TPS
4-4-2
vko.39 // 30.9.2018

​TPS jatkoi FC Lahden tuskaa (FC Lahti-TPS 2-5)

TPS jatkoi FC Lahden voitottomien otteluiden sarjan 11 ottelun mittaiseksi hakemalla sunnuntaina voiton Lahdesta maalein 5-2.

Pavel Osipov vei FC Lahden 8. minuutilla johtoon, mutta sen jälkeen maaliverkkoja alkoi heiluttamaan TPS. Riku Sjöroos iski 15. minuutilla, Mika Ääritalo 23. minuutilla, Sterling Yateke 32. minuutilla ja Sami Rähmönen 40. minuutilla. FC Lahden Aleksi Paananen kavensi 85. minuutilla lukemiksi 2-4. Oskari Jakonen iski lopussa TPS:lle 5-2-voiton.

Ottelun panos oli selvä. TPS tarvitsi kolme pistettä, joita se tarvitsisi välttääkseen karsinnat kauden päätteeksi. FC Lahti pelasi kunniasta ja sen palauttamisesta. Panoksista johtuen TPS ei lähtenyt vain puolustamaan. Peli aaltoili mukavasti päästä toiseen.

Kotijoukkue FC Lahti otti johdon kamppailun 9. minuutilla. Henri Anier nousi oikealta laidalta ja laittoi matalan pallon TPS-maalille. Pallo ajautui Pavel Osipoville, joka tälläsi johtomaalin yläkulmaan.

TPS vieraili maalin jälkeen Lahden päädyssä ja sai pienen paineen luotua. Parin yrityksen jälkeen, 15. minuutilla TPS sai rangaistuspotkun. Riku Sjöroos viimeisteli hankkimansa rankkarin varmasti oikeaan alakulmaan. Peli oli 1-1. Sitten vasta alkoikin tapahtua.

Turkulaiset siirtyivät johtoon 23. minuutilla, kun Mika Ääritalo pääsi hääräämään vapaasti Lahden rangaistusalueella. Ääritalon sijoitus sujahti varmasti maalin alakulmaan. Takaiskun jälkeen FC Lahti sai muutaman vaarallisen hyökkäyksen, mutta seuraavakin maali meni FC Lahden verkkoon. Sterling Yateke pukkasi TPS:n kahden maalin johtoon kulmapotkusta.

FC Lahden ensimmäinen puoliaika sai synkän päätöksen. TPS:n Sami Rähmönen ampui vapaapotkusta lukemiksi jo 1-4.

Toiselle puoliajalle FC Lahti teki kaksi vaihtoa. Dmitrijev ja Osipov otettiin pois, Ville Salmikivi ja Eemeli Virta tulivat kentälle.

Peli ei saanut merkittävää käännettä vaihtojen kautta. Peli pysyi tiukasti lukemissa 1-4, eikä kummallakaan ollut enää samalla tavalla kaasu pohjassa kuin ensimmäisellä puoliajalla. Yksi parhaista paikoista avautui Salmikivelle, joka pääsi puskemaan TPS-maalin edestä. Nopeasti päähän tullut pallo kimposi maalin yli.

FC Lahti sai pientä lohtua lopussa, kun Aleksi Paananen tälläsi komean kudin TPS:n takakulmaan. Maalin alusti Ville Salmikivi. TPS kuittasi osuman, kun Oskari Jakonen teki lahtelaisten isosta virheestä loppulukemiksi 2-5.

IFK Mariehamn – FC Lahti Wiklöf Holding Arenalla sunnuntaina 7.10. kello 17.00 ja TPS-RoPS Veritas Stadionilla lauantaina 6.10. kello 16.00. Otteluita voi seurata suorina lähetyksinä Ruudusta.

Lähde: FC Lahden verkkosivut