AC Oulu FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KTP KuPS SJK
FC Lahti
3-4-3

12

(0-0)

Yleisöä 1036

PS Kemi
5-4-1
vko.43 // 26.10.2018

Ennakko: FC Lahti-PS Kemi

Ennakko: FC Lahti-PS Kemi

Liigan päätöskierroksella Kisapuistoon saapuu FC Lahden vieraaksi putoamisen Ykköseen jo varmistanut PS Kemi.

Kotijoukkue FC Lahti puolestaan taistelee yhä kuudennesta sijasta ja yhdestä ylimääräisestä kotiottelusta ensi kaudelle.

FC Lahti katkaisi edellisellä kierroksella pitkäksi venyneen voitottoman putkensa Tampereen Tammelassa Ilveksen vieraana. FC Lahti nappasi kolme pistettä ensimmäistä kertaa sitten heinäkuun.

Lahti taistelee yhä kuudennesta sijasta, joka toisi yhden kotiottelun enemmän ensi kaudelle. PS Kemillä ei puolestaan ottelussa ole panosta. Pelikieltojen vuoksi Lahdelta ovat sivussa Loorents Hertsi, Aleksi Paananen ja Hassan Sesay. Loukkaantumisten vuoksi varmasti puuttuvat puolestaan Artjom Vjatkin, Tim Martinen ja Kalle Taimi.

Joukkueet ovat kohdanneet tällä kaudella kahdesti. Lakkiaispäivänä Kemissä maalivahdit nousivat sankareiksi. Aleksandr Vasjutin venyi useampaan huipputorjuntaan ja Kemin paidassa pelannut Oskari Forsman onnistui toisessa päässä, joten tuloksena oli maaliton tasapeli. Elokuun alussa Kisapuistossa Jean-Felix Somay vei Kemin johtoon, mutta Lahti punnersi itsensä tasoihin. Josimar Lima kaadettiin rangaistusalueella ja Stênio laittoi rangaistuspotkun sisään. Lopussa Lahti sai painetta, mutta tulos jäi uupumaan.

Historian saatossa joukkueet ovat kohdanneet toisensa virallisissa otteluissa kymmenen kertaa, ensimmäistä kertaa Ykkösessä kaudella 2011. Lahti on voittanut otteluista viisi ja Kemi kaksi. Maaleja Lahti on tehnyt 14 ja PS Kemi yhdeksän. Kalle Multanen on tehnyt mustapaitojen maaleista kolme ja Jonne Kemppinen ja Stênio kaksi.


FC Lahti-PS Kemi Lahden Kisapuistossa lauantaina 27.10. klo 15.00. Ottelua voi seurata suorana lähetyksenä Ruudusta.