vko.38 // 22.9.2018

VPS palasi voittokantaan (PS Kemi-VPS 0-2)

VPS haki lauantaina 2-0-voiton Kemistä.

VPS kukisti PS Kemin lauantaina vieraskentällä lukemin 2-0.

PS Kemin pitkä voitoton taival sai jatkoa arktisissa syysolosuhteissa pelatussa ottelussa, jossa vierailija VPS katkaisi voitottoman putkensa ottamalla Sauvosaaressa 2-0-voiton. Tappion myötä PS Kemin asema sarjan hännillä muuttui entistäkin ohdakkeisemmaksi. Ero karsijan paikalla olevaan TPS:aan on seitsemän pistettä ja turkulaisilla on ottelu vähemmän pelattuna. Tuloksen myötä PS Kemin putoaminen Ykkösen on todennäköisempää kuin sarjassa säilyminen.

Vaikka VPS oli kiistatta ottelun parempi osapuoli loppuvihellyksen kaiuttua, niin PS Kemillä oli omat hetkensä muuttaa ottelun kulkua. Esimerkiksi avausjaksolla 13. minuutilla Ville Moilanen oli tällätä uransa ensimmäisen liigamaalin, mutta veto meni metrin verran ohi Samu Volotisen vartioiman VPS-maalin. Runsas minuutti myöhemmin Demir Imeri oli niinikään likellä tehdä ensimmäisen liigamaalinsa, mutta tiukka veto meni tolppaa hipoen ohi. Jo jompikumpi tai molemmat olisivat onnistuneet, olisi ottelun kokonaiskuvasta muodostunut varmasti toisenlainen. Toki vaasalaisillakin oli omat tekopaikkansa jo avausjaksolla, muun muassa Joonas Vahtera oli onnistua maalinteossa 29. minuutilla, mutta Mikko Vilmunen PS Kemin maalissa onnistui kauhomaan pallon maalinsa yli.

Toisen jakson alkupuoli oli kotijoukkueen etsikkoaikaa. Peli kulki paremmin kuin pitkään aikaan ja joukkue sai rakennettua kontrolloituja hyökkäyksiä VPS -päätyyn. Lähimpänä maalintekoa oli toppari Jean-Felix Somay, joka puski pallon ylärimaan lyhyenä annetun kulmapotkun jälkitilanteesta 63. minuutilla.

Ottelun ratkaisu nähtiin 68. minuutilla. Vaasan pelin sielu Sebastian Standvall ja Juho Lähde pelasivat näppärästi yhteen ja Lähde pääsi pienen onnenkin turvin laukaisupaikkaan, eikä Mikko Vilmunen mahtanut mitään Lähteen lähietäisyydeltä tuikkaamalle ottelun voittomaalille.

50. minuutilla maalintekoon pyrkinyt ja pirteästi pelannut Maksim Lipin kaadettiin rangaistusalueella Strandvallin toimesta, mutta erotuomari Antti Munukka levitteli käsiään. Toistamiseen Lipin kaadettiin 73. minuutilla pujotteluyrityksessään Aatu Laatikaisen toimesta. Nyt Munukka laittoi jo pillin suuhunsa, mutta jätti silti pilkun viheltämättä. Rankkareita PS Kemi ei ole tällä kaudella juuri saanut, ainoastaan yhden, jonka Hakeem Araba upotti huhtikuussa FC Interin verkkoon.

Viimeisen pisteen ottelulle laittoi Douglas Cae 84. minuutilla puskemalla Strandvallin antaman kulmapotkun verkon perille. 0-2 -tilanteessa VPS pystyi jäädyttämään pelin, eikä PS Kemi kyennyt enää todelliseen takaa-ajoon.

Ilves-PS Kemi Tammelan stadionilla lauantaina 29.9. kello 17 ja VPS-KuPS Elisa Stadionilla lauantaina 29.9. kello 17. Otteluita voi seurata suorina lähetyksinä Ruudusta.