AC Oulu FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KTP KuPS SJK
TPS
4-4-2

12

(0-2)

Yleisöä 2721

RoPS
4-4-2
vko.40 // 5.10.2018

Ennakko: TPS-RoPS

Ennakko: TPS-RoPS

TPS kohtaa kauden 2018 toiseksi viimeisessä kotiottelussaan RoPS:n ensi lauantaina.

Joukkueiden kahdessa aikaisemmassa kohtaamisessa on ollut se erikoisuus, että kumpikaan joukkue ei ole onnistunut vielä tekemään maalia kumpaankaan päähän.

RoPS saapuu Turkuun niukka SJK-tappio niskassaan. TPS sen sijaan on pelannut nyt kolme tappiotonta ottelua peräkkäin, joka antaa takuulla itseluottamusta joukkueelle. FC Inter kaatui ensi paikalliskamppailussa 1-0, jonka jälkeen Maarianhaminasta tuli tasapelipiste. TPS johti sitäkin ottelua aivan loppuhetkille asti. Viime sunnuntain 2-5-vierasvoitto FC Lahdesta oli ehkäpä kauden parasta Palloseuraa.

- Tasaisuutta löytynyt, laatua tullut lisää ja muutokset ovat tuoneet puhtia loppumetrien taisteluun. Siitä on hyvä lähteä seuraavaan peliin, ennakoi päävalmentaja Mika Laurikainen.

Mika Laurikainen on saanut valita viime otteluiden kokoonpanonsa lähes täydestä ryhmästä. Pitkäaikaispotilas Tomas Hradecky puuttuu edelleen TPS:n vahvuudesta, mutta muuten ryhmä on hyvin koossa. Pelikiellon vuoksi lauantaina on poissa serbialaispuolustaja Željko Savić.

Enää kolme kierrosta on pelaamatta, ja Veikkausliigan ratkaisut ovat edelleen jakamatta. Lauantaina Rovaniemen Palloseura matkustaa Turkuun paikallisen Palloseuran vieraaksi.

Kahdeksan kierrosta TPS on pelannut päälle 1.6 pisteen keskiarvolla ja hinannut itsensä jo karsintaviivan yläpuolelle. Yksi muutos turkulaisjoukkueessa on eittämättä ollut Sterling Yateke. Kevään Napapiirillä harjoitellut Yateke päätyi elokuussa TPS:n raitapaitaan ja on nyt seitsemässä ottelussa iskenyt peräti kuusi maalia - niistä neljä yhdessä pelissä PS Kemiä vastaan.

Rovaniemellä sympaattinen hyökkääjä muistetaan luonnollisesti erittäin hyvin.

- TPS on vaarallisimmillaan lähtiessään vastahyökkäyksiin, RoPS:n päävalmentaja Toni Koskela arvioi.

- Nyt heillä on Mika Ääritalon lisäksi myös Yateke, jotka molemmat ovat sekä atleettisia että fyysisiä pelaajia ja sitä kautta vastustajalle inhottavia. He ovat nopeita ja pystyvät kamppailemaan.

Edellisellä kierroksella TPS kurmuutti pahaan syyskurimukseen ajautunutta FC Lahtea peräti 2-5. Aivan täyttä kuvaa numerot eivät pelistä silti anna. Kolme TPS:n maaleista syntyivät erikoistilanteista ja turkulaisten viides oli FC Lahden karkea oma virhe.

Rovaniemen Palloseura puolestaan hävisi edellisen ottelunsa kotonaan Seinäjoen Jalkapallokerholle. Vaikka päätösjakson paineen jälkeen tasapelikään ei olisi ollut väärä tulos, jätti kokonaissuoritus RoPS:n valmennusjohdolle pureskeltavaa.

- Kun katsoo puhtaasti tilastojakin, me vedimme keskimääräiseen nähden hirveän määrän pitkiä syöttöjä. Meidän syöttöprosentti 79% taisi olla huonoin koko kaudella, Koskela ruotii.

- Se kertoo siitä, että pelasimme pitkien syöttöjen kautta liikaa ja liian aikaisin. Meidän täytyy pitää kiinni omasta identiteetistämme, eli luomme riittävän laadukkaita syöttösuuntia vastustajan muodon sisään ja keskelle sekä uskallamme myös syöttää sinne.

Pelkkään lyhytsyöttelyyn ei RoPS:n ja Koskelan peli kuitenkaan nojaa.

- Tarvitsemme lyhyttä syöttöä ja pitkää syöttöä, mutta pitkää tulee laittaa silloin, kun olemme saaneet oman muodon kasaan ja vastustaja on sellaisissa paikoissa, joista voimme tehdä heille homman vaikeaksi. Tällöin kakkospallotkin jäävät suuremmalla todennäköisyydellä meille, Koskela selventää.

- SJK-ottelun ensimmäinen puoliaika oli hyvä esimerkki päinvastaisesta. Kun et hyökkää järkevästi, linjojen väliset etäisyydet myös puolustussuuntaan on aivan liian pitkät. Silloin on vaikea saada mitään järkevää aikaiseksi.

SJK-otteluun RoPS tosin joutui vahvasti muuttuneella kokoonpanolla. Poissa olivat keskuspuolustajat sekä viime hetkellä uudestaan sairastunut Agnaldo Moraes.

Huomiseen TPS-otteluun RoPS pääsee ehjän harjoitusviikon päätteeksi. Ainoastaan perjantain lymimyräkkä muutti suunnitelmia jonkin verran. Puolustuslinjakin palailee tuttuun koostumukseen Juuso Hämäläisen kärsittyä pelikieltonsa. Myös Moraes on saanut lääkäreiltä peliluvan.

Pelikieltojen vuoksi lauantaina RoPS:lta on sivussa Jems Geffrard.

TPS – RoPS Veritas Stadionilla lauantaina 6.10. kello 16.00. Ottelua voi seurata suorana lähetyksenä Ruudusta.