AC Oulu FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KTP KuPS SJK
Ilves
4-5-1

10

(0-0)

Yleisöä 2268

FC Inter
4-5-1
vko.38 // 21.9.2018

Ennakko: Ilves-FC Inter

Ennakko: Ilves-FC Inter

Ilves saa lauantai-iltana vieraita Turusta. Mitalia jahtaavat tupsukorvat eivät ole vielä tällä kaudella jääneet pisteittä FC Interiä vastaan.

Joukkueiden kaksi aiempaa kohtaamista olivat tasaväkisiä vääntöjä. Toukokuussa turkulaiset hallitsivat ottelutapahtumia kotikentällään, mutta Ilves haki tuliaisiksi kolme pistettä. Lauri Ala-Myllymäen komeasta kaukolaukauksesta syntynyt maali oli ottelun ainoa.

Kesäkuussa Tammelassa nähtiin vauhdikas mittelö, jossa molemmilla oli paikkansa latoa voittolukemat taululle. Lopulta pisteet jaettiin 1-1-tuloksella, kun Ilari Mettälä iski liigauransa ensimmäisen maalin ja Arttu Hoskonen rankaisi kotijoukkuetta puolustusvirheestä.

Ilveksen päävalmentaja Jarkko Wiss on tutustunut lauantain vastustajaan.

– Interillä on jonkin verran tiedossa pelikieltoja ja joukkueessa on muutenkin ollut vaihtuvuutta. Elokuussa tuli ja lähti pelaajia, joten kohtaamme erilaisen porukan kuin alkukaudesta. Kyllä sieltä toki edelleen löytyy tuttuja elementtejä, Wiss arvioi.

– John Allenin ja apuvalmentaja Kari Virtasen aikakaudella joukkue on puolustanut tarkasti. Yläkerrassakin heillä riittää nopeutta. Furuholm on tehnyt vuosien saatossa paljon maaleja Ilvestä vastaan, joten hänen poissaolonsa (pelikielto) voi helpottaa tehtäväämme. Toisaalta sieltä on tulossa nuorempi ja juoksuvoimaisempi kaveri paikkaamaan, joten tilanteenvaihdoissa täytyy olla tarkkana. Myös laidoilta löytyy vauhtia ja hyvää yksi vastaan yksi -osaamista.

Tamperelaisilla on alla hyvä vierasottelu niin tuloksellisesti kuin pelillisestikin, joten kotikentälle astutaan luottavaisina. VPS kaatui Vaasassa 2-1-lukemin.

– Omalta osaltamme pyrimme samaan lähestymistapaan kuin Vaasassa. Meidän pitää olla alusta asti hereillä ja hallita ottelua. Haluan, että näytämme olevamme se joukkue, jolla on vielä panosta peleissä. Toivottavasti sama tunne välittyy katsomoon ja yleisö syttyy mukaan, Wiss kannustaa.

– Nurmi voi olla haastava, mutta kyllä meidän pitää kontrolloidakin palloa ja pelata sitä oikeille alueille kentällä. Pelisyystemiä on toki vaihdeltu jonkin verran. Ainakin Vaasassa pallollinen pelimme oli ensiluokkaista. Olimme rohkeita ja kenttätasapaino oli kunnossa. Silloin pelaajat liikkuvat aktiivisesti ja tukevat toisiaan.

Tammelan härkäviikolla Ilves pelaa lauantaina, keskiviikkona ja jälleen ensi viikon lauantaina. Sopivalla peluutuksella ja yhteistyöllä rasitusta saadaan jaettua tasaisesti.

– Kun on kolme peliä melkein viikon sisään, niin on tärkeää, ettei joutuisi heti jahtaamaan peliä tappioasemassa. Ensimmäisen maalin merkitys siis korostuu. Pelaajan on helpompi huilata, kun oma joukkue pitää palloa. Se antaa työkaluja ja edellytyksiä loppuviikkoakin kohden. Pelaajien kierrätyksessä voi joutua tekemään koviakin muutoksia, Wiss muistuttaa.

Pitkäaikaisloukkaantuneet Baba Mensah ja Tiemoko Fofana tekevät pitkäjänteistä kuntoutustyötä. Koko kauden sivussa ollut Mensah pystyy jo osallistumaan joukkueharjoituksiin, mutta hän tarvitsee rauhassa aikaa täyteen pelikuntoon palaamiseen. Operoidun polven kanssa ei pidä ottaa hätiköityjä riskejä.

Muita varmoja poissaolijoita lauantain kokoonpanosta ovat pienten vaivojen kanssa edelleen painivat Tuomas Rannankari, Mikael Almén ja Naatan Skyttä. Tariq Kazin pelaaminen on epävarmaa.

Interin päävalmentaja John Allen antaa kehut Ilveksen virkaveljelleen hyvin tehdystä työstä joukkueensa kanssa tällä kaudella.

- Jarkko Wiss on tehnyt jälleen hyvää työtä joukkueensa kanssa. He ovat olleet hyvässä vireessä viime aikoina ja ovat sen asioista mitalitaistelussa mukana, Allen kehuu.

Interin loppukauden tavoite on varmistaa lopullisesti sarjapaikka ja yrittää saavuttaa kuudes sija, joka toisi joukkueelle ensi kaudeksi yhden ylimääräisen kotiottelun. Allen myöntää lauantain ottelun tärkeyden kummallekin joukkueelle.

- Me tarvitsemme vielä pisteitä, jotta voimme olla täysin varmoja sarjapaikastamme. Meillä on myös mahdollisuudet nousta kuudennelle sijalla, mutta siihen tarvitsemme voittoja. Myös Ilves on pakkovoiton edessä, mikäli haluavat nousta mitaleille. Tässä mielessä huomenna on iso peli tulossa. Kumpikaan ei halua menettää pisteitä.

Interin kokoonpanosta ovat sivussa pelikieltoaan sovittavat Timo Furuholm (kaksi ottelua) ja Arttu Hoskonen. Myös Kaan Kairinen kärsii pienestä vammasta, eikä ole mukana. Tämä antaa Inter-luotsin mukaan myös muille pelaajille mahdollisuuden näyttää osaamistaan.

- Meillä puuttuu normaalisti avauksessa pelaavia pelaajia huomenna kokoonpanosta. Tämä kuitenkin kuuluu lajiin ja nyt muilla pelaajilla on paikka näyttää, miten he pärjäävät Veikkausliigatasolla.


Ilves-FC Inter Tammelan stadionilla lauantaina 22.9. kello 17.00. Ottelua voi seurata suorana lähetyksenä Ruudusta.

Lähde: Ilveksen ja FC Interin verkkosivut