AC Oulu FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KTP KuPS SJK
HJK
4-3-3

30

(1-0)

Yleisöä 4021

RoPS
3-3-4
vko.38 // 21.9.2018

HJK voitti kärkikamppailun upeilla maaleilla (HJK-RoPS 3-0)

HJK voitti kärkikamppailun upeilla maaleilla (HJK-RoPS 3-0)

HJK vankisti johtoaan Veikkausliigan piikipaikalla voittamalla RoPS:n kärkikamppailussa 3-0-lukemin. Helsinkiläisten maalit tekivät Joao Klauss ja Eetu Vertainen, joka osui kahdesti.

Kärkikamppailun alku oli avointa, mutta hieman hermostunutta peliä. Molemmat pyrkivät välittömästi luomaan nopeaa hyökkäyspeliä, mutta hyökkäys toisensa perään tyrehtyi.

Ensimmäinen vetopaikka siunaantui HJK:n Joao Klaussille, jonka laukaus otti ikävän kimmokkeen RoPS-vahti Antonio Regueron kannalta, mutta pallo pomppi kuitenkin maalin ohi.

Seuraavaksi Riku Riski pääsi ampumaan lähietäisyydeltä Nikolai Alhon esityöstä, mutta laukaus painui suoraan päin Regueroa.

Jakson edetessä puoltaväliä kohden sai HJK ottelun paremmin haltuunsa. 25. minuutilla Rafinha pääsi ampumaan boksin ulkopuolelta kulmapotkun jälkeen, mutta kapteenin tykki painui hienoisesti maalin yli.

Puoli tuntia läheni kellossa, kun Klauss pääsi riistoon hyökkäysalueella. Brasilialainen harhautti yhden pelaajan näyttävällä pyörähdyksellä, karkasi vetopaikkaan ja laukoi pallon vastustamattomasti vieraiden maalin etuyläkulmaan. Osuma oli maalipörssin kärkinimelle jo kauden 19:s. Samalla tulikuuma hyökkääjä venytti maaliputkensa jo viiden ottelun mittaiseksi.

Klubi tuli toiselle jaksolle väkevästi sisään. Ensimmäinen vaarallinen hyökkäys syntyi välittömästi pelin jatkuttua, kun Riski pelasi pallon laidalta maalinedustalle. Tilanteeseen liukunut Eetu Vertainen ei kuitenkaan aivan ylettänyt palloon, ja RoPS selvisi säikähdyksellä.

Toinen jakso oli ehtinyt vanheta kymmenisen minuuttia, kun isännät iskivät jälleen. Juha Pirinen otti keskialueella syötönkatkon ja pelasi pallon Vertaiselle. Vertaisella oli tilaa edetä maalia kohti, ennen kuin nuorukainen lähetti vihaisen laukauksen boksin ulkopuolelta vastustamattomasti Regueron ohi maalin alakulmaan. Maali oli Vertaiselle kauden kolmas.

Toisen takaiskun jälkeen RoPS sai paremmin pelistä kiinni. Tunnin kohdalla Rudakov joutui ensimmäisen kerran torjuntatöihin, mutta venäläisellä ei ollut mitään ongelmaa Aleksandr Kokon ohjauksen liimaamisessa.

Ottelun varsinainen peliaika oli jo lopussa, kun RoPSin kiri katkesi viimeistään Jems Geffardin punaisen kortin myötä. Rikkeestä seurasi vapaapotku aivan boksin reunalta, jota ampumaan asettui Vertainen. Vertainen huudatti äänekästä kotiyleisöä laukomalla pallon kauniisti sisäänpäin kiertäen yläkulmaan sinetöiden ottelun loppulukemiksi 3-0.

Voiton myötä HJK:n ja toisena olevan RoPSin välinen ero on nyt 12 pistettä. Klubilla on viisi peliä jäljellä, rovaniemeläisillä neljä.


Ilves-HJK Tammelan stadionilla keskiviikkona 26.9. kello 18.30 ja RoPS-SJK Rovaniemen keskuskentällä sunnuntaina 30.9. kello 18.30. Otteluita voi seurata suorina lähetyksinä Ruudusta.