AC Oulu FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KTP KuPS SJK
Ilves
3-5-2

01

(0-0)

Yleisöä 3057

FC Lahti
4-3-3
vko.42 // 20.10.2018

Ennakko: Ilves-FC Lahti

Ennakko: Ilves-FC Lahti

Ilves koittaa jatkaa FC Lahden musertavaa putkea sunnuntaina Tammelassa.

Ilves tähyää vielä mahdollisuuteen nousta pronssimitaleille, kun kauden viimeisessä kotiottelussa sunnuntaina vastaan asettuu FC Lahti.

Ilves ja FC Lahti ovat kohdanneet toisensa Veikkausliigassa yksitoista kertaa alkaen vuodesta 2015. Lahti on voittanut neljästi, Ilves kolmesti ja neljä kertaa on päädytty pistejakoon.

Huhtikuussa pelattu ottelu päättyi "Kuhnureiden" 2-0-voittoon, vaikka he pelasivat yli puolet ottelusta alivoimalla Henri Anierin katseltua punaista korttia. Ennen törttöilyään Anier ehti viimeistellä avausmaaliin ja Santeri Hostikka kaunisteli lukemia toisella jaksolla. Kesäkuussa Tammelassa nähtiin tasaisempi kamppailu, jossa keltavihreillä oli usea viimeistelypaikka etenkin toisella puoliajalla. Lahtelaiset kestivät myllytyksen ja tuloksena oli maaliton tasapeli.

Historian saatossa joukkueet ovat kohdanneet toisensa virallisissa otteluissa 16 kertaa. Lahdella on viisi voittoa ja Ilveksellä kuusi. Maalit ovat tasan 19-19. Liigaotteluissa Lahti on puolestaan niukasti edellä, sillä mastokaupungin ylpeys on voittanut näistä neljä ja tamperelaiset ovat juhlineet vain kolme kertaa. Tammelassa Lahti on juhlinut edellisen kerran vuonna 2015.

FC Lahti on valmentajavaihdoksensa myötä vielä pienoinen mysteeri.

– Mielenkiintoista on nähdä, millainen Lahti tulee vastaan. Sami Ristilän alaisuudessa heillä on alla vain yksi ottelu Maarianhaminaa vastaan. Sami on ollut kanssani samoissa Palloliiton koulutuksissa, joten sinällään tunnen hänet entuudestaan. On hienoa, että Sami saa mahdollisuuden päävalmentajana ja toivon hänelle hyvää, Ilveksen päävalmentaja Jarkko Wiss sanoo.

– Meillä on taktisesti kaksi erilaista lähestymistapaa tähän otteluun. Riippuen vastustajan pelitavasta valitsemme jomman kumman. Se ei tietysti muutu mihinkään, että haemme aktiivisesti kolmea pistettä. Voitolla saisimme kiitettyä kotiyleisöä hyvästä kaudesta.

Wissillä on käytettävissään iskukykyinen pelaajanippu FC Lahtea vastaan. Uutena lisänä joukkueeseen liittyy 18-vuotias hyökkääjä Jesse Huhtala.

Pitkäaikaisloukkaantuneen Tiemoko Fofanan lisäksi ainoastaan Tuomas Rannankari on varmuudella sivussa Ilveksen kokoonpanosta. Rannankari kärsii edelleen syyskuun Honka-ottelussa saadusta ylävartalovammasta. Operoidun polvivamman takia koko tähänastisen kauden missannut Baba Mensah harjoittelee jo joukkueen mukana, mutta hänen peluuttamisensa ei välttämättä ole vielä ajankohtaista.

Tauolla lahtelaisista maajoukkueissa peliaikaa saivat Teemu Jäntti, Artjom Dmitrijev ja Henri Anier. Ilvestä vastaan Lahti lähtee kysymysmerkkien alla. Kalle Taimi on varmasti sivussa ja muutaman pelaajan pelikunnon kohdalla on suuri kysymysmerkki.


Ilves-FC Lahti Tammelan stadionilla sunnuntaina 21.10. kello 14.30. Ottelua voi seurata suorana lähetyksenä Ruudusta.

Lähde: Ilveksen verkkosivut, FC Lahden verkkosivut