AC Oulu FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KTP KuPS SJK
PS Kemi
5-4-1

20

(1-0)

Yleisöä 716

IFK Mariehamn
4-4-2
vko.42 // 20.10.2018

Ennakko: PS Kemi-IFK Mariehamn

Ennakko: PS Kemi-IFK Mariehamn

PS Kemi pelaa kauden viimeisen kotiottelunsa sunnuntaina.

PS Kemin seurahistorian ensimmäinen, kolme kautta kestänyt visiitti Veikkausliigassa tulee kotipelien osalta päätökseen seuran viettäessä 19. syntymäpäiväänsä sunnuntaina 21.10.2018.

Punapaidat kohtaavat Sauvosaaren takakentällä IFK Mariehamnin, jolle joukkueiden yhdeksäs kohtaaminen Veikkausliigassa on vasta toinen visiitti merelliseen Sauvosaareen.

PS Kemillä ottelussa ei ole muuta panosta kuin kunnia ja joukkue tulee antamaan kaikkensa, jotta sarjapisteet jäävät Kemiin. Toissa vuonna Suomen mestaruuden vieneelle IFK Mariehamnille ottelussa on sen sijaan panosta riittämiin, sillä joukkueella on mahdollisuus luisua aina vaikeaan liigakarsintaan Ykkösessä toiseksi sijoittuvaa joukkuetta vastaan, joka on joko KPV tai HIFK. Toinen kaksikosta nousee suoraan liigaan.

IFK Mariehamn on liigassa kolmanneksi viimeisenä tasapistein SJK:n kanssa. Kaksikolla on kahden pisteen (31-29) etumatka tällä hetkellä karsijan paikalla olevaan TPS:aan. Kun sarjaa on kaksi kierrosta jäljellä, molemmilla on mahdollisuus varmistaa sarjapaikkansa sunnuntaina, jos ne voittavat omat ottelunsa ja TPS häviää tai pelaa tasan samaan aikaan mitalia jahtaavan KuPS:n vieraana. SJK puolestaan kohtaa vieraissa mestaruutensa jo varmistaneen HJK:n.

Kahdeksasta aiemmasta kohtaamisesta IFK Mariehamn on voittanut yhtä lukuunottamatta kaikki. Oolantilaiset ovat siis olleet vahvasti niskan päällä suhteessa Perämeren jalkapalloylpeyteen. PS Kemin toistaiseksi ainoa voitto IFK Mariehamnista liigatasolla merkittiin aikakirjoihin kesäkuussa 2017, jolloin punanutut leipoivat Sauvosaaressa kolme maalia maarianhaminalaisten verkkoon ja oma pää pysyi puhtaana.

PS Kemi lähtökohdat otteluun eivät ole helpoimmat mahdolliset. Victor Shevchenko on sivussa korttitilin täyttymisen vuoksi ja Jean-Felix Somaylla on reisivamma, joka saattaa estää miehen pelaamisen. Turkkilaisvahvistus Ugur Özder on kärsinyt selkäkivuista ja on todennäköisesti sivussa, kuten armeijan harmaissa palveleva Adam Vidjeskogkin. Mikko Vilmusella on polvi kipuillut ja Kaapo Lepomäki on ollut kuumeessa. Niinpä päävalmentaja Steven Polackilla on miettimistä kenttäryhmityksen kanssa. PS Kemin maalille todennäköisesti asettuu Tatu Kujanpää ja jos näin käy, mies kuittaa tililleen uransa ensimmäisen Veikkausliigaottelun.


PS Kemi - IFK Mariehamn Sauvosaaressa sunnuntaina 21.10. kello 14.30. Ottelua voi seurata suorana lähetyksenä Ruudusta.

Lähde: PS Kemin verkkosivut