AC Oulu FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HJK IFK Mariehamn Ilves KTP KuPS SJK VPS
KuPS
4-2-4

03

(0-1)

Yleisöä 2878

FC Honka
4-4-2
vko.15 // 19.4.2019

Ennakko: KuPS-FC Honka

Ennakko: KuPS-FC Honka

KuPS isäänöi lauantaina Savon Sanomat Areenalla FC Honkaa Superpelipäevän kohokohdassa.

Kuopiolaiset jatkavat liigakauttaan positiivisin mielin. Kovasta HJK-pelistä napattiin arvokas sarjapiste vahvalla joukkue-esityksellä ja oma maaliverkko pysyi koskemattomana ensi kertaa tällä liigakaudella. Kuopiolaiset haluavat jatkaa hyvää otettaan myös Superpelipäevän kiihkeässä kotiottelussa.

- HJK-peli on meiltä ehjin esitys ja ehjin kokonaisuus tällä kaudella. Se oli tasapainoisempi 90-minuuttinen kuin aikaisemmat, eikä isoja notkahduksia tullut pelin sisällä. Me pelasimme hyvän pelin, taso on pidettävä yllä ja meidän pitää jatkaa siitä" KuPS-valmentaja Jani Honkavaara toteaa.

Honka avasi kautensa komealla 2-1 vierasvoitolla RoPS:ista. Kotiavauksesta tuloksena oli kuitenkin pettymys, sillä IFK Mariehamn haki pisteet mukaansa Tapiolan urheilupuistosta luvuin 1-3. Honka meni ottelussa 1-0 johtoon, mutta ahvenanmaalaisten vahva toinen jakso käänsi ottelun vieraille. Hongan luottopakki Henri Aalto tietää, mitä keltamustien täytyy tehdä palatakseen lauantaina voittokantaan.

- Ensinnäkin erikoistilanne- ja boksipelaamisen on oltava merkittävästi parempaa. Toisekseen meidän on säilytettävä parempi tasapaino pelin eri vaiheissa, ja sopeutettava pallollinen tekeminen tehokkaammin ottelutapahtumiin, hän kommentoi.

Vierasvoitto Kuopiosta olisi joukkueelle myös henkisesti tärkeä.

- Nyt on erittäin tärkeää palata voittojen tielle. Samalla meidän täytyy palata tietyissä pelillisissä asioissa omalle tasollemme, Aalto sanoo.

Savon Sanomat Areenalla on luvassa luja ja vaativa taistelu Veikkausliigan sarjapisteistä. Hongan pelaajalista on nimekäs ja kovakuntoinen nousijajoukkue sinnitteli viime syksynä mukana tiukassa mitalitaistelussa aina kalkkiviivoille saakka. Kuopiolaisilla on lauantaina edessään jälleen kova ja vaativa kotipeli.

- Vastustaja on kaikkein kovimmasta päästä. Nyt tulee samantyylinen peli kuin HJK-peli oli, Honka pelaa ehkä hieman suoraviivaisemmin kuin HJK ja on meille tosi hankala vastus, oli sitä jo viime vuonna. Meidän täytyy jatkaa hyvän puolustuspelin pelaamista ja pitää nolla. Erikoistilanteet ovat tärkeitä, sillä Honka on hyvä erikoistilannejoukkue. Kausi on vasta alussa ja me olemme hyvällä etäisyydellä, Honkavaara toteaa.

Myös Aalto tiedostaa, että vastaan tulee lauantaina vahva joukkue.

- KuPS on hyvin valmennettu joukkue, joka osaa vastustajana parhaimmillaan vahingoittaa sekä pallonhallinnan, että kovan prässin ja vastahyökkäysten kautta, hän analysoi.

Hongalta lauantain ottelusta sivussa ovat ainakin Jonas Levänen, Tommi Saarinen, sekä Gideon Baah. Demba Savagen ja Robert Ivanovin pelikunto on vielä epävarma.


KuPS - FC Honka Savon Sanomat Areenalla lauantaina 20.4, kello 16.00. Ottelua voi seurata suorana lähetyksenä Ruudussa.

Lähde: KuPS:n verkkosivut, FC Hongan verkkosivut