AC Oulu FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KTP KuPS SJK
SJK
4-5-1

22

(2-0)

Yleisöä 2315

FC Inter
4-5-1
vko.43 // 27.10.2018

​FC Inter puristi tasapelin Seinäjoella (SJK-FC Inter 2-2)

​FC Inter puristi tasapelin Seinäjoella (SJK-FC Inter 2-2)

FC Inter nousi kahden maalin takaa-ajoasemasta 2-2-tasapeliin SJK:ta vastaan Seinäjoella.

Ennen ottelua nähtiin juhlallisuuksia, kun ammattilaisuransa tähän otteluun päättänyttä Richard Dormania ja Inter-uransa tähän kauteen päättänyttä Ari Nymania palkittiin ja kukitettiin.

Joonas Sundman pääsi laukomaan boksin rajalta ottelun alussa, mutta veto kiersi ohi maalin. Interillä oli ottelun alussa yksi varsin vaarallinen hyökkäys oikealta laidalta, mutta Matti Klinga pääsi viime hetkellä väliin keskitykseen. Albion Ademi pääsi laukomaan noin vartin kohdalla, mutta hänenkin laukauksensa meni hieman ohi.

Mehmet Hetemaj lapisyöttö vapautti Aristote Mboman puolittaiseen läpiajoon 24. minuutilla. Inter-vahti Henrik Moisander tuli vastaan, ja Mboma kaatui, mutta seurauksena oli vain keltainen kortti Mbomalle.

SJK:n sarjapaikka alkoi varmistua, kun ottelun ensimmäinen maali nähtiin puolen tunnin kohdalla. Matti Klinga antoi kulmapotkun, ja Mehmet Hetemaj puski pallon maaliin. Hetemaj juoksi maalin jälkeen toisesta päästä Kannattajapäädyn eteen juhlimaan.

Kotiyleisö sai lisää aihetta riemuun 10 minuuttia myöhemmin. Matti Klinga antoi kulmapotkun lyhyenä Jesse Sarajärvelle. Sarajärvi harhautti Albion Ademin täydellisesti ulos tilanteesta ja syötti vapaaseen paikkaan Denys Oliinykille, joka laukoi suoraan syötöstä kauden neljännen maalinsa.

Matti Klingalla ja Joonas Sundmanilla oli toisen puoliajan alussa paikka viedä SJK kolmen maalin karkumatkalle, mutta Moisander torjui Klingan laukauksen ja Sundmanin laukaus meni ohi maalin.

Richard Dorman tuli kentälle 54. minuutilla, ja hän sai samalla kapteenin nauhan itselleen. SJK:lla oli muutamia lupaavia hyökkäyksiä, eikä 3-0-maali olisi ollut mikään vääryys.

FC Inter siirtyi ottelussa hiljalleen kuskin paikalle, ja tuli kuin varkain maalin päähän. Mikko Kuninkaan syöttö yllätti SJK:n puolustuksen, ja Timo Furuholm pääsi turhan helposti vastakkain Jesse Östin. Furuholm ei erehtynyt, vaan kavensi ottelun 2-1:een.

Interin tasoitus roikkui ilmassa, mutta Jesse Öst teki tärkeitä torjuntoja. Öst torjui sekä Mika Ojalan vapaapotkun että Timo Furuholmin kovan kudin.

Lopulta paine SJK:n puolustuspäässä kasvoi liian suureksi ja FC Inter tuli takaisin kulmapotkusta. Kulmapotku tuli täysin epäonnistuneesta purkupallosta. Mikko Kuninkaan kulmapotku tuli etutolpalle, ja Daniel Kamy puski pallon maaliin.