AC Oulu FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HJK IFK Mariehamn Ilves KTP KuPS SJK VPS
VPS
4-3-3

12

(0-1)

Yleisöä 1099

FC Inter
4-3-3
vko.14 // 8.4.2019

FC Interille kauden avausvoitto Valencicin maaleilla (VPS-FC Inter 1-2)

FC Interille kauden avausvoitto Valencicin maaleilla (VPS-FC Inter 1-2)

FC Inter otti kauden avausvoittonsa maananaina VPS:n kustannuksella.

VPS koki Veikkausliigakauden avausottelussaan maanantaina 1-2-tappion FC Interiä vastaan.

Ottelun alku oli hyvin samankaltainen kuin joukkueiden aikaisemmassa kohtaamisessa Suomen Cupissa. Inter hallitsi palloa ja VPS joutui vetäytymään syvälle omalle puoliskolleen. Mika Ojala pääsi testaamaan Martin Kompallan torjuntavirettä ottelun yhdeksännellä peliminuutilla, mutta saksalainen onnistui torjunnassaan. Ensimmäisen puoliajan edetessä VPS pääsi paremmin peliin mukaan, mutta vaarallisia maalipaikkoja se ei onnistunut luomaan.

Inter loi muutamia puolittaisia tekopaikkoja, mutta VPS:n puolustus hoiti tilanteet hyvin. Lopulta hieman yli puolen tunnin pelin jälkeen Inter rakensi hienon hyökkäyksen oikealta laidalta. Ojala löysi syötöllään vapaana olleen Filip Valencicin ja slovenialainen sijoitti pallon varmasti maaliin. Ensimmäisellä jaksolla ei syntynyt enempää maaleja ja puoliajalle lähdettiin turkulaisten johtaessa peliä.

VPS vaihtoi puoliajalla Fabrice Gatambiyen Samu Alankoon. Samalla VPS muutti ryhmitystään hiemän hyökkäävämpään suuntaan. Muutos näytti toimivan ja kotijoukkue pystyi luomaan laadukkaampia hyökkäyksiä. Pelistä tuli avoimempaa ja VPS sai tilaa teräville vastahyökkäyksilleen. Pelikellossa oli 65 minuuttia, kun Samu Alangon syöttö tavoitti Momodou Sarrin rangaistusalueen rajalla. Nuorukainen sijoitti pallon tyylikkäästi takakulmaan ja VPS tasoitti pelin. Maali oli Sarrin ensimmäinen Veikkausliigassa.

Tasoitusmaalin jälkeen peli jatkui avoimena ja molemmilla joukkueilla oli paikkansa. Martti Haukiojan kova laukaus oli yllättää Henrik Moisanderin ja Inter-vahti joutui venymään tärkeään torjuntaan. Myös Inter loi useita paikkoja. Kompalla oli kuitenkin mies paikallaan Vepsun maalilla ja otti useita tärkeitä torjuntoja. Ottelun lopussa VPS:n niskaan kaadettiin vielä kuitenkin kylmää vettä. Valencic pääsi puolittaiseen läpiajoon juuri ennen ottelun loppua. Kompalla tuli hyvin vastaan tilanteessa, mutta Valencic liukui tilanteeseen ja pallo lipui maaliviivan yli. VPS sai luotua vielä muutaman hyvän hyökkäyksen ottelun lisäajalla, mutta tasoitusmaalia ei syntynyt ja VPS koki kirvelevän tappion kauden avausottelussaan.


Ilves-VPS Tammelan stadionilla sunnuntaina 14.4. kello 16 ja FC Inter-SJK Veritas Stadionilla lauantaina 13.4. kello 15. Ottelut näkyvät suorana lähetyksenä Ruudussa.