AC Oulu FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HJK IFK Mariehamn Ilves KTP KuPS SJK VPS
HIFK
4-4-2

01

(0-0)

Yleisöä 1573

FC Lahti
4-4-2
vko.14 // 14.4.2019

Ennakko: HIFK-FC Lahti

Ennakko: HIFK-FC Lahti

HIFK pelaa kotipelejä Veikkausliigassa maanantaina ensi kertaa sitten syksyn 2017.

Veikkausliigaan palannut HIFK pelaa ensimmäistä kertaa kotikentällään maanantaina, kun tähtirintojen vieraaksi saapuu avauspelissään tasan KuPS:aa vastaan pelannut FC Lahti.

FC Lahti avasi Veikkausliigakautensa Kisapuistossa Kuopion Palloseuraa vastaan. Ottelun ensimmäinen jakso oli lahtelaisille mahalasku, kun KuPS iski kolmesta paikastaan kolme maalia ja siirtyi 3-0-johtoon. Lahti kuitenkin näytti luonnettaan ja nousi 3-3-tasapeliin komealla taistelulla. Ottelun hahmo, Matti Klinga, viimeisteli ensimmäisen maalin, Jasin Assehnounin ensimmäinen liigamaali toi Lahden jo maalin päähän ja Josun upeaakin upeampi vapaapotku toi lopulta Lahdelle avausottelusta pisteen.

Lahtelaisten päävalmentajan Sami Ristilän vaihdot onnistuivat, sillä kentälle tulleet Eemeli Virta, Tomi Kult ja Ville Salmikivi toivat kentälle vauhtia ja lahtelaista taisteluasennetta.

Helsinkiin FC Lahti lähtee hakemaan avausvoittoaan. Lahti on saanut harjoitella viikon täysipainoisesti. HIFK:a vastaan mustapaidat lähtevät varmasti ilman Jerónimo Amionea ja Irfan Sadikia. Heidän lisäkseen muutaman pelaajan pelikunto on vielä kysymysmerkki. Ristilä haluaa, että joukkue jatkaa vieraskentällä siitä, mihin edellisessä ottelussa toisella jaksolla jäi.

- HIFK on aina vaikea vastustaja kotiyleisönsä edessä. Heillä on paljon uusia pelaajia. Edellisen pelin ensimmäisellä jaksolla pelissämme oli paljon hyvää, paitsi että päästimme kolme maalia. Taivoitteena on nyt aloittaa ottelu samalla tavalla, kuin pelasimme toisen jakson. HIFK:a vastaan joutuu aina niin sanotusti "laittamaan persettä kenttään". Hyvän tuloksen saamme, kun olemme rohkeita heti alusta asti, Ristilä kertoo.

HIFK:n talvi oli vaikea. Se kuitenkin näytti sarja-avauksessa, että se on valmis taistelemaan jokaisesta jaossa olevasta pisteestä. HIFK laittoi SJK:n Seinäjoella erittäin tiukoille, mutta seinäjokiset voittivat 1-0. HIFK pelasi viikolla myös 1-1-tasapelin harjoitusottelussa Kakkosessa pelaavaa Järvenpään Palloseuraa vastaan. Punapaitojen maalin viimeisteli kokenut ja väkivahva kärki Njazi Kuqi.

Kuqin lisäksi kovasti uudistuneessa HIFK:ssa kokemusta tuovat muun muassa Xhevdet Gela, Hassan Sesay, Jukka Halme ja Jani Bäckman. SJK-ottelussa tähtirintojen maalilla loisti Arnold Origi. Nyky-HIFK:n ikoneista Matias Hänninen on ennenkin rokottanut Lahtea, joten helppoa peliä Lahdelle ei ole Töölössä luvassa. Avaustappiosta sisuuntuneena HIFK-joukkue lähtee innokkaana kotiavaukseen tavoittelemaan kauden ensimmäistä voittoa Veikkausliigassa.

HIFK:n päävalmentaja Tor Thodesen toivoo yleisön tulevan runsaslukuisena paikalle kannustamaan Tähtirintoja voittoon:

– Tavoitteenamme on jatkaa siitä, mihin SJK:ta vastaan jäimme, eli että lähdemme peliin hyvällä asenteella ja työmoraalilla. Olen harjoituksissa nähnyt selkeitä merkkejä siitä, että kehitymme jatkuvasti lisää joukkueena, ja odotan kotiavausta suurella mielenkiinnolla. Monelle pelaajalle kyseessä on nyt ensimmäinen kotiottelu IFK-paidassa Telia 5G-Areenalla, ja toivon tietysti, että paikalle tulee paljon yleisöä, jotka muodostavat sen kuuluisan 12. kenttäpelaajan, jonka avulla lähdemme hakemaan voittoa FC Lahdesta, Thodesen kommentoi.

Joukkueet kohtasivat talvella toisensa Suomen Cupin karsinnassa suljettujen ovien takana Mukkulassa. Jean-Christophe Coubronne vei Lahden 1-0-johtoon ja Irfan Sadik tuplasi johdon komealla kaukolaukauksellaan. HIFK:n Xhevdet Gela kavensi, mutta Lahti nappasi 2-1-voiton.

Virallisissa otteluissa joukkueet ovat kohdanneet toisensa 13 kertaa. Lahti on voittanut kohtaamisista kahdeksan ja HIFK vain yhden. HIFK:n ainoa voitto tuli vuonna 2015, jolloin helsinkiläiset murskasivat Lahden Kisapuistossa nykyisin Mastokaupungin ylpeydessä pelaavan Ville Salmikiven johdolla 5-0. Siitä huolimatta maalit ovat vielä Lahden eduksi 23 tähtirintojen 16 rysää vastaan. Nykylahtelaisista IFK:n verkkoon FC Lahden paidassa ovat Sadikin ja Coubronnen lisäksi osuneet Jani Tanska, Drilon Shala ja Mikko Hauhia.


HIFK-FC Lahti Telia 5G Areenalla maanantaina 15.4. klo 18.30. Ottelua voi seurata suorana lähetyksenä Ruudussa.

Lähde: HIFK:n verkkosivut, FC Lahden verkkosivut