4-3-3
vko.16 // 26.4.2019

VPS ja SJK tasasivat pisteet (VPS-SJK 1-1)

VPS ja SJK pelasivat Pohjanmaan paikallisväännössä 1-1 -tasapelin.

VPS aloitti ottelun erinomaisesti. Ennen peliä oli painotettu VPS:n pallollista peliä ja pitkien hyökkäyksien tärkeyttä. VPS onnistuikin hallitsemaan peliä hienosti ensimmäisellä jaksolla. Hallinta tuotti myös useita hyviä maalipaikkoja. Pelikellossa oli kuusi minuuttia, kun Samu Alanko ehti ensimmäisenä keskitykseen ja onnistui jatkamaan pallon Momodou Sarrille. Sarrin pusku lähietäisyydeltä meni kuitenkin yli Jesse Östin vartioiman SJK-maalin. Sarr aloitti ottelun vahvasti ja loi useita puolittaisia paikkoja nopeudellaan.

Puolen tunnin pelin jälkeen ottelun tempo alkoi rauhoittumaan ja SJK pääsi paremmin pelin sisään. Peli oli silti yhä VPS:n hallinnassa. Peliä oli pelattu hieman yli 40 minuuttia, kun kapteeni Sebastian Strandvall sai pallon SJK:n rangaistusalueen rajalla. Strandvall lähetti maalille kovan matalan pallon, joka kimposi lopulta SJK-puolustaja Jude Arthurista maalin etukulmaan. VPS siirtyi ottelussa onnekkaaseen, mutta ansaittuun johtoon ja puoliajalle lähdettiin lukemissa 1-0.

Toisen puoliajan alussa näytti, että VPS jatkaa vahvaa peliään. 49 minuutin kohdalla VPS pelasi hienon syöttökombinaation SJK:n rangaistusalueen rajalla. Steven Morrissey pääsi laukomaan, mutta Öst sai kätensä juuri ja juuri pallon eteen. Pallo kimposi torjunnasta vain hieman yli SJK-maalin. SJK teki toiselle puoliajalle muutamia vaihtoja, joiden avulla joukkue tuntui saavan peliä hallintaansa. VPS kävi silti vielä lähellä maalintekoa hieman yli tunnin pelin jälkeen. Hienon ottelun keskikentällä pelannut Jerry Voutilainen pelasi vaihdosta kentälle tulleen Samba Sillahin puolittaiseen läpiajoon, mutta Öst teki näyttävän jalkatorjunnan ja pelasti SJK:n toiselta takaisku maalilta.

Peli siirtyi yhä enemmän vierasjoukkueen hallintaan ja se kostautui VPS:lle 71 minuutin kohdalla. Mostagh Yaghoubi sai jalkansa vapaaksi noin 20 metrissä ja laukoi pallon voimalla kohti etukulmaa. Martin Kompalla ei ylettänyt matalaan laukaukseen ja SJK onnistui tasoittamaan ottelun. Maalin jälkeen SJK alkoi pelaamaan tiiviimmin ja molemmat joukkueet pyrkivät välttämään turhia riskejä.

Ottelun ehkä paras maalipaikka siunaantui kuitenkin vierasjoukkueelle, kun vaihdosta kentälle tullut brassikärki Batista pääsi laukomaan lähes tyhjään maaliin. Veto suuntautui kuitenkin reilusti yli maalin. Ottelun loppuhetkillä peli tarkkaa, mutta tunteet olivat pinnassa ja kentällä syntyi muutamia torikokouksia. Lopulta erotuomari Antti Munukka vihelsi viimeisen kerran pilliinsä ja ottelu päättyi 1-1 -tasatulokseen.

FC Lahti-VPS Lahden Kisapuistossa tiistaina 30.4. klo 18.30 ja SJK-KPV OmaSp Stadionilla tiistaina 30.4. klo 19. Otteluita voi seurata suorana lähetyksenä Ruudussa.