KPV
4-5-1
vko.17 // 30.4.2019

SJK ratkaisi lopussa (SJK-KPV 1-0)

Sarjanousija KPV piti pitkään SJK:ta tiukoilla Pohjanmaan derbyssä, mutta seinäjokelaiset ratkaisivat ottelun muutama minuutti ennen loppua. SJK:n sankariksi nousi brassihyökkääjä Batista, joka iski 82. minuutilla ottelun ainoan maalin.

SJK hallitsi palloa ensimmäisellä puoliajalla ja loi muutaman varsin hyvän maalipaikan. Vierasjoukkue KPV puolusti ja kyttäsi vastahyökkäyspaikkoja, joita ei vielä ensimmäisellä puoliajalla juuri tullut. SJK:n ensimmäisen puoliajat maalipaikat nähtiin suunnilleen 10 – 20 minuutin kohdalla. Ensimmäinen erinomainen maalipaikka tuli, kun Sergei Eremenko ja Serge Atakayi pelasivat hyvin yhteen, ja Atakayi keskitti Denys Oliinykille. Oliinykin pusku meni vain hieman ohi maalin.

Hetkeä myöhemmin Moshtagh Yaghoubi kokeili viime ottelussa toiminutta kaukolaukaustaan, mutta tällä kerralla kuti meni vähän yli maalin. Denys Oliinykilla oli ottelun alussa toinenkin hyvä puskupaikka, kun ukrainalainen pääsi kokeilemaan Dani Hatakan keskityksestä, mutta jälleen pallo painui ohi maalin.

Vartin kohdalla Boris Kadio laukoi erittäin kaukaa, ja pienen kimmokkeen takia siitä tuli yllättävänkin vaikea torjuttava Teppo Marttiselle, joka kuitenkin sai napattua pallon hyppysiinsä.

KPV:n ensimmäinen vaarallinen vastahyökkäys nähtiin 43. minuutilla. Usein SJK:ta kurittanut Simo Roiha aiheutti ongelmia SJK:n puolustuksessa. Boris Kadio pystyi kuitenkin blokkaamaan Roihan vedon ja seurauksena oli vain kulmapotku, jonka SJK:n puolustus hoiti.

Toisella puoliajalla peli jatkui varsin samanlaisena, mutta KPV pääsi useammin vastahyökkäyksiin. KPV olikin erittäin lähellä johtomaalia heti toisen puoliajan alussa. KPV riisti pallon keskikentällä ja Joni Mäkelä pääsi etenemään pallon kanssa. Mäkelän tarkka syöttö tavoitti Maksim Gussevin, joka pääsi nokikkain Jesse Östin kanssa. Öst esitti todella tärkeän jalkatorjunnan ja piti maalinsa puhtaana. Hendrik Helmke pääsi vielä laukomaan paluupallosta, mutta hänen vetonsa meni selvästi yli maalin.

SJK:lla oli kaksi hyvää erikoistilannetta noin 50 minuutin kohdalla. Jose Nadson ja Dani Hatakka eivät kuitenkaan saaneet suunnattua puskujaan maaliin. Hatakka joutui jättämään kentän 59. minuutilla loukkaantumisen takia. Hänen tilalleen tuli Joona Lautamaja.

KPV:llä oli ensimmäinen varsinainen painostusjakso noin tunnin kohdalla. Sen aikana Hendrik Helmke pääsi esittelemään muutaman kerran erikoistilanneosaamistaan. SJK:n puolustus kuitenkin selvitti sen jakson.

Denys Oliinyk harhautteli itsensä laidasta keskelle vetopaikkaan 79. minuutilla. Kova laukaus meni kuitenkin oikealta ohi. Oliinyk tuli sen jälkeen myös vaihtoon. Hän oli siihen asti pelannut täydet minuutit kaikissa liigapeleissä. Oliinykin tilalle tuli Maximo Tolonen.

Ottelun kulku muistutti hyvin paljon kauden avausta HIFK:ta vastaan. Se oli sitä myös maalin muodossa. SJK:lla oli pitkä pallonhallintajakso, jonka päätteeksi Joona Lautamaja syötti oikeassa laidassa Serge Atakayille. Atakayi pystyi KPV-puolustajan estelyistä huolimatta keskittämään hyvin, pallo meni muutaman pelaajan ohi maalin eteen Batistalle, joka jatkoi pallon tyhjiin. Maali oli Batistan ensimmäinen SJK-paidassa.

KPV oli erittäin lähellä tasoitusta vain hetkeä myöhemmin. Enoch Banza pelasi hyvin oikeassa laidassa ja keskitti maalille Helmkelle, jonka laukaus meni vain hieman ohi maalin. Jännitys säilyi loppuun asti, sillä KPV sai vielä 94. minuutilla kulmapotkun.

FC Lahti-SJK Lahden Kisapuistossa sunnuntaina 5.5. klo 18.30 ja KuPS-KPV Savon Sanomat Areenalla sunnuntaina 5.5. klo 18.30. Otteluita voi seurata suorana lähetyksenä Ruudussa.

Lähde: SJK:n tiedote