AC Oulu FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KTP KuPS SJK
FC Inter
4-3-3

02

(0-1)

Yleisöä 2478

FC Honka
4-4-2
vko.42 // 20.10.2018

Ennakko: FC Inter-FC Honka

Ennakko: FC Inter-FC Honka

FC Inter saa FC Hongan vieraakseen sunnuntaina.

FC Inter kohtaa sunnuntaina kauden viimeisessä kotiottelussaan mitalista vielä tiukasti taistelevan FC Hongan.

Hongalla panokset ovat äärimmäisen kovat, sillä espoolaiset ovat tasapisteissä kolmospaikalla KuPS:n kanssa. Hongalla on siis edessään iso ottelu, sillä Turusta olisi saatava kolme pistettä. Tilanne ei kuitenkaan Ivanovin mielestä ole uusi sarjanousijana kauteen lähteneelle Hongalle.

– Jokaista peliä lähdetään voittamaan ja jokainen peli on ollut iso ottelu tällä kaudella. Meidän pitää nauttia tästä tilanteesta, että taistelemme mitalista sekä europaikasta, Honka-puolustaja Robert Ivanov muistuttaa.

Honka ja KuPS ovat siis tällä hetkellä tasapisteissä. Joukkueet erottaa vain maaliero, joka on kuopiolaisten eduksi. Tiukka tilanne ei kuitenkaan vaivaa Ivanovia, vaan kaikki keskittyminen on omassa tekemisessä.

– Sanotaan näin, että jos me voitamme kaksi viimeistä peliä, niin emme me oltaisi voitu hirveästi enempää tehdä. Siitä me lähdemme, että voitamme seuraavan pelin. Katsotaan sitä maalieroa sitten, kun on sen aika, Roba summaa.

Interin ja Hongan ottelut ovat tarjonneet tällä kaudella runsaasti maaleja. Kahdessa ottelussa maaliverkko on heilunut peräti yhdeksän kertaa. Interin päävalmentaja John Allen odottaa myös huomisesta ottelusta viihdyttävää.

- Odotan Honka-pelistä viihdyttävää, kuten aiemminkin tällä kaudella. Kahdessa aikaisemmassa ottelussa on tehty paljon maaleja. Toiveena olisi, että saisimme matsin käännettyä nyt meidän nimiimme. Tavoitteenamme on päättää kausi kotiotteluiden osalta voittoon, toteaa Allen.

Interin edellisestä Veikkausliigaottelusta on aikaa kaksi viikkoa. Joukkue on keskittynyt maaottelutauon aikana harjoitteluun. Allenin mukaan meno treenikentällä on ollut hyvää ja vauhdikasta.

- Joukkue on harjoitellut hyvin koko maajoukkuetauon ajan. Meillä on kaksi ottelua jäljellä kautta ja pelaajista näkee, että he haluavat päättää kauden maksimipistein. Se antaisi meille mahdollisuudet nousta sarjataulukossa vielä kuudenneksi. Se olisi lopulta hyvä päätös tälle kaudelle, sanoo Allen.

Interin terveystilanne otteluun lähdettäessä on hyvä. Allenin mukaan ainoastaan yksi pelaaja on pienen vamman takia sivussa.

- Meillä on lähes koko ryhmä terveenä. Ainoastaan Niilo Mäenpää on sivussa. Pääsemme hyvistä lähtökohdista huomiseen, päättää Allen.

Hongalta sivussa sunnuntaina ovat varmuudella vain Masar Ömer sekä Ahmed El-Amrani.


FC Inter-FC Honka Veritas Stadionilla sunnuntaina 21.10. klo 14.30. Ottelua voi seurata suorana lähetyksenä Ruudusta.

Lähde: FC Interin verkkosivut, FC Hongan verkkosivut