AC Oulu FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HJK IFK Mariehamn Ilves KTP KuPS SJK VPS
VPS
4-3-3

12

(0-1)

Yleisöä 1099

FC Inter
4-3-3
vko.13 // 7.4.2019

Ennakko: VPS-FC Inter

Ennakko: VPS-FC Inter

Veikkausliigakausi alkaa Vaasan Palloseuran osalta huomenna klo 18:30. Silloin Elisa Stadionille saapuu turkulainen FC Inter, joka ehti jo aloittamaan kautensa tappiolla vieraissa HJK:ta vastaan.

VPS ja Inter kohtasivat viime viikonloppuna Suomen Cupin puolivälierässä, jonka vaasalaiset voittivat lukemin 1-2. Vepsussa on odottavainen ja luottavainen tunnelma tärkeän avausottelun alla.

VPS on harjoitellut tällä viikolla hieman tavallista kevyemmin, jotta joukkue olisi liikkeellä tuorein jaloin ja mielin kauden avausottelussa. VPS:n talvi ja pre-season ovat sujuneet kokonaisuudessaan hyvin, vaikka joukkueessa on ollut jonkin verran loukkaantumisia. Päävalmentaja Petri Vuorinen on tyytyväinen joukkueen tämänhetkiseen tilaan ja ilmapiiriin.

- Meillä on ollut aika tasainen talvi. Iso ryhmä pelaajia on päässyt pelaamaan ja uskon, että kaikki pelaajat tietävät kentälle mennessään, että mitä pitää tehdä. Tämä johtuu siitä, että olemme päässeet harjoittelemaan hyvin ja kaikki ovat päässeet tekemään peleissä asioita, joita olemme harjoitelleet. Se on ollut todella tärkeätä tätä peliä ajatellen.

- Uskon, että pelaajilla on hyvä tunne tulevasta pelistä. Jokainen pelaaja, joka on esimerkiksi avauksessa, on ihan varmasti valmis siihen, Vuorinen sanoo.

FC Interin päävalmentaja José Riveiro ei pidä saman joukkueen kohtaamista heti uudelleen ideaalina tilanteena, mutta ei myöskään usko kummankaan joukkueen erityisesti hyötyvän siitä.

- Ei se aiheuta mitään vaikeuksia, mutta ehkä se on vähän outoa. Pelaajat kentällä ovat varmasti suunnilleen samat ja pelifilosofiat ovat samat kuin viimeksi, joten molemmille on paljon tuttuja asioita. Tilanne on kuitenkin eri kuin viimeksi ja peli myös pelataan paljon nopeammalla kentällä kuin mikä Kupittaa 5:lla on. Logot ovat samat ja pelaajat ovat suunnilleen samat, mutta peli on eri, Riveiro summaa.

VPS:n voitto FC Interistä Suomen Cupin puolivälierässä on varmasti lisännyt joukkueen itseluottamusta kauden avauksen alla. Turkulaiset aloittivat Veikkausliigakautensa viime keskiviikkona vierasottelulla HJK:ta vastaan. Kotijoukkue voitti ottelun lukemin 2-1. Interin ainoasta maalista vastasi Mika Ojala. Vuorinen ei näe, että kummallakaan joukkueella olisi etua Interin aikaisemmasta kauden aloituksesta.

- Inter pelasi HJK:ta vastaan vieraissa, joka on ehkä kovin paikka pelata Veikkausliigassa. He hävisivät siellä ja me voitimme heidät Turussa, joten tämä on heille kova näytönpaikka. Inter on hyvin valmennettu joukkue, joka tulee otteluun varmasti hyvin valmistautuneena. Se, kumpi joukkue on paremmin valmistautunut, ratkaisee tämän ottelun, sanoo Vuorinen.

VPS:n varmoja poissaolijoita ottelusta ovat Aatu Kujanpää, Jesper Engström, Mika Kaarre, Juho Lähde sekä Alain Richard Ebwelle.

FC Interin pelaajatilanne on ollut viime otteluissa hyvä. Elias Mastokangas sai eilen ensimmäiset minuuttinsa reservijoukkueen ottelussa, joten pitkäaikaispoissaolijoiden listalla on enää Albion Ademi. Riveiron mukaan hyvä tilanne jatkuu myös VPS-otteluun.

- Tilanne on edelleen se, että voimme ja joudumme jättämään terveitä pelaajia kokoonpanon ulkopuolelle. Nyt kyse on vain valmiimpien pelaajien valitsemisesta matkaan, Riveiro toteaa.


VPS - FC Inter Elisa Stadionilla maanantaina 8.4. kello 18.30. Ottelua voi seurata suorana lähetyksenä Ruudussa.