PS Kemi
5-4-1
vko.43 // 27.10.2018

​PS Kemi nousi voittoon Lahdessa (FC Lahti-PS Kemi 1-2)

PS Kemi nousi tappioasemasta 2-1-voittoon lauantaina Veikkausliigan päätöskierroksella FC Lahtea vastaan pelatussa ottelussa.

FC Lahti sai otteen pelistä melko nopeasti. Kemiläisvahti Tatu Kujanpää joutui ensimmäisen kerran kunnolla töihin 8. minuutilla, kun Henri Anier raivasi tiensä vetopaikkaan. Kujanpää sai kätensä vedon tielle. Lisää seurasi 14. minuutilla, kun Anier järjesti Pavel Osipoville tuhannelle taalan tekopaikan. Osipovin veto suuntautui päin maalivahtia.

PS Kemi oli helisemässä koko ottelun alun. Lahtelaiset vyöryttivät hyökkäyksiä vieraiden maalille ja maalin syntyminen näytti vain ajan kysymykseltä. Peli rauhoittui hetkeksi, kunnes Lahti sai jälleen höngän päälle.

Anier pääsi itse tontille 40. minuutin paikkeilla. Stenion syöttö löysi syötöllään Anierin, jonka matala jatko kolahti tolppaan. Tauolle mentiin Lahden paikoista huolimatta 0-0 -tilanteessa.

Toinen puoliaika nytkähti käyntiin tasaisesti. PS Kemi pääsi pari kertaa lahtelaisten maalille, mutta mitään vaarallista ei syntynyt. 55. minuutilla Lahti sahasi palloa kemiläisten päädyssä, minkä tuloksena Anier pääsi hyvään vetopaikkaan. Tykki viuhui reilusti yli. Kemi sai kaksi puolittaista paikkaa tämän jälkeen. Damjan Siskovski liimasi ensin laukauksen varmasti syliinsä ja hetkeä myöhemmin selvitti kulmapotkutilanteen.

Reilun tunnin jälkeen FC Lahti sai kemiläisten padon puhki. Anier sai syötön oikeaan laitaan, josta virolainen syötti pallon Osipoville, joka sijoitti tarkasti alakulmaan.

Lahden maalin jälkeen nähtiin PS Kemin superminuutti. Ensin Victor Shevchenko puski tasoituksen ja seuraavasta paikasta Kemi meni johtoon Maksim Lipinin komealla kudilla.

Lopulta nopeasti tulleet kaksi maalia ratkaisivat ottelun Kemin hyväksi. FC Lahti ei saanut enää palloa kemiläisten verkkoon, minkä johdosta kauden viimeisen pelin pisteet lähtivät vieraiden matkaan.

Pavel Osipov vei FC Lahden johtoon 66. minuutilla. 71. minuutilla Victor Shevchenko iski tasoituksen ja heti seuraavalla minuutilla Maksim Lipin iski voittomaaliksi jääneen osuman.