Yleisöä 3104

4-4-2
vko.16 // 22.4.2019

Ilves haki vierasvoiton SJK:sta (SJK-Ilves 0-1)

Ilves jatkaa tappiotta ja aiheutti SJK:lle kauden avaustappion hakemalla maanantaina pisteet Seinäjoelta niukasti lukemin 0-1.

Ottelun ainoan osuman viimeisteli reilun tunnin pelin jälkeen Ilveksen Lauri Ala-Myllymäki. SJK päätti ottelun lopulta yhdeksällä pelaajalla sekä Boris kadion että Dani Hatakan saatua loppuminuuteilla toiset varoituksensa ottelussa.

Ottelun ensimmäinen puoliaika oli tarkkaa puolustamista molemmilta joukkueilta. Erikoistilanteet nousivat suureen rooliin, sillä pelitilanteista syntyi hyvin vähän maalipaikkoja. Kaksi maalia tällä kaudella tehnyt Denys Oliinyk hankki vapaapotkun hyvästä paikasta 13. minuutilla. Moshtagh Yaghoubin laukaus meni vain hieman ohi maalin. Hetkeä myöhemmin Serge Atakayi nousi hyvin oikealta laidalta ja keskitti Dion Acoffille, jonka laukaus meni kuitenkin yli maalin.

SJK:n näkyvimpiin pelaajiin jälleen kuulunut Moshtagh Yaghoubi harhautteli itsensä vetopaikkaan 37. minuutilla, mutta laukaus meni samaan osoitteeseen kuin vapaapotku, eli hieman ohi maalin.

Ilveksellä oli ensimmäisellä puoliajalla muutama erikoistilanne hyvästä paikasta, mutta SJK:n puolustus selvitti ne. Ilveksen avauspuoliajan paras pelitilannepaikka oli jo neljännellä minuutilla, kun Emile Paul Tendeng pääsi laukomaan, mutta hänen kutinsa meni yli maalin.

Kortti viuhui varsin tiuhaan tahtiin ottelun alusta lähtien. Ensimmäisellä puoliajalla SJK sai kolme ja Ilves kaksi varoitusta.

Tasaisena alkanut ottelu alkoi kääntyä Ilvekselle vajaan tunnin kohdalla. Ensimmäinen hyvä maalipaikka tuli 56. minuutilla, kun Emile Paul Tendeng kuljetti pallon boksiin ja syötti hyvään paikkaan Yusif Daouda Moussalle, jonka laukaus meni kuitenkin päin sivuverkkoa.

Ottelun ainut maali nähtiin 64. minuutilla. Tilanne lähti liikkeelle, kun Ilves voitti pääpallokamppailun keskialueella ehkä vähän kyseenalaisesti. Ilves pääsi hyökkäykseen, jonka Boris Kadio katkaisi noin 20 metrissä. Kadio sai tilanteesta keltaisen kortin ja Ilves vapaapotkun. Lauri Ala-Myllymäen laukaus yllätti Jesse Östin, joka otti pienen askeleen väärään suuntaan ratkaisevalla hetkellä eikä ehtinyt enää pallon eteen.

SJK:n tuore brassivahvistus Batista tuli kentälle 71. minuutilla ja teki ensiesiintymisensä SJK-paidassa.

Lähimpänä tasoitusmaalia oli Sergei Eremenko, joka ampui kovan kaukolaukauksen, jonka Mika Hilander pystyi vain vaivoin torjumaan kulmapotkuksi. Hilander on pitänyt maalinsa koskemattomana alkukauden ajan.

Ilves laittoi pallon kahdesti maaliin loppuminuuttien aikana, mutta molemmat liputettiin paitsioksi. Jälkimmäisessä tilanteessa maalin tehnyt Jair ei tosin ollut lähelläkään paitsiota. Lauri Ala-Myllymäki oli paitsiossa, mutta hän ei palloa pelannut, vaikka hetken sen perässä juoksikin. Maalien hylkäämiset tuskin Ilvestä kovin paljoa haittaavat.

SJK:n hieman vaisu loppukiri tyrehtyi jatkuviin varoituksiin. SJK:n pelaajista keltaista korttia katseli peräti seitsemän pelaajaa. SJK:n puolustuslinjasta sekä Boris Kadio että Dani Hatakka lensivät pelistä ulos toisen keltaisen kortin myötä. Tuomioista voi olla montaa mieltä ja tilanteita varmasti kelaillaan monissa SJK-henkisten kodeissa. Liikaa niihin ei kuitenkaan kannata jäädä kiinni, sillä katse on jo suunnattava edessä oleviin kahteen Pohjanmaan derbyyn.

VPS - SJK Elisa Stadionilla perjantaina 26.4. kello 18.30 ja Ilves - FC Lahti Ratinan stadionilla perjantaina 26.4. kello 18.30. Otteluita voi seurata suorana lähetyksenä Ruudussa.

Lähde: SJK:n verkkosivut