FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS RoPS SJK TPS
IFK Mariehamn
4-4-2

22

(1-2)

Yleisöä 1307

TPS
4-4-2
vko.38 // 23.9.2018

IFK Mariehamn nousi lopussa tasoihin (IFK Mariehamn-TPS 2-2)

IFK Mariehamn nousi lopussa tasoihin (IFK Mariehamn-TPS 2-2)

IFK Mariehamn ja TPS tasasivat pisteet todellisessa kuuden pisteen kamppailussa sunnuntaina maalein 2-2.

TPS oli pitkään kiinni täydessä pistepotissa johdettuaan maalilla 36. minuutilta lähtien, mutta Aleksei Kangaskolkan loppuhetkien maali pelasti pisteen Grönvittille.

TPS:lle jäi tasapelistä hieman hapan maku suuhun sikäli, että IFK kipusi tasoihin vasta ottelun varsinaisen peliajan viimeisellä minuutilla.

TPS otti kaikesta huolimatta kuitenkin tärkeän tasapelipisteen ja sarjajumbo PS Kemi jäi sarjataulukossa jo kahdeksan pisteen päähän. TPS:n ja IFK Mariehamnin tasainen kilpajuoksu välttää liigakarsijan paikka säilyi tasapelin myötä edelleen ennallaan. TPS (26) lähtee neljälle viimeiselle Veikkausliigakierrokselle pisteen IFK Mariehamnin (27) takaa. Kuivilla ei myöskään vielä SJK (28), joka on vain pisteen edellä IFK Mariehamnia.

Ottelun avausmaali syntyi 8. minuutin kohdalla. Oskari Jakonen löi palloa boksiin ja Mika Ääritalo pääsi lataamaan, mutta veto meni päin IFK:n ukrainalaismaalivahti Igor Levchenkoa. Pallo kimposi kuitenkin suoraan Sterling Yatekelle, joka latasi suoraan vastapalloon kauden viidennen osumansa.

IFK Mariehamn ryhdistäytyi kuitenkin saman tien ja kuittasi pelin tasoihin ottelun 11. minuutilla. IFK:n tasoitusmaalin taituroi Gabriel Petrovic, joka upotti vapaapotkunsa suoraan aivan TPS-maalin ylänurkkaan.

TPS sai 22. minuutin kohdalla armottoman hässäkän IFK:n maalilla ja pallo pyöri jopa maaliviivalla, mutta se ei uponnut kuitenkaan verkkoon asti.

TPS meni ottelussa toista kertaa johtoon 37. minuutin kohdalla. Yateke murtautui pallon kanssa boksiin ja syötti pallon upeasti Ääritalolle, joka ampui pallon pilkun kohdalta vastustamattomasti verkkoon. Ääritalolle maali oli jo tämän kauden seitsemäs.

IFK Mariehamn runnoi pelin väkisin vielä tasoihin 90. minuutin kohdalla, kun isäntien ykköspyssy Aleksei Kangaskolkka laukoi pallon TPS-maaliin.

TPS:n ja IFK Mariehamnin kohtaamiset olivat tasaisia koko kauden ajan. IFK voitti ensin Maarianhaminassa 3-2 ja TPS sen jälkeen Veritas Stadionilla 2-0. Sunnuntain 2-2-tasapeli varmisti, että joukkueiden keskinäinen saldo meni tasan.


FC Inter - IFK Mariehamn lauantaina 29.9. kello 17.00 ja FC Lahti - TPS sunnuntaina 30.9. kello 18.30. Otteluita voi seurata suorina lähetyksinä Ruudusta.

Lähde: TPS:n verkkosivut