AC Oulu FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KTP KuPS SJK
SJK
4-4-2

00

(0-0)

Yleisöä 2454

FC Lahti
3-5-2
vko.38 // 20.9.2018

Ennakko: SJK-FC Lahti

Ennakko: SJK-FC Lahti

SJK yrittää palata tappion jälkeen pistekantaan perjantaina kotikentällään.

SJK yrittää palata pistekantaan perjantaina, kun se kohtaa FC Lahden kotistadionillaan Seinäjoella.

SJK voitti edellisen kotiottelunsa viime torstaina TPS:ää vastaan. Voitolla oli suuri merkitys putoamiskamppailuun, kun SJK sai sillä pienen kaulan takana tuleviin IFK Mariehamniin, TPS:ään ja PS Kemiin. Sen jälkeen kaikki joukkueet pelasivat kuitenkin uudet ottelut ja SJK kärsi maanantaina kirvelevän 0-1-tappion juuri IFK:n vieraana. Samalla TPS voitti omassa ottelussaan paikallisvastustaja Interin ja Kemi hävisi FC Hongalle.

Tulokset tarkoittivat sitä, että SJK vedettiin takaisin putoamiskamppailuun. Piste-ero viimeisenä olevaan PS Kemiin on kuitenkin jo reilusti eroa. Veikkausliigassa toiseksi viimeiseksi sijoittunut joukkue joutuu putoamiskarsintaan Ykkösen toiseksi sijoittunutta vastaan. Tällä hetkellä karsintaan on joutumassa TPS, joka on vain kahden pisteen päässä SJK:sta. Joukkueiden välissä on IFK Mariehamn, pisteen erolla molempiin. TPS ja IFK kohtaavat seuraavaksi juuri toisensa, joten väkisinkin ainakin toinen menettää pisteitä tai jopa molemmat tasapelin muodossa. SJK:n pitää käyttää tilaisuus hyväksi ja ottaa voitto FC Lahdesta kotikentällään.

- Me puhuimme tänään harjoituksissa pelaajien kanssa edellisestä ottelusta, se oli meille iso pettymys. Erityisesti siksi, että IFK sai koko pelissä yhden laukauksen kohti maalia ja se oli rangaistuspotku. Me puolestaan saimme parisenkymmentä laukausta, eikä silti saatu maalia tai voittoa. Se siis oli meille todella iso pettymys, SJK:n päävalmentaja Alexei Eremenko kertoi.

- Mutta meillä ei ole nyt aikaa olla pettyneenä. Työt ovat kesken ja emme ole vieläkään turvassa tippumiselta. Siksi me keskitymme täysin tulevaan perjantain otteluun ja siihen, että saamme pelaajat palautumaan siihen mennessä.

Pari miestä palaa kokoonpanoon, mutta parin pelaajan esiintyminen perjantaina on yhä epävarmaa.

- Me analysoimme omaa peliämme ja pelejämme FC Lahtea vastaan sekä keskitymme siihen miten lähestymme Lahti-peliä. Huomenna käymme läpi taktiikkaa ja sitä millä ryhmällä lähdemme otteluun. Uskoisin, että meillä on kutakuinkin sama ryhmä käytettävissä kuin aiemmassakin ottelussa. Matti Klinga on toipunut flunssasta ja tekee paluun. Dani Hatakka on taas täydessä kunnossa ja Jesse Sarajärvikin pelasi jo viime ottelussa puolisen tuntia. Emile Tendengin ja Johannes Laaksosen pelikunto varmistuu huomenna. Siten odotamme huomiseen ja teemme päätöksiä millä ryhmällä lähdemme. Pelaammehan me nyt jo kolmannen ottelumme kahdeksan päivän sisään.

- Kolme pistettä on kuitenkin pelistä tärkeintä. Mielestäni olemme tällä hetkellä hyviä puolustussuuntaan ja uskon, että me onnistumme perjantaina myös maalinteossa, päättää Eremenko.

SJK:lla ei ole pelikieltoja. Koko kauden missannut Obed Malolo on aloittanut jo harjoittelun, mutta häntä ei vielä tulla näkemään kentillä tässä kuussa. Billy Ions on niin ikään harjoitellut joukkueen mukana, mutta ei ole vieläkään toipunut täyteen pelikuntoon eikä ole mukana myöskään perjantaina.

Historian saatossa joukkueet ovat kohdanneet toisensa virallisissa otteluissa 16 kertaa. Lahti on voittanut seitsemän ja SJK vain kolme kertaa. Maaleja mastokaupungin ylpeys on tehnyt 15 SJK:n 12 vastaan, joten tilastojen valossa luvassa on tasainen ottelu.


SJK-FC Lahti OmaSp Stadionilla perjantaina 21.9. kello 18.30. Ottelua voi seurata suorana lähetyksenä Ruudusta.

Lähde: SJK:n verkkosivut, FC Lahden verkkosivut