AC Oulu FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KTP KuPS SJK
VPS
4-5-1

03

(0-1)

Yleisöä 1313

KuPS
4-3-3
vko.39 // 28.9.2018

Ennakko: VPS-KuPS

Ennakko: VPS-KuPS

VPS toimii kotijoukkueena lauantaina, kun KuPS vierailee Vaasassa.

VPS ja KuPS taistelevat sarjapisteistä lauantaina Vaasassa.

Voitontahtoinen KuPS pelaa parhaillaan vahvaa syksyä viime vuoden tapaan. Kahdeksasta edellisestä Veikkausliigaottelusta on saavutettu viisi voittoa, kaksi tasapeliä ja yksi tappio, joka tuli kuukausi takaperin pelatussa HJK-ottelussa. Kahdeksan viime pelin yhteismaalit ovat keltamustien eduksi 13-8.

Viime viikon Honka-ottelusta KuPS saavutti yhden arvokkaan pisteen. Sarjakolmoseksi noussut espoolaisjoukkue pelasi erittäin hyvää jalkapalloa ja kuopiolaisten oli tyytyminen yhteen pisteeseen. Mitalitaistelu jatkuu sen ansiosta edelleen tasaisista asetelmista.

- Hyvä tasuripiste se on. Emme pystyneet parhaimpaamme ja se harmittaa. Tyytyväinen kuitenkin olen yhteen pisteeseen, sen saavuttaminen on vahvan joukkueen merkki, KuPS:n päävalmentaja Jani Honkavaara muistuttaa.

Laadukasta joukkuesuoritusta tarvitaan jälleen tulevana lauantainakin, mikäli KuPS aikoo saada pisteitä Vaasasta. VPS tunnetaan vahvaan pallonhallintaan pyrkivänä joukkueena ja kuopiolaisten tavoitteena on onnistua rikkomaan vaasalaisten voimakasta joukkuepelaamista.

- Vaasa on nyt muuntautumiskykyisempi joukkue kuin aiemmin ja pystyy muokkaamaan omaa pelaamistaan. Ei voi olla aina ihan varma, mitä sieltä tulee vastaan. VPS pelaa parhaimmillaan vahvaa pallonhallintapeliä ja sitä meidän pitää pystyä hajottamaan. Meidän on oltava paremmin tasapainossa kuin viimeksi. Hyvin me olemme onnistuneet heitä vastaan, viimeksi otimme voiton Vaasassa. Nappisuoritusta tarvitaan taas kuten kaikista loppukauden peleistä, Honkavaara sanoo.

Myös VPS-päävalmentaja Petri Vuorinen odottaa ottelusta tasaista ja ennen kaikkea vauhdikasta taistoa.

- Huomenna nähdään varmasti vauhtia tekemisessä. KuPS taistelee mitaleista ja tykkää pitää vauhtia peleissään. Se on hyvä joukkue, jossa on dynaamisia, aktiivisia ja juoksuvoimaisia pelaajia, jotka pystyvät prässäämään ylempää. Lauantaina mennään varmasti kovaa pitkiä jaksoja pelissä, eikä yksi piste tyydytä kumpaakaan, VPS-luotsi Vuorinen kommentoi ottelun alla.

Pelillisesti pääkäskijä Vuorisen mukaan tulee pystyä huomioimaan vastustajan vahvuudet ja heikkoudet.

- Kyllä meidän pitää pystyä pelaamaan KuPSin vahvuuksia pois ottelussa. He tykkäävät hyökätä nopeasti ja heillä on nopeita, hyviä pelaajia, jotka tykkäävät haastaa. Noita asioita tulee eliminoida meidän tavoillamme. Pitää myös muistaa, että he ovat hyviä hitaissa hyökkäyksissä ja pystyvät pelaamaan erilaisilla kombinaatioilla.

- Heikkoudet liittyvät heillä ehkä puolustamiseen. Toki heikkoudet puolustamisessa liittyvät myös ehkä siihen, miten he hyökkäävät. Noita asioita meidän tulee vastaavasti käyttää hyväksi ja hyödyntää niissä omia vahvuuksiamme, Vuorinen tuumi.

Veikkausliigakautta on jäljellä enää neljä ottelukierrosta. Viimeisissä otteluissa taistellaan isoista sarjapisteistä ja kuopiolaiset matkaavat Vaasaan jo perjantaina ollakseen terävässä iskussa lauantain pelissä.

- Honka-pelissä meille tuli varmaankin pieni väsy. Pelin luonne oli, että toisella puoliajalla kaikki laitettiin peliin ja tulimme tasoihin. Me prässäsimme korkealta ja se maksoi hintaa ottelun lopussa. Nyt meillä on kokonainen pitkä harjoitusviikko, mikä helpottaa ja auttaa seuraavaan peliin valmistautumisessa. Hyvän viikon me saamme ja omaa peliä saamme paremmin uomiinsa. Joukkueen vire on hyvä. Kaikki laitetaan peliin ja me tiedämme, mihin me pystymme. Se pitää onnistua toteuttamaan kentällä.

Terveystilanne on Vepsun kohdalla tässä pelissä hyvä. PS Kemiä vastaan penkillä oli vain kolme kenttäpelaajaa ja kakkosvahti, mutta nyt on eri ääni kellossa.

- Tilanne on hyvä, kun vertaa Kemi-peliin Penkki on täynnä hyviä pelaajia, jotka pystyvät myös ratkaisemaan päästessään kentälle. Se voi olla jopa merkittävä tekijä koko ottelun ratkaisun suhteen. Penkiltä saattaa löytyä isojakin apuja pelin edetessä.

Pelikiellossa KuPS:lla ei ole tällä hetkellä ketään. Maalivahti Miika Töyräs ja hyökkääjä Jere Hiltunen ovat sivussa koko loppukauden harmillisten loukkaantumisten johdosta.


VPS-KuPS Elisa Stadionilla lauantaina 29.9. kello 17. Ottelua voi seurata suorana lähetyksenä Ruudusta.

Lähde: VPS:N verkkosivut, KuPS:n tiedote