Yleisöä 1003

4-3-3
vko.15 // 15.4.2019

IFK Mariehamn ryösti pisteet Espoosta (FC Honka-IFK Mariehamn 1-3)

IFK Mariehamn haki täyden pistepotin maanantaina Espoosta kaatamalla FC Hongan maalein 3-1 (1-1).

IFK Mariehamn aloitti ottelun vahvasti. Viidennellä peliminuutilla Gustaf Backalidenin laukaus kolahti Honka-maalin molempien tolppien kautta ulos.

Ensimmäisen maalin Tapiolan urheilupuistossa tällä Veikkausliigakaudella tarjoili 11. peliminuutin jälkeen Honka. Lucas Kaufmannin keskitys jäi pyörimään IFK-maalin edustalle, ja lopulta Borjas Martin siirsi pallon verkkoon.

Honka oli lähellä lisätä johtoaan muutama minuutti myöhemmin. Vierasjoukkueen puolustajat blokkasivat kuitenkin sekä Juha Hakolan, että Kaufmannin laukaukset.

32. minuutilla Honka suoritti ensimmäisen vaihtonsa. Gideon Baah joutui jättämään kentän loukkaantumisen vuoksi ja tilalle vaihdettiin Tommi Saarinen.

Tasoitusmaali nähtiin 39. minuutin pelin jälkeen. Robin Sid laukoi vapaapotkun, ja Rick Ketting oli ensimmäisenä paluupallossa. Pallo päätyi Honka-maaliin ja lukemiksi 1-1.

Enempää osumia ei avausjaksolla nähty, ja taukoa lähdettiin viettämään 1-1 tasatilanteessa.

Honka loi toisen jakson ensimmäisen tilanteen. Javi Hervas vapautti Borjasin miltei läpiajoon, ja vain Robin Buwaldan liukutaklaus pelasti vieraat.

Jakson edetessä IFK Mariehamn otti peliä enemmän haltuunsa. 54 minuuttia oli pelattu, kun Dylan Murnane lähetti kulmapotkun maalille. Korkeimmalle nousi Ketting, joka puski illan toisen osumansa ja vei vierasjoukkueen 1-2 johtoon.

Hongan ilta synkkeni entisestään viisi minuuttia myöhemmin. Backalidenin laukaus boksin rajoilta upposi alakulmaan ja taululle lukemiksi 1-3.

70. minuutilla IFK:lla oli hyvä paikka lisätä johtoaan entisestään. Tim Murray onnistui kuitenkin torjumaan Aristote Mboman kudin lähietäisyydeltä.

Vierasjoukkue loi vielä muutaman maalipaikan, mutta enempää maaleja ottelussa ei nähty. Näin IFK Mariehamn otti kaikki kolme pistettä mukaansa 1-3 voitolla.

KuPS-FC Honka Savon Sanomat Areenalla lauantaina 20.4. kello 16 ja IFK Mariehamn-RoPS lauantaina 20.4. kello 17. Otteluita voi seurata suorana lähetyksenä Ruudussa.

Lähde: FC Hongan verkkosivut