AC Oulu FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KTP KuPS SJK
KuPS
4-3-3

20

(1-0)

Yleisöä 3695

Ilves
4-5-1
vko.40 // 7.10.2018

Pennanen loisti KuPS:n voitossa (KuPS-Ilves 2-0)

Pennanen loisti KuPS:n voitossa (KuPS-Ilves 2-0)

KuPS ja Ilves kohtasivat sunnuntaina Kuopiossa. KuPS voitto ottelun kapteeninsa Petteri Pennasen maaleilla.

KuPS sai mitalitaistelun kannalta tärkeät pisteet kaatamalla sunnuntaina Ilveksen kotikentällään 2-0-lukemin.

Ilves on tunnettu kurinalaisena joukkueena, mutta ottelu käynnistyi luvattoman helposti kuopiolaisten kannalta. Yleisö sai todistaa Veikkausliigan historian nopeinta maalia.

Pallo pelattiin avauspotkusta oikeaan laitaan Ilmari Niskaselle, joka syötti pallon maalin edustalle vapaasti juosseelle Petteri Pennaselle. Kapteeni ei erehtynyt, vaan pussitti maannuoliaisen etukulmasta sisään. 1-0 -osumaan ehti kulua ainoastaan 12 sekuntia.

Tappioasemassa tamperelaiset ottivat pallonhallinnan lähes täysin itselleen. Kärjessä viillettääneelle Ilari Mettälälletarjoiltiin hyvät keskitykset vasemmalta ja oikealta rangaistusalueen sisään, mutta puskut eivät osuneet maalipuiden väliin.

Oikeaa laitaa väsymättä ylös ja alas ravannut Felipe Aspegren loi hyviä hyökkäyksiin lähtöjä. Avausjakson lopussa hän järjesteli paikan Lauri Ala-Myllymäelle, jonka vedon maalivahti Otso Virtanen kuitenkin syöksyi kiinni.

Kupletin juoni jatkui samana toisella puoliajalla. KuPS vetäytyi syvälle omalle alueelleen ja varmisteli 1-0-johtoasemaansa. Taktiikka oli turhauttavan tehokas, sillä Ilves ei päässyt kovinkaan usein vetosektorille.

69. minuutilla Pennanen osui toistamiseen. Nopea vastahyökkäys johti maalinedustahässäkkään, josta epäonninen purkupallo päätyi rangaistusalueen kaarella odotelleelle Pennaselle. Kova laukaus vastapalloon painui vastustamattomasti yläkulmaan.

Kotijoukkueen rangaistusalue oli täynnä keltapaitoja, eikä murtautumiskeinoja löytynyt millään. Ottelun lopussa myös kissapedon päätyyn luotiin painetta, mutta lisämaaleja ei nähty.

KuPS ansaitsi kolme pistettä ja otti tärkeän harppauksen kohti kakkosena majailevaa RoPSia. Ilvekselle hopea on nyt ulottumattomissa, mutta pronssiin on edelleen kaikki edellytykset olemassa.


KuPS-TPS Savon Sanomat Areenalla sunnuntaina 21.10. kello 14.30 ja Ilves-FC Lahti Tammelan stadionilla sunnuntaina 21.10. kello 14.30. Otteluita voi seurata suorina lähetyksinä Ruudusta.