AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
IFK Mariehamn
4-4-2

22

(1-2)

Yleisöä 1307

TPS
4-4-2
vko.38 // 22.9.2018

Ennakko: IFK Mariehamn-TPS

Ennakko: IFK Mariehamn-TPS

IFK Mariehamn ja TPS mittelevät pisteistä sunnuntain ainoassa Veikkausliigan ottelussa.

IFK Mariehamn isännöi TPS:ää sunnuntain ainoassa Veikkausliigan ottelussa.

TPS:n suurten panosten ottelut jatkuvat sunnuntaina Maarianhaminassa, kun raitapaidat lähtevät haastamaan isäntäjoukkue IFK Mariehamnia kolmatta kertaa tällä kaudella. Ottelu lähtöasetelma on suorastaan kihelmöivä, sillä liigakarsijan paikalla oleva TPS on vain pisteen IFK Mariehamnia jäljessä.

- Mielenkiintoinen lähtötilanne tässä nyt on vähintään, mitä sitä kiertelemään. Meidän kaikki viime aikojen pelit ovat olleet lähtökohtaisesti jännittäviä, mutta ei kai olosuhteet huomioiden paljon mielenkiintoisempaa asetelmaa voisi olla. Me lähdemme kuitenkin Turusta luottavaisin ja positiivisin mielin kohti Maarianhaminaa, TPS:n päävalmentaja Mika Laurikainen lupaa.

Kauden ensimmäinen ottelu päättyi Maarianhaminassa isäntien 3-2-voittoon. TPS kuittasi keskinäiset ottelut kuitenkin tasoihin aivan kesäkuun lopulla Turussa voittamalla IFK:n Oskari Jakosen ja Mika Ääritalon maaleilla 2-0.

- Molemmat pelit oli suhteellisen tasaisia, mutta Turussa onnistuttiin pelaamaan kokonaisuudessa hyvä peli ja pitämään nolla omassa päässä. Uskon, että IFK on astetta kovempi taas kotonaan ja he lähtevät selvänä ennakkosuosikkeina peliin. He eivät ole siinä taistelussa mukana, mitä heiltä etukäteen odotettiin, mutta me olemme suurin piirtein niissä asemissa, mitä meiltä ennakkoon on odotettu, Laurikainen muistuttaa.

Molemmat joukkueet lähtevät otteluun voitto alla. IFK Mariehamn punnersi 1-0-kotivoiton SJK:sta, vaikka se pelasi lähes puolet ottelusta vajaalla. TPS puolestaan kellisti FC Interin Turun derbyssä jännittävien vaiheiden jälkeen samoin 1-0-lukemin. Molemmat joukkueet saivat voitoillaan hieman lisää hengitystilaa, sillä suoran putoajan paikalla oleva PS Kemi on jäänyt TPS:stäkin jo seitsemän pisteen päähän.

- Pisteet tuohon kohtaan oli äärimmäiset arvokkaat. Jokainen voi laskea missä mentäisiin, jos lopputulos olisi ollut toisenlainen. Toki derby-voitto on siihen vielä bonusta päälle. Me ollaan kärsitty kaudella 2014 ja sen jälkeen monta katkeraa tappiota naapurille liigakarsinnoista lähtien, joten kyllä kaksi voittoa ja yksi tasapeli paikallisotteluista tällä kaudella oli hieno saldo meille, Laurikainen myöntää.

Sama on tunnelma myös IFK-leirissä.

- SJK-voitto oli meille tärkeä tulos, vaikka pelillisesti se ei ollut mikään nappisuoritus, mutta antaa hyvät lähtökohdat TPS-otteluun, kapteeni Kristian Kojola sanoo.

Kojola odottaa sunnuntaista todellista taisteluottelua.

- TPS on saanut aika hyviä tuloksia viime aikoina, joten kova ottelu tulossa. Pelataan syksyn otteluita, joten kenttä ei ehkä ole ihan paras mahdollinen ja se tuo vain lisää taistelua peliin, Kojola uskoo.

- Meidän pitää lähteä samalla asenteella kuin SJK:ta vastaan, mutta olla tarkempia pallon kanssa, tarkempia syötöissä ja pystyä pitämään palloa halussa enemmän.

TPS pääsee Maarianhaminaan lähes parhaalla mahdollisella kokoonpanolla, sillä mantereen puolelle jää varmuudella vain pitkäaikaispotilas Tomas Hradecky. TPS:n kokoonpanoa runtelee parhaillaan kuitenkin arvaamaton flunssa-aalto, joten yllättäviäkin poissaoloja saattaa ilmetä ennen sunnuntaita.

- Kohtuullinen flunssakausi vaikuttaa nyt, mutta sama ongelma se on muillakin jengeillä. Rasmus Holma saatiin takaisin vahvuuteen nyt, mutta Jonni Peräaho jäi taas pois perjantain treeneistä. Meillä oli kuitenkin parikymmentä kaveria mukana harjoituksissa, joista lopullinen Maarianhaminaan lähtevä ryhmä muovautuu, Laurikainen taustoitti.

IFK Mariehamnin Philip Sparrdal Mantilla on pelikiellossa saatuaan SJK:ta vastaan suoran punaisen kortin. Muuten päävalmentaja Peter Lundbergilla on koko miehistö käytössään.


IFK Mariehamn-TPS Wiklöf Holding Arenalla sunnuntaina 23.9. kello 19. Ottelua voi seurata suorana lähetyksenä Ruudusta.