AC Oulu FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KTP KuPS SJK
HJK
4-3-3

10

(0-0)

Yleisöä 4152

VPS
4-5-1
vko.40 // 6.10.2018

Ennakko: HJK-VPS

Ennakko: HJK-VPS

HJK:lla on edessään kauden kolmanneksi viimeinen ottelu, kun VPS saapuu vierailulle Helsinkiin.

HJK on siis jo varmistanut Suomen mestaruutensa. VPS on tällä hetkellä kuudentena sarjataulukossa.

- Olemme harjoitelleet hyvin ja edessä on iso haaste. Haluamme pelata hyvän pelin vieraissa. Meillä on ollut viime vuosina vaikeita pelejä Helsingissä. Haluamme pelata hyvän pelin ja saada hyvän tuloksen, päävalmentaja Petri Vuorinen kommentoi.

VPS:n pelissä tärkeää on etenkin tilojen tunnistaminen.

- Tällaisissa kovissa peleissä paineen alla pelaamisen taito korostuu. On tunnistettava missä on itsellä tilaa, mihin voin kuljettaa, syöttää, laukoa tai päästä muuten tilanteesta ulos. Nopeus noissa tilanteissa on tärkeää, mutta eritoten se, että ratkaisut pysyvät hyvinä. Siinä pitää kehittyä loppukauden aikana, kun pelaamme näitä kovia matseja. Aikaa ja tilaa on hyvin vähän, Vuorinen painotti.

- Vastaavasti pitää ymmärtää ja tunnistaa puolustettaessa tilanteita, joissa vain peitetään ja joissa taas prässätään, Vuorinen jatkoi.

Klubi ja VPS ovat kohdanneet tällä kaudella kahdesti. Huhtikuussa helsinkiläiset hakivat täyden pistepotin Vaasasta lukemin 2-1, kun taas kesäkuussa VPS jäi Töölössä jalkoihin numeroin 5-0. Veikkausliigan historian aikana nämä joukkueet ovat mitelleet paremmuudestaan 54 kertaa, joista HJK on vienyt nimiinsä 36. Tasapeliin on päädytty 12 kertaa, kun taas VPS on juhlinut voittoa kuudesti. Maaliero on helsinkiläisten hyväksi 109-38. Varsinkin kotikentällä HJK on ollut suorastaan murskaava: 27 kotiottelusta joukkue on hävinnyt VPS:lle vain yhden. Viimeisen kuuden VPS:aa vastaan käydyn Veikkausliigan kotiottelun maaliero on HJK:n eduksi 20-1.

HJK:n kokoonpanosta puuttuvat Eetu Vertainen, Valtteri Vesiaho ja Enoch Banza, jotka pelasivat lauantaina Klubi 04:n mukana Kokkolassa. Faith Obilor on jälleen käytettävissä pelikiellon jälkeen.

Vepsulla on mukana Helsingissä 18 pelaajan rosteri. Poissa ovat loukkantumisten vuoksi Jesper Engström, Berkant Güner, Aatu Kujanpää, Akseli Kalermo ja Omar Jama.

- Hyvä tilanne on pelaajiston suhteen, Vuorinen sanoo.


HJK-VPS Telia 5G Areenalla sunnuntaina 7.10 klo 17.00. Ottelua voi seurata suorana lähetyksenä Ruudusta.