AC Oulu FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HJK IFK Mariehamn Ilves KTP KuPS SJK VPS
FC Lahti
4-3-3

33

(0-3)

Yleisöä 1882

KuPS
4-3-3
vko.13 // 6.4.2019

Ennakko: FC Lahti-KuPS

Ennakko: FC Lahti-KuPS

FC Lahti avaa Veikkausliigakauden sunnuntaina, kun Kisapuistoon saapuu vieraaksi jo keskiviikkona kauden avausottelunsa pelannut KuPS.

Kuopiolaiset matkustavat Lahteen voitontahtoisin mielin. KuPS aloitti oman liigakautensa keskiviikkoisella 2-2-tasapelillä RoPS:n kanssa saaden maali- ja pistetilinsä auki. Joukkueen pelaamisessa oli paljon positiivisia elementtejä ja hyvää otetta aiotaan jatkaa sunnuntaina Lahdessa. Tavoitteena on nostaa tekemisen tasoa ottelu ottelulta.

- Meidän tavoitteenamme on parantaa omaa peliämme ja me otamme hyvät asiat mukaan edellisestä ottelustamme. Voittoa me lähdemme hakemaan, niitä meidän pitää kerätä. FC Lahti on pieni arvoitus, joukkue on uusiutunut vahvasti ja vahvistunut paljon. Tämä on heille tämän kauden ensimmäinen liigapeli. Puolustussuuntaan he ovat varmasti hyvin organisoitu joukkue, päävalmentaja Jani Honkavaara muistuttaa.

FC Lahden päävalmentaja Sami Ristilä odottaa, että FC Lahti pääsee vihdoin kotiyleisönsä eteen.

- On hienoa, että lumikasat sulaa ja liiga alkaa. Joukkueesta ja pelaajista näkee, että he ovat intoa täynnä. Meillä on hyvä kilpailu pelipaikoista. Meillä on joukkueessa paljon nuoria lahtelaisia. On mukava päästä vihdoin pelaamaan kotiyleisön eteen. Pyrimme ansaitsemaan kotiyleisön tuen, Ristilä kertoo.

KuPS hyökkäsi keskiviikkona voimakkaasti toisen puoliajan aikana ja nousi Petteri Pennasen ja Lucas Rangelin upeilla täysosumilla johtoasemaan. Nuori keskikenttäpelaaja Tommi Jyry pelasi erinomaisen ottelun ja puolustaja Luis Carlos Murillo toi vaihdosta lisäenergiaa kentälle.

- Tommi oli tosi hyvä, vahva esitys ja hän oli kentän parhaimmistoa. Murillolta myös vahva sisääntulo ja hyvä esitys. RoPS-ottelun toinen puoliaika oli meiltä hyvää pelaamista. Me pidimme RoPS:n poissa vaarallisilta tekopaikoilta ja onnistuimme monessa asiassa. Ensimmäinen puoliaika oli molemmilta aika nihkeätä pelaamista. Toisella puoliajalla tapahtui iso tasonnosto, me onnistuimme kääntämään pelin täysin meille ja olimme hallitseva osapuoli.

- Olen tyytyväinen pisteeseen, lopun virhe tietenkin harmittaa, pienet virheet pitää saada pois, Honkavaara toteaa.

Lahden kokoonpanosta on varmasti sivussa vain Jerónimo Amione, mutta pelikunnoltaan epävarmoja tapauksia on vielä jokunen.

KuPS:lta keskikenttäpelaaja Issa Thiaw ja puolustaja Jiri Nissinen eivät pelaa sunnuntaisessa ottelussa.


FC Lahti - KuPS Kisapuistossa sunnuntaina 7.4. kello 17.00. Ottelua voi seurata suorana lähetyksenä Ruudussa.

Lähde: FC Lahden verkkosivut, KuPS:n verkkosivut