AC Oulu FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KTP KuPS SJK
PS Kemi
4-4-2

02

(0-0)

Yleisöä 575

VPS
4-5-1
vko.38 // 21.9.2018

Ennakko: PS Kemi-VPS

Ennakko: PS Kemi-VPS

Kemin Sauvosaaressa on lauantaina jaossa tärkeitä pisteitä, kun PS Kemi isännöi Vaasan Palloseuraa. Ottelu alkaa klo 16.

VPS on matkassa tällä kertaa pienemmällä ryhmällä kuin normaalisti. Aubrey Davidin ja Elhadji Cissin pelikiellot pitävät kyseiset herrat poissa ja lisäksi joukkuetta ovat koetelleet kolhut ja loukkaantumiset sekä sairastelut. Viime pelin sairastelun vuoksi huilannut Eero-Matti Auvinen on kuitenkin palautumassa pelikuntoon ja on matkassa mukana.

- Jokusessa pelissä tällä kaudella meillä on ollut vieraissa saman kokoinen ryhmä mukana ja olemme pelanneet hyvin silloinkin. Kaikki on sinänsä ihan ok. Tämä kuuluu jalkapalloon, että välillä on enemmän poissaoloja, päävalmentaja Petri Vuorinen kommentoi.

Varsinaisesti harmaita hiuksia kokoonpanon kapeus ei ole VPS:n valmennusryhmälle aiheuttanut.

- Harjoittelua se on viikolla vähän haitannut, mutta nämä ovat mahdollisuuksia aina jollekin muulle pelata ja paikata silloin, kun joku muu on poissa. Enemmän harmaita hiuksia aiheutti karvas Ilves-tappio. Se oli iso peli ja hävisimme sen. Nuolimme haavoja päivän verran ja sitten aloimme keskittyä taas huomiseen Kemi-peliin.

Edellinen peli todella oli tärkeä, mutta se ei ole joukkueen arjessa negatiivisesti näkynyt kuluneella harjoitusviikolla. VPS kärsi maanantaina kotikentällään Ilvekselle 1-2-tappion.

- On se näkynyt, mutta hyvässä mielessä. Jos vertaa viime vuoteen, kun odotukset olivat tosi korkealla ja meillä oli ehkä vähän nimekkäämpi joukkue tietyssä mielessä, niin isojen pelien häviäminen aiheutti vähän enemmän alakuloa. Nyt sellaista ei ole näkynyt.

- Analysoimme Ilves-peliä joukkueena videolta ja siellä näkyi muun muassa avausjaksolta asioita, jotka osoittivat, ettemme pelanneet joukkueena. Näkyi yksin yrittämistä, joka ei kuulu meidän tapaamme pelata. Se saattoi mennä ylilatautumisen puolelle.

- Viime pelin jälkeen joukkue on asennoitunut taas todella hyvin ja vaikka jotain haasteita kokoonpanon suhtene on ollutkin, harjoitusviikolla on ollut hyvä virinä päällä. Perjantain viimeistelytreeni sujui tosi hyvin. Keskittyminen ja tekeminen olivat hyvällä tasolla. Nähtävissä oli selvästi, että kaikki haluavat parantaa edellisestä pelistä. Ja se näkyi ihan rehellisesti, tämä ei ole vain sanahelinää.

Lauantaina vastaan asettuva Kemi taistelee vimmatusti loppuun saakka säilymisestä. Sillekin kolme pistettä olisivat elintärkeät. Lauantain ottelussa myös olosuhteet muokkaavat kamppailua varmasti.

- Pelit ovat Kemin kotikentällä aina erilaisia. Riippumatta siitä, ketä vastaan he pelaavat, he saavat aika usein pelin siihen suuntaan kuin haluavat. Siellä on ollut vaikeaa tänä vuonna isoilla seuroillakin kuten HJK, Honka ja KuPS. Peli on tiiviimpää ja kenttä on erilainen, mikä tuo omat haasteensa. Hienoa kuitenkin, että pääsemme sinne pelaamaan tällaisen pelin, jossa kaikilla on pelattavaa. Mielenkiintoinen peli on tulossa, Vuorinen pohti.

PS Kemin rivit ovat lauantaita varten hyvin kasassa, eikä pelikieltoja tai loukkaantumisia ole.


PS Kemi-VPS Sauvosaaren kentällä lauantaina 22.9. kello 16.00. Ottelua voi seurata suorana lähetyksenä Ruudusta.

Lähde: VPS:n verkkosivut, PS Kemin verkkosivut