AC Oulu FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KTP KuPS SJK
Ilves
4-5-1

10

(0-0)

Yleisöä 2268

FC Inter
4-5-1
vko.38 // 22.9.2018

Interin voitoton putki jatkuu (Ilves-FC Inter 1-0)

Interin voitoton putki jatkuu (Ilves-FC Inter 1-0)

Ilves kukisti FC Interin lauantaina kotikentällään Eero Tammisen maalilla.

Ilves nappasi lauantaina 1-0-kotivoiton FC Interin kustannuksella.

Ilveksen päävalmentaja Jarkko Wiss oli niin tyytyväinen joukkueen edesottamuksiin viimeisimmässä ottelussa VPS:ää vastaan, ettei tehnyt yhtään muutoksia avauskokoonpanoon lauantaille. FC Inter saikin hyvää itseluottamusta puhkuvan lauman kimppuunsa.

Mauri-myrskystä huolimatta Tammelassa päästiin nauttimaan auringonpaisteesta ja kotijoukkueen pallonhallinnasta. Ilves sai etenkin oikealta laidalta Felipe Aspegrenin ja Iiro Järvisen toimesta luotua hyviä hyökkäyksiä, mutta todelliset maalipaikat olivat vähissä.

Avausjaksolla lähimpänä maalintekoa oli ulottuva laitahyökkääjä Eero Tamminen, joka puski pallon ylärimaan Martti Haukiojan antamasta kulmapotkusta.

Voittoa tosissaan hakeva Ilves alkoi kasvattaa kierroksia Interin sumpun lävistääkseen. Toisen puoliajan edetessä keltapaidat etenivät mallikkaasti viimeiselle kenttäkolmannekselle, mutta rangaistusalueen sisällä keinot olivat loppua kesken.

Aina ei tarvitse päästä boksin sisään verkkoja heiluttaakseen. Inter-puolustaja Tero Mäntylälle tuomittiin käsirike rangaistusalueen rajalla. Tamminen asettui pallon taakse ja upotti 17 metristä todella upean kierteisen vedon yli Interin muurin ja ohi maalivahti Jere Koposen. 1-0-osuma oli Tammisen kauden kolmas.

Tupsukorvat saivat johto-osumasta uutta virtaa. Ilari Mettälä ja Lauri Ala-Myllymäki hakeutuivat hyvien syöttökuvioiden myötä vaarallisiin vetopaikkoihin, mutta Koponen kesti maalillaan. Tammelan yleisö sai joka tapauksessa viihdettä koko rahalla.

Kun kotijoukkue ei pystynyt naulaamaan vastustajan arkkua kiinni, pääsivät sinimustat lopulta peliin mukaan. Viimeinen kymmenminuuttinen elettiin hermoja raastavaa kamppailua Mika Hilanderin vartioiman maalin edustalla. Tykistötulen kaltainen keskitysten suma ei kuitenkaan johtanut moneenkaan puskuun tai laukaukseen maalia kohden.

Voiton myötä Ilves nousee jo kahden pisteen päähän pronssisijoituksesta. Pahimmat kilpakumppanit FC Honka ja KuPS ovat lisäksi pelanneet yhden ottelun tamperelaisia enemmän, joten mitalien kohtalo on vielä täysin auki.


Ilves-HJK Tammelan stadionilla keskiviikkona 26.9. kello 18.30 ja FC Inter-FC Lahti Veritas Stadionilla keskiviikkona 26.9. kello 18.30. Otteluita voi seurata suorina lähetyksinä Ruudusta.