AC Oulu FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KTP KuPS SJK
KuPS
4-3-3

21

(0-1)

Yleisöä 3178

TPS
4-4-2
vko.42 // 20.10.2018

Ennakko: KuPS-TPS

Ennakko: KuPS-TPS

KuPS saa sunnuntaina vieraita Turusta Savon Sanomat Areenalle.

Mitaleista tiukasti taisteleva KuPS saa sunnuntaina vieraakseen suorasta säilymisestä kamppailevan TPS:n.

Kuopion Palloseura pelaa parhaillaan erittäin vahvaa syksyä viime vuoden tapaan. KuPS-joukkue on saavuttanut kymmenestä edellisestä liigaottelustaan seitsemän voittoa, kaksi tasapeliä ja yhden tappion yhteismaalein 18-8. Pitkään kestänyt vahva suuntaus on nostanut kuopiolaiset jälleen hyviin asemiin sarjataulukon kolmoseksi, kun sarjakautta on jäljellä enää kaksi ottelukierrosta. Mitalijahti pääsee siten jatkumaan erinomaisista asetelmista lokakuun maaottelutauon päätyttyä.

Kilpailullinen panos on viimeisessä kotipelissä tapissaan, eikä pelaajille tarvitse korostaa ottelun merkitystä. Edessä tulee olemaan kova kamppailu himoituista sarjapisteistä. TPS taistelee tiiviisti omasta säilymisestään, eikä anna sunnuntainakaan mitään ilmaiseksi. Luvassa on laatuluokan jalkapalloviihdettä tunnelmallisissa syksyisissä olosuhteissa.

- Uskon että saadaan hyvä peli ja pystymme haastamaan KuPS:n kunnolla, vaikka vastassa on huippujoukkue. Emme oli ennakkosuosikkeja, mutta sata lasissa takuulla lähdemme otteluun, TPS-luotsi Mika Laurikainen vakuuttaa.

Keltamustat pallotaiturit taistelevat sunnuntaina viimeistä kertaa oman kotiyleisön edessä ja kotipelistä on tavoitteena saavuttaa voitto. KuPS-pelaajat ovat valmistautuneet tauon aikana huolellisesti jännittävän pelikauden loppuhuipennukseen.

- Joukkueessa on hyvä virinä. Nyt ovat maajoukkuepelaajatkin tulleet kaikki takaisin. Pikkuvaivat ovat tervehtyneet ja fiilis on mukava. Laaja rosteri meillä treenasi maajoukkuetauon aikanakin. Nautinnollinen matsi on tulossa ja on hienoa, että pelissä on iso panos. Pelissä meidän on oltava kärsivällisiä, sillä tuskin nyt tulee samanlaista salama-alkua kuin Ilves-pelissä oli.

- TPS:llä on hyviä yksilöitä ja vaarallinen kärkipari. TPS on vahva joukkue kuten mekin, eikä mitään saada ilmaiseksi sunnuntainakaan, KuPS-valmentaja Jani Honkavaara muistuttaa.

KuPS-hyökkääjä Saku Savolaisen yhden ottelun mittainen pelikielto on päättynyt ja Savolainen saa siten pelata sunnuntaisella sarjakierroksella.

TPS:llä pelaajatilanne on hyvä, mutta muutamalla pelaajalla on ollut pikkuvaivoja ja pientä flunssaakin on ollut liikkeellä.

- Vietettiin muutama päivä vapaalla ja nyt on latauduttu sitten tähän seuraavaan peliin. Pelejä on vähän jäljellä, eikä oteta turhia riskejä. Kaikki pelaajat ovat kuitenkin fyysisesti pelikunnossa, Laurikainen kertoo.


KuPS-TPS Savon Sanomat Areenalla sunnuntaina 21.10. kello 14.30. Ottelua voi seurata suorana lähetyksenä Ruudusta.

Lähde: KuPS:n verkkosivut, TPS TV