AC Oulu FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KTP KuPS SJK
HJK
4-3-3

30

(1-0)

Yleisöä 4021

RoPS
3-3-4
vko.38 // 20.9.2018

Ennakko: HJK-RoPS

Ennakko: HJK-RoPS

HJK isännöi RoPS:aa Veikkausliigan kärkikamppailussa perjantaina.

HJK ja RoPS kohtaavat Veikkausliigan kärkikamppailussa perjantaina Helsingissä.

HJK jatkoi maanantaina voittoputkeaan, kun joukkue kaatoi viimein FC Lahden kauden kolmannessa kohtaamisessa. Klubin vierasvoittoon lukemin 2-0 päättyneessä kamppailussa helsinkiläisten maaleista vastasivat kauden neljännen täysosumansa iskenyt Riku Riski sekä João Klauss, joka maalasi jo neljännessä ottelussa putkeen. 16 osumaa tällä kaudella viimeistellyt Klauss on myös Veikkausliigan maalipörssin piikkipaikalla. Hänen merkityksensä HJK:lle on ollut valtava, sillä sisäisen maalipörssin toinen sija irtoaa viidellä täysosumalla.

Klubi on päässyt mainioon iskuun syksyn tullessa. HJK on saalistanut nyt neljä voittoa putkeen, kun FC Lahti, IFK Mariehamn, FC Inter sekä KuPS ovat kaatuneet yhteismaalein 8-0. Erityisesti puolustus on ollut iskussa, sillä nollaputki on yhteensä jo reilun 450 minuutin mittainen. Näissä kaikissa kamppailuissa torjuntavastuun on kantanut Maksim Rudakov.

Erinomaiset otteet Veikkausliigassa ovat tosin jatkuneet HJK:lla jo pitkään. Klubin edellinen häviö on kesäkuulta ja tappiottomia otteluita on kertynyt jo yhdeksän putkeen, jonka aikana helsinkiläiset ovat napanneet seitsemän voittoa ja kaksi tasapeliä.

Mainiot otteet ovat parantaneet HJK:n asetelmia sarjataulukon piikkipaikalla. Klubilla on 27 ottelun jälkeen kasassa 62 pistettä, kun taas toista sijaa hallussaan pitävällä RoPS:lla on yhdeksän pinnaa vähemmän, vaikka alla on yksi ottelu helsinkiläisiä enemmän.

Kamppailu on mestaruustaistelun osalta äärimmäisen kriittinen. Mikäli HJK voittaa ottelun, niin joukkueiden ero kasvaa 12 pisteeseen, kun rovaniemeläisillä on enää neljä ottelua jäljellä. Vastaavasti RoPS kutistaisi voitolla eron vain kuuteen pisteeseen ennen sarjan maalisuoraa. Mikäli joukkueet päätyisivät tasapisteisiin, niin ensimmäisenä vertailtaisiin maalieroa. HJK:lla tämä lukema on toistaiseksi 32 pykälää plussan puolella, kun taas RoPS:lla 18.

Rovaniemeläisten päävalmentaja Toni Koskela ei kiirehdi asioiden edelle. RoPS:ssa edetään ainoastaan yksi ottelu kerrallaan.

- Tietenkin vastakkain ovat sarjan kärkijoukkueet, ja siten huominen tulee taatusti olemaan erilainen kuin meidän edellinen vieraspeli Kemissä, Koskela myöntää RoPS:n sivuilla.

- HJK on pienessä karussa, mutta meille Klubin kohtaaminen on edelleen ainoastaan yksi peli muiden joukossa. Samat kolme pistettä siitäkin on jaossa. Emme muutenkaan katso muita, vaan keskitymme siihen, että hoidamme oman osuutemme.

Aiemmin tällä viikolla Rovaniemen Palloseura nousi kotikentällään 1-1 tasapeliin Kuopion Palloseuraa vastaan. RoPS esitti vahvahkon päätösjakson, mutta varsinkaan ensimmäiset 45 minuuttia eivät olleet valmennusjohdon mieleen.

- Huomenna meidän on oltava parempia kuin maanantaina, Koskela summaa.

- On taktisia asioita, joissa voimme parantaa, mutta ennen kaikkea ilmeen on oltava heti alusta terävämpi. Meidän on yllettävä siihen, missä olemme tällä kaudella pääsääntöisesti onnistuneet, eli mittaamaan itsestämme ulos paras mahdollinen suoritus.

HJK:n loukkaantumistilanteessa ei ole muutoksia. Mosa on edelleen pelikiellossa.

Rovaniemen Palloseuran huomisesta kokoonpanosta puuttuu varmuudella HJK:sta lainalla oleva Lassi Lappalainen. Eerik Kantola ja Veka Pyyny puolestaan suorittavat ylioppilaskirjoituksiaan, joten heidän kohdallaan on vielä epävarmaa, ennättävätkö he joukkueen mukaan.


HJK-RoPS Telia 5G Areenalla perjantaina 21.9. kello 18.30. Ottelua voi seurata suorana lähetyksenä Ruudusta.

Lähde: HJK:n verkkosivut, RoPS:n verkkosivut