä ottelussa johtoon, mutta Kompalla teki kaksi tärkeää torjuntaa ja puoliajalle lähdettiin 1-1 -tasatilanteessa.

Molemmat joukkueet suosivat melko suoraviivaista peliä ensimmäisellä jaksolla ja myös toinen puoliaika alkoi vauhdikkaasti. FC Hongan Borjas Martin pääsi testaamaan Kompallan torjuntavirettä heti toisen jakson alussa, mutta VPS-vahti hoiti tilanteen jälleen varmasti. Kotijoukkue onnistui luomaan painetta VPS-maalille toisella jaksolla, mutta vaasalaiset olivat silti lähempänä johtomaalin tekemistä. Peliä oli pelattu 66 minuuttia, kun VPS sai kulmapotkun. Sebastian Strandvall lähetti etutolpalle kovan keskityksen ja pallo kimposi lopulta tolpan ja Murrayn käden kautta maaliviivalle. Honka-puolustaja onnistui kuitenkin kuin ihmeen kaupalla puskemaan pallon pois maaliviivalta ja kotijoukkue säästyi takaiskuosumalta.

Alain Richard Ebwelle pääsi tekemään ottelussa Veikkausliigadebyyttinsä. Vaihdosta kentälle tullut kamerunilainen väläytteli osaamistaan 82. minuutin kohdalla, kun hän ohitti Honka-puolustajan ja pääsi laukomaan pienestä kulmasta. Murray torjui laukauksen, joka jäi VPS:n viimeiseksi hyväksi maalintekotilanteeksi. Kotijoukkue pääsi vielä ottelun lopussa yrittämään maalintekoa hyvistä paikoista, mutta useita tärkeitä torjuntoja tehnyt Kompalla hoiti tilanteet ja ottelu päättyi lukemiin 1-1.

SJK-FC Honka OmaSp Stadionilla lauantaina 18.5. klo 16 ja VPS-RoPS Elisa Stadionilla maanantaina 20.5. klo 18.30. Otteluita voi seurata suorana lähetyksenä Ruudussa.